Episode
Episode11. dec 202057 min.P1

Corona-Danmark i knæ eller kampklar?

Sygt nok

fredag 11. dec 202057 min.P1

Om denne episode

Corona-udmattelsen breder sig. Trætheden og trægheden slår tydeligt igennem både hos hver enkelt af os og i sundhedsvæsenet og politiets statistikker. Vi orker ikke at blive ved med at gøre os umage, at tage en for holdet eller at udskyde basale behov til et senere tidspunkt på den anden side af en jul fyldt med forbud og et nytår uden gang i gaden. Men hvilke konsekvenser har det både på sygehusene og i resten af samfundet, at stemningen og kampgejsten er anderledes nu end i foråret, når smittetrykket samtidig stiger til højder, vi ikke har set siden dengang? Og hvilke tømmermænd står vi under alle omstændigheder tilbage med efter "dansen med corona"? Radiovært og læge Maja Thiele er selv dødtræt af corona og bekymret for epidemiens ofre. Men hun gruer også for alle dem, der risikerer at ryge med i faldet, fordi corona har stjålet opmærksomhed og økonomi fra andre grupper.

Medvirkende: Michael Bang Petersen, professor på Aarhus Universitet og Jakob Kjellberg, professor på VIVE.

Producer: Victoria Touveneau.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Indhold

Om serien

Sygt nok

132 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste