Episode
Episode10. jan 202057 min.P1

Hver fjerde professor er kvinde

Sygt nok

fredag 10. jan 202057 min.P1

Om denne episode

Danmark har langt færre kvindelige forskere end lande som Sverige, Finland og Tyskland. Kun 23 procent af vores professorer er kvinder. Men hvorfor? Sygt nok inviterer tre centrale kvinder i forskningsverdenens ligestillingsdebat og stiller spørgsmålene: Er det overhovedet et problem, at der er færre kvinder i dansk forskning? Hvad gør vi ved det? Og hvor vigtig er diversitet i forskningen? Skal forskerne lave forskning, som afspejler alle danskere?

Medvirkende:

Sofie Carsten Nielsen, gruppeformand for Radikale Venstre og tidligere forskningsminister.

Liselotte Højgaard, klinikchef og professor i medicin og teknologi på Rigshospitalet og Københavns universitet; og tidligere leder af grundforskningsfonden.

Charlotte Wien, professor i forskningsformidling på Klinisk Institut og forskningschef på Syddansk Universitetsbibliotek.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Producer: Søren Bjørn-Hansen.

Indhold

Om serien

Sygt nok

132 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste