Episode
Episode22. maj 202256 min.P1

Kirken, jorden, klimaet

Tidsånd

søndag 22. maj 202256 min.P1

Om denne episode

Folkekirken er en af Danmarks største jordbesiddere og spiller derfor en nøglerolle i vores grønne omstilling. Provst Esben Thusgård fortæller om Folkekirkens grønne tanker og idéer og bogaktuelle Ida Auken giver et indblik i livet med både klima og kristendom.

Vært: Christoffer Emil Bruun.

Om serien

Tidsånd

124 episoder

Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.

RSS

Alle episoder i serien

Du synes måske også godt om

  1. Serie14 episoder

    Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

  2. Serie5 episoder

    Tidsånd - Sommer i Møllehave. Johannes Møllehave er død, men hans stemme lever i DR's arkiv. Gennem sommeren besøger vi Møllehave.

  3. Kierkegaard på egen krop er et eksperiment i 5 afsnit.

    En slags biblio-terapi, hvor 47-årige Thomas søger råd og vejledning hos den afdøde forfatter og filosof, Søren Kierkegaard, om livets helt store emner: kærlighed, mod, tvivl, tilfælde og døden.

    Kierkegaards terapeutiske talerør er Christian Hjortkjær, som i mange år har forsket og undervist i Kierkegaard.

    Tilrettelæggelse: Camille Gudmand Lange.

    Klip: Jacob Heldt.

    Idé og medvirkende: Thomas Klinkby.

    Produceret for DR af Buddy Buddy.

  4. Serie5 episoder

    En kvinde ligger i sengen på et lille hotelværelse i København. Hun blotter halsen, ser sig i et lommespejl, og med en skarp barberkniv skærer hun halsen over på sig selv. Året er 1888 og den svenske forfatter Victoria Benedictsson giver op. De seneste fire år har hun kæmpet for at frigøre sig og blive forfatter. Hun har lært Danmarks internationalt berømte litteraturkritiker Georg Brandes at kende, og et erotisk spil er begyndt. Hun både tilbeder og hader ham, men han er mere kold. Jeg har altid været fascineret af disse mennesker og denne epoke. Nu er det 150 år siden, Georg Brandes for alvor trådte ind på scenen, og jeg opsøger de afgørende steder, hvor Georgs og Victorias drama udspillede sig - og undervejs finder jeg mere, end jeg turde drømme om. Det moderne sammenbrud er i gang.

    Manuskript: Klaus Rothstein.

    Lyddesign: Kim G. Hansen.

    Produceret for DR af Kim G's Medieproduktion.

  5. Serie34 episoder

    Radioklassikeren præsenterer guld fra radioarkiverne og dokumenterer DR's enestående betydning for danskernes fælles hukommelse.

  6. Serie12 episoder

    De 12 trin er en metode til ædruelighed for Anonyme Alkoholikere og andre lignende anonyme fællesskaber. Det kræver dybdegående selvransagelse og kan føre til åndelig opvågnen. Trinarbejdet er dog ikke baseret på religion eller ideologi, men spirituelle og filosofiske principper.

    I denne podcast kan du høre 12 anonyme stofbrugere fortælle om et liv fængslet af alkohol, stoffer, mad og andre stemningsændrende substanser. De fortæller, hvordan de blev afhængige, om bundens mørke og håbet. Et håb, der opstod i mødet med de anonyme fællesskaber, hvor alt er brugerstyret. De har kun hinanden, går til møder og bliver tildelt en tidligere afhængig til at guide dem tilbage til livet gennem de 12 trin.

    Tilrettelæggelse og produktion: Helene Kemp & Christoffer Emil Bruun.

    Lyddesign: Asger Baden & Peder.

    Illustration: Thea Skjærbæk Pedersen.

  7. Serie8 episoder

    Hvad optager danskerne, og hvad får os til tasterne i vrede- og glædesudbrud?

    Hvad betyder ord - og hvad ligger bag dem? Ville man sige det samme til folk, hvis man stod ansigt til ansigt?

    Kan vi samle Danmark om et debatkodeks?

    Det spørger vi en række danskere - kendte og helt almindelige - om i denne programserie.

  8. Serie5 episoder

    Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.

    Vært: Klaus Rothstein.

  9. Fire programmer om Glenn Goulds to indspilninger af Goldbergvariationerne. De har forundret og forarget Bach-elskere. Værket var hans første store udgivelse som ung i 1955, og det var også hans sidste store udgivelse, inden han døde i 1981. Hvad skete der mellem de to indspilninger, og kan man høre det? Hør Kristian Leths portræt af musikeren og komponisten, der ikke ville kaldes pianist.

  10. Serie76 episoder

    Ugens gæst fortæller om et vigtigt øjeblik for hans eller hendes tro

  11. Mit navn er Anna Emma Haudal, og jeg er filmmanuskriptforfatter. Her i serien Blod, sved og skabertrang taler jeg med en række kunstnere fra min egen generation. Til fælles har de en erfaring med at finde rodfæste og skabe sig en identitet som kunstnere. Og så har de hver især noget, jeg ikke har.

  12. Serie4 episoder

    "Forbudte møder" - er en række samtaler om hvad der sker, når kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk danske mænd dater hinanden. Om alt det, der er svært eller forbudt at tale om på tværs af køn og etnicitet.

    Produceret for DR af Filt Cph.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste