Episode
Episode29. okt 202156 min.P1

Farlig kemi truer overalt

Sygt nok

fredag 29. okt 202156 min.P1

Om denne episode

Efter en regulær skandale skal flere kommuner nu teste for rester af det skadelige fluorstof PFOS i jorden. Men det skum til brandslukning, som har forgiftet husdyr, grundvand og borgere i Korsør, er blot én af mange mulige kilder. Stoffet findes f.eks. også i nye møbler for at gøre dem mindre brandbare. Siden anden verdenskrig har en kemisk revolution gjort vores hverdag nemmere. Men mange af de anvendte stoffer kan forstyrre vores fostre, hæmme hjernens udvikling og give forskellige sygdomme. I dagens Sygt nok giver vi et overblik plus nogle råd til, hvad du selv kan gøre noget ved.

Medvirkende: Tina Kold Jensen, professor i miljømedicin på Syddansk Universitet og Terje Svingen, lektor på Fødevareinstituttet på DTU.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Producer: Victoria Touveneau.

sygtnok@dr.dk

Indhold

Om serien

Sygt nok

128 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste