Episode
Episode26. mar 202155 min.P1

Mette Bock: Det evige liv findes i det liv der er nu!

Tal til mig

fredag 26. mar 202155 min.P1

Om denne episode

Tidligere kirkeminister Mette Bock vil være præst. For selvom hun ikke går og taler om sin tro i dagligdagen, er troen af helt afgørende betydning. Troen er en måde at forstå og bære sin skyld, den skyld som vi alle som mennesker bærer på i kraft af det at være menneskelig.

Skylden kom ind tidligt og voldsomt i Mette Bocks liv da hendes lillesøster døde en sommeraften på vej hjem fra et pærerov. Efter det blev kirken et rum, som Mette kunne læne sig ind i, og Gud en person at lægge sit ansvar over på. Et ansvar hun ellers som stort barn måtte tage derhjemme, hvor de voksne faldt fra hinanden. Kirken blev kort sagt et helligt genkendeligt sted, og her plejer hun stadigt sit forhold til Gud, som altid har været en del af hendes liv, og som altid har været med til at opretholde et vist mål af normalitet, også i de svære tider. Mette Bock beskæftigede sig i sine unge dage med begrebet angst i en tros -kontekst. Denne forbindelse mellem angst og troen som lindring kommer hun også ind på, til gavn for den lytter der måtte sidde derude og mangle et sted at parkere et altomsluttende tomrum.

Vært: Iben Maria Zeuthen.

Om serien

Tal til mig

83 episoderP1

Hvorfor tror du på Gud?

Ugens gæst fortæller om det øjeblik der blev afgørende for hans eller hendes tro. Et program om troen, tvivlen og skæbnen.

Vært: Iben Maria Zeuthen.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste