Episode
Episode23. apr 202156 min.P1

Ondt i ryggen - fatter eksperterne, hvor smertefuldt det er?

Sygt nok

fredag 23. apr 202156 min.P1

Om denne episode

Kan det virkelig passe, at man ikke kan løfte forkert? Virker det ikke at få masseret myoser væk? Og ved eksperterne egentlig, hvad det vil sige, når man har rigtig ondt i ryggen?

Efter vores to programmer om ondt i ryggen, blev Sygt nok-redaktionen blæst bagover af lytterspørgsmål. Nu har vi samlet de tre eksperter fra programmerne igen, så de kan komme mere i dybden med nogle af de mange spørgsmål - og rette nogle misforståelser om ryggen ud.

Medvirkende:

Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab.

Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Jan Hartvigsen professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter.

Vært: Maja Thiele, læge og forsker.

Tilrettelæggere: Frederik Bjerre Andersen og Victoria Touveneau.

sygtnok@dr.dk

(Sendt første gang 23. april).

Indhold

Om serien

Sygt nok

94 episoder

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hvorfor kan det næsten ikke blive sygt nok, når mediernes overskrifter varsler om dårlige vaner eller lover nye mirakelkure?

I P1's sundhedsprogram Sygt nok undersøger læge og forsker Maja Thiele trends og tendenser, den nyeste forskning og de største gennembrud inden for sundhedsområdet.

sygtnok@dr.dk

RSS

Alle episoder i serien

Du synes måske også godt om

  1. Bliv klogere på kroppens advarselstegn, så du kan få den rigtige hjælp

  2. Serie12 episoder

    De 12 trin er en metode til ædruelighed for Anonyme Alkoholikere og andre lignende anonyme fællesskaber. Det kræver dybdegående selvransagelse og kan føre til åndelig opvågnen. Trinarbejdet er dog ikke baseret på religion eller ideologi, men spirituelle og filosofiske principper.

    I denne podcast kan du høre 12 anonyme stofbrugere fortælle om et liv fængslet af alkohol, stoffer, mad og andre stemningsændrende substanser. De fortæller, hvordan de blev afhængige, om bundens mørke og håbet. Et håb, der opstod i mødet med de anonyme fællesskaber, hvor alt er brugerstyret. De har kun hinanden, går til møder og bliver tildelt en tidligere afhængig til at guide dem tilbage til livet gennem de 12 trin.

    Tilrettelæggelse og produktion: Helene Kemp & Christoffer Emil Bruun.

    Lyddesign: Asger Baden & Peder.

    Illustration: Thea Skjærbæk Pedersen.

  3. Serie4 episoder

    Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose.

  4. Serie19 episoder

    Hvorfor får et sort hul tiden til at stå stille? Hvorfor lyder mol trist og dur glad? Hvad kan vi bruge Ancient DNA til? Og hvorfor var Titanic den perfekte katastrofe? Det er nogle af de mange spørgsmål, der holder Anna Olrik oppe om natten. I P1 Forklarer får hun besøg af gæster, der har svarene.

  5. Serie55 episoder

    Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

    Produceret for DR af Filt Cph.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  6. Gennem de seneste ti år har den danske dj og radiovært, Dan Rachlin, været offer for en kriminel underverden, der tjener milliarder på at knuse og manipulere forelskede hjerter.

    Hver eneste dag er der nogen, der opretter nye falske profiler på de sociale medier med Dans navn eller billede. Falske profiler, der bliver brugt til at snyde kvinder i hele verden.

    I denne serie går Dan på jagt efter svindlerne. Han møder andre, der har fået stjålet deres identitet, og nogle af de ofre, der er blevet snydt af en falsk profil.

    Vært: Dan Rachlin.

    Tilrettelæggelse og klip: Jonas Damstrup Fried.

    Redaktør: Mette Willumsen.

    Henvendelse ang. programmet rettes til jodf@dr.dk

  7. Serie8 episoder

    Bliver kvinder virkelig glade af at være tynde? Og er det et kropsideal, de ønsker at give videre til deres døtre, generation efter generation? Selv voksne kvinder med succesfulde jobs, kærester og børn bruger en stor del af deres vågne tid på at bekymre sig om, hvorvidt de er for tykke. Hvorfor? Det har vært og tidligere fotomodel Alberte Clement Meldal inviteret den unge fremadstormende filminstruktør Anna Emma Haudal med til at undersøge. Undervejs skal de møde forfattere, forskere og fagfolk, som med deres viden og holdninger vil kaste nyt lys over kvinders kropsopfattelse og forhåbentlig sætte dem i stand til at skabe nye normer for deres tanker og adfærd.

    Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal.

  8. Serie5 episoder

    Hvem var manden, som en tidlig forårsdag tog sit eget liv på Sorø station?

  9. Serie5 episoder

    På afd. B201 er der børn, der har gemt sig under dynen i månedsvis

  10. Serie6 episoder

    I en uge har Mikael Bertelsen boet på Danmarks største plejehjem, Sølund, ved Søerne i København.

    I en serie på seks afsnit oplever Bertelsen livet på Sølund, med åben mikrofon, og hans helt særlige og originale interviewteknik.

  11. Serie8 episoder

    Havregården - et liv med vold, overgreb og krænkelser mellem børn

  12. Serie4 episoder

    "Forbudte møder" - er en række samtaler om hvad der sker, når kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk danske mænd dater hinanden. Om alt det, der er svært eller forbudt at tale om på tværs af køn og etnicitet.

    Produceret for DR af Filt Cph.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste