Episode
Episode26. nov 202155 min.P1

Julens fedt er bedre end sit rygte

Sygt nok

fredag 26. nov 202155 min.P1

Om denne episode

Julemåneden nærmer sig, og det betyder for mange mennesker en anderledes type kost med mere fedt, end vi plejer. Men hvad ved vi egentlig om, hvad fedt i mad betyder for vore sundhed? Findes der sundt fedt og usundt fedt? Ikke ifølge de seneste års forskning. Vi skal sløjfe ideen om, at mættet fedt er usundt, og umættet fedt er godt. I dag kigger forskningen i højere grad på de enkelte fødevarer - og det er godt nyt for flæskesteg med svær og ris à la mande. Medvirkende: Bente Kiens, professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet og Christina Dahm, lektor på Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen.

sygtnok@dr.dk

Indhold

Om serien

Sygt nok

127 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste