Episode
Episode12. aug 202156 min.P1

Dykkersyge fisk og andre grønlandske gåder

Vildt Naturligt

torsdag 12. aug 202156 min.P1

Om denne episode

De enorme fjorde på Grønland har et indviklet forhold kørende med gletsjerne, havstrømmene og indlandsisen. Derfor kan forskning i fjordene gøre os klogere på globale klimaforandringer og risikoen for stigende havniveauer. Men den byder også på mere lokale dramaer om eksploderende fisk med dykkersyge og sære lysfølsomme væsner i dybet...

Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen får besøg af professor Søren Rysgaard, som er en af pionererne i den arktiske forskning. Sammen med kolleger har han bidraget til at gøre Godthåbsfjorden (Nuup Kangerlua) til klodens bedst udforskede arktiske fjord. Han fortæller om erfaringerne hidtil og om et aktuelt nyt togt, hvor droner, selvkørende målerobotter og undersøiske sensorer bliver taget i brug i farvandet omkring Grønland i jagten på flere svar.

Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen.

Gæst: Professor Søren Rysgaard, Arktisk Forskningscenter og Institut for Biologi, Aarhus Universitet.

Producer: Carsten Nielsen.

vildtnaturligt@dr.dk

Om serien

Vildt Naturligt

110 episoderP1

Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen søger den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har blå øjne, hvorfor et næbdyr lægger æg, eller hvorfor træer egentlig har bark?

Der er altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag, som de to biologer brænder for at fortælle.

vildtnaturligt@dr.dk

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste