Live lige nu

 1. Episode20. okt 202158 min.
  Episodeonsdag 20. okt 202158 min.

  Dag efter dag tester kinesiske jagerfly Taiwans forsvar! I Beijing vokser kravene om, at Taiwan bliver indlemmet i Kina - som Kina altid har krævet. I USA er debatten intens om, hvad USA skal gøre i kampen for at holde Kina stangen - også i forholdet til Taiwan. Historisk er Kina og Taiwan en nation, med to systemer - diktatur mod demokrati. Spørgsmålet er, om - og hvordan - demokratiet kan overleve. Om gæsterne: Philip Khokhar - DRs korrespondent i Asien. Kjeld Erik Brødsgaard - Professor med speciale i Kina ved Copenhagen Business School. Camilla Nørup Sørensen - Lektor ved institut for strategi og krigsstudier ved Forsvarsakademiet. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

 2. Lige nukl. 01:03 – 03:03
  Lige nukl. 01:03 – 03:03

  Nationalmuseet har nedsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge mulighederne for at skabe et nyt museum, men tiltaget har mødt kritik, fordi gruppen ikke inkluderer historikere med speciale i de danske kolonier. Og nu fortsætter kritikken, for hvad med slavernes efterkommere? Vi ruller sagen ud. Værter: Jesper Dein og Maja Nyvang Christensen. (Genudsendelse fra 14.03).

 3. Episode20. okt 20211 T 57 min.
  Episodeonsdag 20. okt 20211 T 57 min.

  Bølgerne gik højt, da Polens ministerpræsident Tadeus Morawiecki i dag besøgte Europa-parlamentet i Strassbourg. Polens forfatningsdomstol har vedtaget, at dele af den polske grundlov står over EU's forfatning. Og det var Tadeus Morawiecki i dag inviteret til debat om i Parlamentet. Hvis Polen ikke vil leve op til EU's retsgrundlag og lovgivning - så vil vi handle, sagde EU kommissionens formand Urslula von der Leyen. Og i sit svar sagde Polens ministerpræsident, at Polen ikke ligger under for afpresning fra EU! Gamle mobil-telefoner, fladskærme, legetøj og laptops. Bunkerne af elektronikskrot vokser i Danmark og resten af verden og gør skade på både miljøet og klimaet. Men nu vil detailkæden Power åbne genbrugsbutikker, hvor de vil sælge brugte telefoner og bærbare computere. Vi spørger direktøren, hvordan han vil gøre det til en god og klimavenlig forretning. På søndag tager en dansk fregat på fem måneders togt i Guineabugten, hvor den skal jagte pirater og beskytte danske skibe. Fregatten er svært bevæbnet og har både en helikopter og et hold fra frømandskorpset ombord. Men der er alligevel mange udfordringer forbundet med missionen, dem ser vi nærmere på. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste