Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Episode
Episode13. nov 202255 min.P1

De 12 trin - 10. og 11. trin

Tidsånd

søndag 13. nov 202255 min.P1

Om denne episode

'Vi søgte gennem bøn og meditation at forbedre vor bevidste kontakt med Gud, sådan som vi opfattede Ham, idet vi bad om at få at vide, hvad der var Hans vilje med os og om styrken til at udføre den'. Sådan lyder trin 11 ud af de 12 trin, som er grundstammen i anonyme fællesskaber, hvor mennesker mødes for at komme ud af et misbrug.

'Sofie' fortæller om sin hashafhængighed og kampen for at blive clean gennem MA - marihuana anonymous. I studiet fortæller behandler Jakob Lund om sit arbejde med meditation- og åndedrætsteknikker for mennesker, der har været ude i misbrug.

Tilrettelæggelse: Helene Kemp og Christoffer Emil Bruun.

Indhold

Om serien

Tidsånd

106 episoder

Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.

RSS

Alle episoder i serien

Du synes måske også godt om

  1. Serie5 episoder

    Tidsånd - Sommer i Møllehave. Johannes Møllehave er død, men hans stemme lever i DR's arkiv. Gennem sommeren besøger vi Møllehave.

  2. Kierkegaard på egen krop er et eksperiment i 5 afsnit.

    En slags biblio-terapi, hvor 47-årige Thomas søger råd og vejledning hos den afdøde forfatter og filosof, Søren Kierkegaard, om livets helt store emner: kærlighed, mod, tvivl, tilfælde og døden.

    Kierkegaards terapeutiske talerør er Christian Hjortkjær, som i mange år har forsket og undervist i Kierkegaard.

    Tilrettelæggelse: Camille Gudmand Lange.

    Klip: Jacob Heldt.

    Idé og medvirkende: Thomas Klinkby.

    Produceret for DR af Buddy Buddy.

  3. Serie5 episoder

    Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.

    Vært: Klaus Rothstein.

  4. De fleste kender Mother Teresa som symbolet på selve godheden og modtager af Nobels Fredspris. For nyligt har Paven besluttet at helgenkåre Mother Teresa, der viede hele sit liv til de fattige i Calcuttas slum. Hendes verdensomspændende organisation Kærlighedens Missionærer har modtaget hundrede millioner af dollars fra donatorer verden over. Men kritiske røster betegner hende som religiøs fundamentalist og glødende abortmodstander, og ikke alt var som de fleste tror.

  5. Serie34 episoder

    Radioklassikeren præsenterer guld fra radioarkiverne og dokumenterer DR's enestående betydning for danskernes fælles hukommelse.

  6. Serie14 episoder

    Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

  7. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

  8. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

  9. Vi hylder montagemesteren Christian Stentoft med en række (gen)udsendelser fra hans karriere.

  10. Thomas Skovs far fik en hjerneblødning for et halvt år siden og er stadig ikke vågnet fra koma. Det har sat en masse tanker i gang hos Thomas: Hvorfor gled de fra hinanden? Hvorfor stoppede de med at tale sammen om de vigtige ting? Hvad er en god far? Nu taler Thomas med en række fædre, der åbner op omkring deres forhold til deres fædre - for sammen at finde frem til opskriften på at være en god far for sit barn, også når de ikke er børn længere.

    Produceret af Filt CPH.

  11. Serie5 episoder

    Der er noget fascinerende ved mennesker, der vækker anstød og bringer andre folks pis i kog. Det er nemlig de omstridte debattører, kunstnere, forskere osv. der bringer ild og ilt til debatten. Igennem 35 har Klaus Rothstein ofte deltaget i den offentlige debat, og mens han selv har opført sig pænt (det meste af tiden, i hvert fald), har han med interesse fulgt de kompromisløst kontroversielle. Nu møder han fem mennesker, der på hver deres måde har hældt benzin på bålet og fået offentligheden op i det røde felt: Marianne Stidsen, Ditlev Tamm, Madame Nielsen, Kåre Bluitgen og Jim Lyngvild. Hvad bidrager den kontroversielle person med i den store samfundssamtale? Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af de kontroversielle gæster?

    Vært: Klaus Rothstein

  12. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.