Episode
Episode25. aug 201957 min.P1

Søndag 25. aug. 2019

Verdenspressen

søndag 25. aug 201957 min.P1

Om denne episode

I dag dykker vi ned i historien om den brændende regnskov i Amazonas og de storpolitiske magtkampe som der er opstået ud af skovbrandende. Vi er også live igennem til vores korrespondent i Brasilien.

Derudover ser vi nærmere på konflikten i Kashmir regionen, og den populære indiske musik genre POP - Patriotisme.

Samt meget andet.

Gæster:

Mogens Lykketoft, tidligere Udenrigsminister.

Ida Ebbensgaard, udlandsredaktør på Berlingske.

Thomas Ubbesen, forfatter og tidligere korrespondent.

Vært: Tue Blædel

Om serien

Verdenspressen

25 episoderP1

"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.

RSS

Alle episoder i serien

Episode22. dec 201957 min.
Episodesøndag 22. dec 201957 min.

"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.

Episode15. dec 201957 min.
Episodesøndag 15. dec 201957 min.

Greta Thunberger en "møgunge", mener den brasilianske præsident - men i så fald en vigtig en af slagsen, ifølge magasinet Time, som har udnævnt hende til årets person. Og hun er ikke den eneste unge kvinde, som sætter sit præg i de internationale medier.

Laks, pandaer og 5G-netværk. Hvordan gennemskuer man en verden, hvor slet skjult pression, diplomatiske forviklinger og handelssanktioner flettes med sikkerhedspolitiske motiver? Er de skrevne og uskrevne regler, som plejer at drive verden, sat ud af kraft - eller ved vi bare mere om, hvad der foregår, end tidligere?

Det taler vi blandt andet om i søndagens udgave af Verdenspressen, hvor gæsterne er Lykke Friis, direktør Tænketanken Europa, Jonas Parello-Plesner, direktør i Alliance of Democracies Foundation og Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent, Berlingske.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode8. dec 201957 min.
Episodesøndag 8. dec 201957 min.

Nato fyldte 70 forleden, men peger jubilæet fremad? Og kan Vestens ledere blive ved med at overbevise befolkningerne om, at vi skal bruge så mange penge på en militæralliance, som ikke forhindrer Putin i aggressioner i Ukraine? Op mod en million mennesker går på gaden i generalstrejken i Frankrig på grund af planerne om en pensionsreform, som flere politikere har knækket halsen på før Macron - hvad er udsigterne?

Det taler vi blandt andet om i søndagens udgave af Verdenspressen, hvor gæsterne er Mikkel Vedby Rasmussen, institutleder for statskundskab, Københavns Universitet, Ole Damkjær, pressechef i Mellemfolkeligt Samvirke og

Ulrik Bie, økonomisk redaktør på Berlingske.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode1. dec 201957 min.
Episodesøndag 1. dec 201957 min.

Verdenspressen ser på NATO-topmødet i den kommende uge og på en alliance i splid med sig selv.

Vi taler også om amerikansk politik med fokus på de økonomiske konsekvenser af, hvis demokraterne vinder næste års præsidentvalg. For flere analytikere frygter at aktiekurserne vil styrtdykke, hvis det sker.

Og så skal vi til Black Friday, som igen i år ventes at slå nye rekorder i USA, mens flere franske politikere vil have udsalget forbudt, fordi forbrugshysteriet gør klimakrisen endnu værre.

Gæsterne er: Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit, Anne Alling, journalist, bosat i USA, og Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet.

Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

Episode24. nov 201957 min.
Episodesøndag 24. nov 201957 min.

"Verdenspressen" dykker hver søndag ned i nogle af mediernes vigtigste internationale historier og sætter spot på ugen, der gik, i verden omkring os.

Episode17. nov 201957 min.
Episodesøndag 17. nov 201957 min.

Fremmedkrigere - uønskede selv i ingenmandsland. Erdogan i Washington. Årsdag for "De gule veste" i gaderne. Og anti-semitisme i Europa.

Det taler vi blandt andet om i søndagens udgave af Verdenspressen, hvor gæsterne er Anders Ladekarl, Generalsekretær i Røde Kors i Danmark, Leif Nielsen, branchedirektør i Dansk Industri og

Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker i udenrigspolitik på Dansk Institut for Internationale Studier.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode10. nov 201956 min.
Episodesøndag 10. nov 201956 min.

I dag ser vi nærmere på de store protester der bølger hen over Irak. Derudover er vi også direkte igennem til Spanien, hvor separatister og nationalister, og alle andre stemmeberettigede spaniere i dag går til valg.

Gæster: Thomas Ubbesen, Sanne Gram og Rasmus Boserup.

Vært: Tue Blædel.

Episode3. nov 201957 min.
Episodesøndag 3. nov 201957 min.

Danmark fulgte FN's havretskonventioner og sagde ja til Nord Stream 2. Men hvorfor gør det ukrainerne så bekymrede?

Hvad er det for et land, flertallet af briterne ønsker - eller frygter - efter Brexit? Og hvordan står det til med det internationale retssamfund, når USA slår en eftersøgt terrorist ihjel uden at stille ham for en domstol?

Det diskuterer vi blandt andet denne søndag i Verdenspressen - med International konsulent i FH (Fagbevægelsens hovedorganisation), Peter Walldorff, udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad, Kerrin Linde, og direktør for Udenrigspolitisk Selskab, Charlotte Flindt Pedersen.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode27. okt 201957 min.
Episodesøndag 27. okt 201957 min.

Libanon, Chile, Algeriet, Frankrig, Ecuador, Hong Kong. For blot at nævne nogle. Bedst, som man troede, at folkelige protester og demonstrationer med bannere og tilråb var noget, der hørte fortiden til, går de i gaderne mange steder rundt om i verden lige nu. Hvad har de tilfælles - de folkelige protester verden over? Og er det et udtryk for afmagt eller det modsatte, når helt almindelige borgere råber højt i gaderne?

Det taler vi blandt andet om i Verdenspressen med Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær,

Birgitte Qvist-Sørensen, seniorforsker i udenrigspolitik på Dansk Institut for Internationale Studie,

Louise Riis-Andersen og Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Bie.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode20. okt 201956 min.
Episodesøndag 20. okt 201956 min.

På en uge hvor bølgerne er gået højt verden over, stiller vi direkte om til både frontlinjen i Tyrkiet og til frontlinjen i britisk politik. Derudover kommer vi også omkring uafhængighedskampen i Catalonien.

Gæster: Stuart Ward, professor i historie og institutleder på Saxo Instituttet, Anne Sofie Allarp, kommentator på Berlingske - og tidl. international redaktør på Radio 24 Syv, Michael S. Lund, DRs Mellemøstkorrespondent og Jakob Illeborg, Informations korrespondent i London.

Vært: Tue Blædel.

Episode13. okt 201957 min.
Episodesøndag 13. okt 201957 min.

I dag tales der om Tyrkiets sikkerhedszone og angreb i det nordlige Syrien. Hvilket ansvar har USA og Europa i denne konflikt?

I denne uge tweetede direktøren hos NBA-holdet Houston Rockets, Daryl Morey, sin støtte til demonstranterne i Hong Kong. Dette tweet blev hurtigt fjernet. Er international økonomi bare større end international politik?

Afslutningsvis kommer der afrikanske toner fra Bobi Wine, der er popstjerne i Uganda, og synger kritiske sange mod præsidenten. Hvordan står det til i Uganda?

Medvirkende:

Ida Ebbensgaard, udlandsredaktør på Berlingske.

Stig Jensen, lektor på Center for Afrika Studier på Københavns Universitet.

Thomas Ubbesen, forfatter og tidligere korrespondent.

Vært: Tue Blædel.

Episode6. okt 201957 min.
Episodesøndag 6. okt 201957 min.

Riget i midten - af verdensøkonomien og handelskrige, urolighederne i Hong Kong og nu - om ikke i midten, så i hvert fald også en del af Trumps forsøg på at henlede opmærksomheden på sin politiske konkurrent til det kommende præsidentvalg, demokraten Joe Biden. Det er blandt de brændende emner i den internationale presse, vi skal diskutere i denne søndags udgave af Verdenpressen på P1.

Gæster: Anne Knudsen, forfatter, Steen Jakobsen, CIO Saxo Bank

og Philip Christian Ulrich, Kongressen.com.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode29. sep 201956 min.
Episodesøndag 29. sep 201956 min.

Pippi - og Greta. Hvad er det med svenske halvstore piger med fletninger, som siger ting på en måde, som nogle voksne ikke bryder sig om? Verdenspressen på P1 dykker blandt andet ned i FNs klimakonference, planerne om en rigsretssag mod Trump i USA - med Ukraine som modvillig birolleindehaver, Boris og Brexit og den aftale om at tage imod og fordele flygtninge og migranter fra de skibe, der når Italiens kyst, som blev indgået i Malta i denne uge.

Gæster: Andreas Kamm, ærespræsident for Dansk Flygtningehjælp, Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent på Berlingske og Jens Worming, udenrigskommentator på Kristeligt Dagblad og Partner & direktør i Policy Group.

Vært: Mette Vibe Utzon.

Episode22. sep 201956 min.
Episodesøndag 22. sep 201956 min.

Vi taler om det slagsmål som Iran, Saudi Arabien, USA og Yemen udkæmper i disse dage. Et slagsmål der indeholder olie, droner, gengældelsesangreb og trusler om fuldkommen krig.

Derudover kommer vi også omkring Trudeaus "brownfacing", og nogle af de udfordringer som den nye EU kommission står over for.

Gæster: Anna Liback, Ulrik Bie og Julie Hassing Nielsen.

Vært: Tue Blædel.

Episode15. sep 201956 min.
Episodesøndag 15. sep 201956 min.

I dag taler vi om én af verdenshistoriens mest omtalte konflikter, som på det seneste er gledet lidt i baggrunden. Men i denne uge trådte konflikten mellem Israel og Palæstina dog igen frem i spotlightet.

Derudover så skal vi til USA og se på en stor sejr for Trump. Og så har vi en reporter i Tunesien, hvor der er valg i dag.

Gæster:

Christian Friis Bach, tidligere udviklingsminister og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Helle Malmvig, seniorforsker ved DIIS.

Phillip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com.

Vært: Tue Blædel.

Episode8. sep 201956 min.
Episodesøndag 8. sep 201956 min.

Hvordan vil det påvirke dialogen mellem Iran og USA, hvis Iran får sit atomvåben?

Og findes hard brexit overhovedet i virkeligheden, eller er det bare tankespind?

Svarene giver vi i dagens program.

Gæster: Per Stig Møller, Ole Ryborg og Anne Sofie Allarp.

Vært: Tue Blædel.

Episode1. sep 201957 min.
Episodesøndag 1. sep 201957 min.

Vi ser naturligvis på den seneste udvikling i Brexit sagaen, nemlig suspenderingen af parlamentet, der har fået dagens gæster til at finde de store ord frem fra skuffen.

Derudover taler vi med vores mand i Istanbul, der oplever en stigende fremmedefjendsk holdning i Tyrkiet overfor syriske flygtninge. Og i samme omgang ser vi nærmere på stats-romancen mellem netop Tyrkiet og Rusland.

Gæster: Charlotte Flindt Petersen, Steen Nørskov og Frederik Engholm.

Vært: Tue Blædel.

Episode25. aug 201957 min.
Episodesøndag 25. aug 201957 min.

I dag dykker vi ned i historien om den brændende regnskov i Amazonas og de storpolitiske magtkampe som der er opstået ud af skovbrandende. Vi er også live igennem til vores korrespondent i Brasilien.

Derudover ser vi nærmere på konflikten i Kashmir regionen, og den populære indiske musik genre POP - Patriotisme.

Samt meget andet.

Gæster:

Mogens Lykketoft, tidligere Udenrigsminister.

Ida Ebbensgaard, udlandsredaktør på Berlingske.

Thomas Ubbesen, forfatter og tidligere korrespondent.

Vært: Tue Blædel

Episode18. aug 201956 min.
Episodesøndag 18. aug 201956 min.

I programmet i dag bliver vi klogere på hvorfor Kinas jernnæve endnu ikke har ramt demonstranterne i Hong Kong.

Og så ser vi nærmer på et afrikansk land, der af mange var tilset en rolle som vækstmotor for hele sin region, men som lige nu mest høster overskrifter for en blodig bandekrig.

Samt meget andet.

Gæster:

Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet.

Anne Sofie Allarp, international redaktør på Radio 24Syv.

Stig Jensen, lektor på Center for Afrika Studier på Københavns Universitet.

Vært: Tue Blædel.

Episode11. aug 201957 min.
Episodesøndag 11. aug 201957 min.

Vi taler om den tilspidsede situation i Kashmir regionen. Et område som flere gange tidligere har været udgangspunkt for krig mellem Indien og Pakistan..

Og så forsøger vi at give svaret på hvornår Kina for alvor slår i bordet overfor protesterne i Hong Kong.

Derudover vender vi også denne uges drabelige skyderier i USA, som med det samme er blevet en del af den kommende politiske præsidentvalgkamp.

Vært Tue Blædel.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste