Episode
Episode27. sep 201957 min.P1

Når din krop tror, du selv er en kæmpestor bakterie

Sygt nok

fredag 27. sep 201957 min.P1

Om denne episode

Tænk på hvilket som helst organ i kroppen, og der vil være en såkaldt autoimmun sygdom til netop det væv. Autoimmune sygdomme er, når kroppen tror, at du selv er en bakterie, og dermed prøver at bekæmpe fx huden, tarmen eller dele af hjernen med kroppens eget immunsystem. Det er en form for sygdom, som over 400.000 danskere går rundt med, de er ofte kroniske, kommer i flok og er desuden i stigning her i Danmark. Man er ikke helt klar over hvorfor, og generelt er der mange ubekendte på området. Listen af sygdomme er lang og meget divers, men mekanismerne bag ligner hinanden.

Medvirkende: Lars Iversen, hudlæge, professor og initiativtager til Nationalt center for Autoimmune sygdomme under Aarhus Universitetshospital og Bent Deleuran, professor i immunologi og reumatologi på Aarhus Universitetshospital.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Producer: Victoria Touveneau.

Indhold

Om serien

Sygt nok

127 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste