Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie6 episoder

Tilbage til Tasiilaq

Tasiilaqs ekstreme statistikker har efterhånden gjort byen synonym med socialt armod. Men det er ikke sådan, Carl og Christoffer husker deres barndomsby.

Sammen vender de tilbage til Østgrønland for at finde ud af, om det virkelig kan passe, at alt er så dårligt - og om deres lykkelige barndomsminder skal revideres.

Fortællere: Carl Taunajik Florian Sørensen og Christoffer Stenbakken

Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mads Bjørn Lundsgaard

Redaktør: Hanne Barslund.

Tak til alle medvirkende: Eva Taunajik, Pavia Taunajik, Christian Singertat, Aparte Singertat, Paulus 'Polle' Lind, Hjørdis Viberg, Joel Kofoed, Efraim Simonsen, Hans-Tittus Nakinge, Jakob Sivertsen, James Ignatiussen, Axel Hansen, Jørn Holbech, Sing Yuen Ling, Bolethe Stenskov, Dorte Josvassen, Morten Josvassen, Wendy Andreassen, Rico Mikaelsen, Miriam Vang og elevhjemmet, Jens Ole Kuitse, Tasiilaq Politi, 9.Y på Tasiilami Alivarpi, Gaba, Ingka og resten af fritidsklubben.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 12. maj 202224 min.

Hjerterne hamrer, da Carl og Christoffer lander i Tasiilaq heliport. For Carl handler det om gensynsglæde og moderkærlighed, men for Christoffer er følelserne mere blandede. Er hans barndomsby virkelig så rædselsfuld, som han har set i fjernsynet? Kan byen huske ham efter 14 års fravær? Og hvordan skal det gå, når drengene tropper op på det lokale diskotek med en mikrofon?

Episodetorsdag 12. maj 202226 min.

Hvis man vil snakke med Tasiilaq, skal man forbi Hjørdis på kommunekontoret først. Efter en række negative oplevelser med danske og vestgrønlandske medier, er byen nemlig skeptisk anlagt over for journalister. Det forhindrer dog ikke Carl og Christoffer i at tage med deres gamle ven, Efraim Simonsen på arbejde som hundeinspektør. Programmet indeholder optagelser, der kan virke voldsomme.

Episodetorsdag 12. maj 202225 min.

Tasiilaq er kendt for onde handlinger. Men hvad de færreste ved, er at byen er god til at tilgive hinandens synder. Carl og Christoffer besøger en indflydelsesrig politiker, der endte som angrende drabsmand. De opsøger præsten James Ignatiussen, der fastholder sin tro på det gode. Men til borgermødet i hallen, bliver det for alvor klart, hvor småt lyset kan virke i det store mørke.

Episodetorsdag 12. maj 202227 min.

Christoffer har tegnet et kort af Tasiilaq ud fra hukommelsen. Men kortet har en del hvide pletter. Lever danskerne i deres egen boble? Sammen med Axel Hansen går han og Carl på jagt efter en nedgravet tidskapsel, og finder ud af at byens indbyggere, på trods af interne forskelle, er drevet af det samme ønske.

Episodetorsdag 12. maj 202228 min.

Hvorfor er folk i Tasiilaq så gode til at fortælle uhyggelige historier? Det er noget Christoffer og Carl har undret sig over, siden de som børn voksede op med fortællinger om fjeldgængere, spøgelser og monstre i byens skygger. Spørgsmålet tager drengene forbi den gamle fanger Morten Josvassen, på tupilak-jagt på det forladte lokalmuseum, og ind i 9.Y på deres gamle folkeskole.

Episodetorsdag 12. maj 202227 min.

Der har været indbrud i byen i nat. Butikker, containere og lagre er blevet brækket op. Selvom ingen ved, hvem der står bag, falder mistanken hurtigt på bygdebørnene nede fra kollegiet. Carl og Christoffer går på jagt efter de skyldige - og efter en sæl i Sermilik-fjorden med den unge fanger Rico Mikaelsen. I begge tilfælde finder de noget andet end det, de kom efter.

Epilogens klavermelodi er baseret på sangen 'Avungarruarli' af Dornginnguarng.

Du synes måske også godt om

 1. Serie8 episoder

  Verdens bedste lov stiller skarpt på udlændingelovgivningens brogede historie. Fra 1983 da et næsten enigt folketing, inklusive Venstre, Konservative og socialdemokraterne, vedtog dét, nogen kaldte "verdens mest menneskevenlige lov" - til i dag hvor næsten alle på Borgen er enige om at føre en af europas mest restriktive udlændingepolitikker og hvor ikke engang kvoteflygtninge lukkes ind længere.

 2. Christian føler sig som en qallunaaq - en fremmed i sit eget land

 3. For enden af en blind vej i nordgrønlands hovedstad Ilulissat bor Villy på 75. Han har boet i Grønland siden 1962. Alt så anderledes ud dengang han som 19-årig kom, for at arbejde som tømrer. Dengang blev danskerne set som hjælpende hænder med gode intentioner, dengang var isbjergene uendeligt høje og havene dækket af en metertyk is hver vinter. Venligheden overfor hjælpen fra syd er nu afløst af en heftig selvstændighedsdebat om at komme fri af Danmark, de store hvide frosne bjerge er svundet ind og de grønlandske fjorde befærdes ikke længere af hundeslæder der stryger over isen, men af krydstogtsskibe med rige turister ombord. Og tiden har også sat sine spor hos Villy. Hvor livet engang syntes uendelig langt, er dets realiteter krøbet ind på den gamle tømrersvend, i form af en konkret forberedelse til når tiden ikke er mere. Villy har bygget sin egen kiste med dertilhørende gravkors. Nu sidder han hver dag i sit værksted alene, får tiden til at gå og venter på at dø.

 4. Serie4 episoder

  Nynne og Karla er barndomsveninder og lever, som så mange andre, et så Co2-neutralt og ansvarligt liv, som muligt. Men for Nynne er det ikke længere det er nok at købe bambustandbørste og træ-vatpinde, hun vil starte et oprør. Et oprør, der skal ændre hele den måde vores samfund er indrettet på. Karla følger fascineret med på sidelinjen, da Nynne bliver del af det ulmende oprør med aktivitetsgruppen Extinction Rebellion. Måske kan veninden vise Karla vejen til et ægte oprør, som kan gøre forskel? Er aktivismen også vejen for Karla, og hvor langt skal man egentlig gå for klimaet?

  Idé, tilrettelæggelse og optagelse: Karla Møller Neimann.

  Tilrettelæggelse og klip: Anne Neimann Clement.

  Tilrettelæggelse og lyddesign: Anne Jeppesen.

  Masterering: Mathias Hau Nørgaard.

  Redaktør: Hanne Budtz Jørgensen.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 5. Serie5 episoder

  Da den tidligere præsident Trump i 2019 ønskede at købe Grønland blev vi i Danmark lige dele forargede og underholdt. Men selvom Trump er historie, så har amerikanerne langt fra sluppet planen om at rykke Grønland tættere på US. I Amerikas kolde drøm tager journalist Asger Juhl til Grønland for at undersøge, hvordan amerikanerne med softpower vedholdende forsøger at vinde grønlændernes hearts and minds.

  Tilrettelæggelse: Asger Juhl.

  Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk.

  Redaktør: Karen Albertsen.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 6. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

  HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

 7. Serie3 episoder

  En video af 36 nyfødte børn, der grædende ligger side om side i små plastikkuvøser i den Ukrainske by Kiev, går verden rundt.

  De kvinder der har født dem, rugemødrene, er for længst rejst væk, og deres nye forældre kan ikke hente dem, fordi coronapandemien har lukket de europæiske grænser. En af de små piger, der ligger her, er bestilt af et dansk par.

  Sammen med barnets kommende forældrene rejser DRs udenrigskorrespondent Matilde Kimer afsted mod Ukraine og den rugemorindustri, der er eksploderet de seneste år.

  Hvordan foregår det, når et par bestiller et barn af en rugemor i Ukraine? Hvilke rettigheder giver rugemødrene afkald på, når de skriver under på, at de mod betaling vil bære et andet pars barn? Og hvordan rådgiver danske par hinanden for at omgå den danske lovgivning, i håbet om at både faren og moren officielt bliver barnets forældre?

  Produceret for P1 Dokumentar af Matilde Kimer, Cecilie Frederiksen og Signe Mansdotter.

  Klip og lyddesign Signe Mansdotter.

  Redaktør: Jens Vithner.

 8. Serie6 episoder

  Kort før taleban tog magten i Afghanistan, rejste Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau rundt i landet for at komme helt tæt på det afghanske folk. I serien møder du den unge soldat på frontlinjen i klipklapper der ikke tror på fred i sin levetid, lægen der var tæt på selv at blive talebaner men i stedet valgte at behandle krigens ofre, kunstneren i byen, der så sine venner dø og valgte leve fuldt ud hver dag, og mange flere.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 9. Har et fransk selskab virkelig en halv milliard til gode hos Skat?

 10. Serie8 episoder

  Var britiske mænd involveret i Islamisk Stats gidsel-likvideringer?

 11. Vi hylder montagemesteren Christian Stentoft med en række (gen)udsendelser fra hans karriere.

 12. Serie35 episoder

  Booster er et program for iværksættere og alle andre, der forfølger en drøm. Hver uge tager to erfarne iværksættere, kreative Trine Hansen og driftige Mads Peter Veiby imod en iværksætter, som får sparring og et konstruktivt puf i ryggen.