Episode
Episode26. mar 202156 min.P1

Hudens evolution

Sygt nok

fredag 26. mar 202156 min.P1

Om denne episode

Menneskets største organ, huden, kan bedst betegnes som en multifunktions-schweizerkniv: Den beskytter os, former vores udseende, indeholder et immunforsvar af Hulk-agtig styrke og sikrer væskebalancen. Men huden har også været med til at give os en gigantisk evolutionær fordel, da vi smed pelsen og begyndte at kunne svede. Og det er måske den vigtigste begivenhed for menneskeheden, og det som virkelig adskiller os fra andre pattedyr. Sygt nok ser på hudens evolution, de sygdomme som præger den og undersøger, om hudcreme egentlig er spild af penge.

Medvirkende:

Jørn Madsen, evolutionsbiolog.

Charlotte Menné Bonefeld, professor MSO på LEO Foundation Skin Immunology Research Center på Institut for immunologi og mikrobiologi på Københavns Universitet.

Christian Vestergaard, overlæge i hud- og kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Tilrettelæggere: Frederik Bjerre Andersen og Victoria Touveneau.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

sygtnok@dr.dk

(Sendt første gang 26. marts).

Indhold

Om serien

Sygt nok

121 episoderP1

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste