Episode
Episode10. sep 202157 min.P1

Øret gør os sociale

Sygt nok

fredag 10. sep 202157 min.P1

Om denne episode

Mange andre dyr kan høre, og nogle er bedre til det end os. Men hvordan har det menneskelige øre udviklet sig til den kompleksitet, det har i dag? Ét er at få lyd ind gennem selve øret. Det er oppe i vores plastiske hjerne, magien for alvor sker. Vi kan forstå sprog, orientere os i trafikken og kun lytte til vores bordherre til en stor fest. Måske undervurderer vi betydningen, for kun 40 procent af os ville vælge hørelsen frem for synet, hvis vi blev tvunget til at vælge. Men hørelsen er vigtig i sociale sammenhænge, og det døjer folk med nedsat hørelse med. Programmet er en del af Sygt noks serie om anatomiens evolutionshistorie.

Medvirkende: Jakob Christensen-Dalsgaard, lektor på biologisk institut, SDU og Jesper Hvass Schmidt, overlæge på høreklinikken på Odense Universitetshospital.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Producer: Victoria Touveneau.

sygtnok@dr.dk

Om serien

Sygt nok

131 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste