Episode
Episode9. dec 202156 min.P1

Lad os satse på de unge

Vildt Naturligt

torsdag 9. dec 202156 min.P1

Om denne episode

Måske skal vi lade de unge gå forrest i kampen for at hjælpe naturen? Det er strategien bag et forløb om biodiversitet, som en travl dansk forsker på eget initiativ har udviklet til "Videnskabsklubben", hvor nysgerrige børn og unge går til videnskab. Professor Signe Normand fik idéen, efter at hendes egne børn på feltture til Grønland havde oplevet de dystre effekter af klimaforandringer. I Videnskabsklubben slår hun en mere positiv tone an ved at fokusere på fascinationen af naturen, og på at de unge sammen med voksne kan skabe positive forandringer i deres nærmiljø. Signe Normand fortæller desuden om sin egen forskning, hvor hun bruger droner og laserstråler til at tjekke klima- og miljøpåvirkningen på planter.

Værter: Biologerne Johan Olsen & Vicky Knudsen

Gæst: Signe Normand, biologiprofessor på Aarhus Universitet og formand for Biodiversitetsrådet

Redaktør: Carsten Nielsen

vildtnaturligt@dr.dk

Om serien

Vildt Naturligt

125 episoderP1

Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen søger den naturlige forklaring på, hvorfor verden ser ud, som den gør, når vi kigger ud ad vinduet eller ser os selv i spejlet.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har blå øjne, hvorfor et næbdyr lægger æg, eller hvorfor træer egentlig har bark?

Der er altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag, som de to biologer brænder for at fortælle.

vildtnaturligt@dr.dk

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste