Serie6 episoder

Tilbage til Tasiilaq

Tasiilaqs ekstreme statistikker har efterhånden gjort byen synonym med socialt armod. Men det er ikke sådan, Carl og Christoffer husker deres barndomsby.

Sammen vender de tilbage til Østgrønland for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at alt er så dårligt - og om deres lykkelige barndomsminder skal revideres.

Fortællere: Carl Taunajik Florian Sørensen og Christoffer Stenbakken

Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mads Bjørn Lundsgaard

Redaktør: Hanne Barslund.

Tak til alle medvirkende: Eva Taunajik, Pavia Taunajik, Christian Singertat, Aparte Singertat, Paulus 'Polle' Lind, Hjørdis Viberg, Joel Kofoed, Efraim Simonsen, Hans-Tittus Nakinge, Jakob Sivertsen, James Ignatiussen, Axel Hansen, Jørn Holbech, Sing Yuen Ling, Bolethe Stenskov, Dorte Josvassen, Morten Josvassen, Wendy Andreassen, Rico Mikaelsen, Miriam Vang og elevhjemmet, Jens Ole Kuitse, Tasiilaq Politi, 9.Y på Tasiilami Alivarpi, Gaba, Ingka og resten af fritidsklubben.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 12. maj 202224 min.

Hjerterne hamrer, da Carl og Christoffer lander i Tasiilaq heliport. For Carl handler det om gensynsglæde og moderkærlighed, men for Christoffer er følelserne mere blandede. Er hans barndomsby virkelig så rædselsfuld, som han har set i fjernsynet? Kan byen huske ham efter 14 års fravær? Og hvordan skal det gå, når drengene tropper op på det lokale diskotek med en mikrofon?

Episodetorsdag 12. maj 202226 min.

Hvis man vil snakke med Tasiilaq, skal man forbi Hjørdis på kommunekontoret først. Efter en række negative oplevelser med danske og vestgrønlandske medier, er byen nemlig skeptisk anlagt over for journalister. Det forhindrer dog ikke Carl og Christoffer i at tage med deres gamle ven, Efraim Simonsen på arbejde som hundeinspektør. Programmet indeholder optagelser, der kan virke voldsomme.

Episodetorsdag 12. maj 202225 min.

Tasiilaq er kendt for onde handlinger. Men hvad de færreste ved, er at byen er god til at tilgive hinandens synder. Carl og Christoffer besøger en indflydelsesrig politiker, der endte som angrende drabsmand. De opsøger præsten James Ignatiussen, der fastholder sin tro på det gode. Men til borgermødet i hallen, bliver det for alvor klart, hvor småt lyset kan virke i det store mørke.

Episodetorsdag 12. maj 202227 min.

Christoffer har tegnet et kort af Tasiilaq ud fra hukommelsen. Men kortet har en del hvide pletter. Lever danskerne i deres egen boble? Sammen med Axel Hansen går han og Carl på jagt efter en nedgravet tidskapsel, og finder ud af at byens indbyggere, på trods af interne forskelle, er drevet af det samme ønske.

Episodetorsdag 12. maj 202228 min.

Hvorfor er folk i Tasiilaq så gode til at fortælle uhyggelige historier? Det er noget Christoffer og Carl har undret sig over, siden de som børn voksede op med fortællinger om fjeldgængere, spøgelser og monstre i byens skygger. Spørgsmålet tager drengene forbi den gamle fanger Morten Josvassen, på tupilak-jagt på det forladte lokalmuseum, og ind i 9.Y på deres gamle folkeskole.

Episodetorsdag 12. maj 202227 min.

Der har været indbrud i byen i nat. Butikker, containere og lagre er blevet brækket op. Selvom ingen ved, hvem der står bag, falder mistanken hurtigt på bygdebørnene nede fra kollegiet. Carl og Christoffer går på jagt efter de skyldige - og efter en sæl i Sermilik-fjorden med den unge fanger Rico Mikaelsen. I begge tilfælde finder de noget andet end det, de kom efter.

Epilogens klavermelodi er baseret på sangen 'Avungarruarli' af Dornginnguarng.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste