Live lige nu

 1. Morgen

 2. Episodelørdag 24. sep 20223 min.

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

 3. Episodelørdag 24. sep 20222 T 0 min.
  P2 Klassisk

  Musik uden stop. Find playlisten på nettet.

  www.dr.dk/playlister/p2

 4. Episodelørdag 24. sep 20221 T 2 min.

  Nyd weekendens rolige morgenstund i selskab med den klassiske musik og din morgenvært Rie Koch.

 5. Episodelørdag 24. sep 202220 min.

  Præludium: Johann Sebastian Bach: Herre Jesus, vi er her, BWV 633.

  Davidssalme: 85, 9-14.

  Salme: 392 "Himlene, Herre, fortælle din ære".

  Fra det N.T.: Lukasevangeliet 10, 38-42.

  Trosbekendelsen.

  Salme: 680 "Jesus, kom dog nær til mig".

  Postludium: John Bull: Bull's Goodnighte.

  www.dr.dk/P2/Morgenandagten

 6. Episodelørdag 24. sep 20221 T 38 min.

  - fortsat.

 7. Formiddag

 8. Episodelørdag 24. sep 20221 T 57 min.

  Musikudgivelser der er værd at lægge øre til og kunstnere der er værd at holde øje med.

  I denne uge bl.a. sjældent hørt brasiliansk musik af César Guerra-Peixe, hans Symfonisk Suite nr 1, Paulista.

  Vært: Claus Berthelsen.

  (Sendes også i morgen 16.03).

 9. Eftermiddag

 10. Episodelørdag 24. sep 202215 min.

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

 11. Episodelørdag 24. sep 20222 T 48 min.

  DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed lukker op for Per Nørgårds fascinerende verden med nogle af hans mest visionære korværker, som på én gang skuer ud mod uendeligheden og ind i menneskets inderste. En vidtfavnende musikalsk hyldest til den store danske komponist, som fylder 90 i år.Per Nørgård: Wie ein Kind.Per Nørgård: Singe die Gärten.Per Nørgård: Korbogen (uddrag).Per Nørgård: Musik for soloklaver.Desuden værker af Britta Byström, Louise Alenius, Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow.Kristoffer Hyldig, klaver.Juliane von Hahn, cello.DR Vokalensemblet.Dirigent: Marcus Creed.(Trinitatis Kirke, København, 16/9).

  Ca. 21.15.Pianisten Javier Perianes og BBC Symfoniorkester spiller Manuel de Fallas Nætter i spanske haver.

  Vært: Celine Haastrup.

  (Genudsendelse fra mandag).

 12. Episodelørdag 24. sep 20221 T 0 min.

  Raserianfald og sorg over sange, der røg ud og indædt vrede over det, der ikke kom med. Sangene er er både personlige hjertesager og et udtryk for tidens kulturkampe, og derfor har der været kamp om sangene hver eneste gang, der er udkommet en ny udgave af højskolesangbogen. Susanna Sommer og Karen Secher ser nærmere på sangkrigene og fortæller blandt andet om 15. udgave fra 1974, hvor nogen tog sig til hovedet over, at der var kommet sange om pacifisme og kornoverskudslagre med og andre slet ikke syntes at sangbogen afspejlede det moderne liv med ungdomsoprør og rockmusikken. Tidligere TV-direktør Bjørn Erichsen fortæller om sanglivet på Krogerup højskole og den Røde Højskole i Svendborg i 70erne. Og Rikke Forchhammer, som i dag er forstander på Krogerup, tager os med til morgensang og forklarer hvorfor man i begyndelsen slet ikke sang på Krogerup Højskole og hvorfor hun stadig er lidt bange for sangtvang.

  Musikskribenten Klaus Lynggård synes at den seneste udgave af højskolesangbogen er et frilandsmuseum og efterlyser sange, der afspejler den moderne identitet og virkelighed. Men det er en misforståelse, siger Jørgen Carlsen, tidligere forstander på Testrup og medlem af sangudvalget fra 2006, det vigtigste er, at sangbogen udtrykker en ukuelig underliggende livsoptimisme, for det er det hele højskoleånden er baseret på.

  I sangskriverværkstedet kæmper Jonas Gülstorff og Katinka Bjerregaard med sangen til og om højskolesangbogen, for nu skal andet vers finde sig tilrette på de helt rigtige versefødder.

  Medvirkende: Bjørn Erichsen, Jørgen Carlsen, Jakob Bonderup, Lea Wierød, Rikke Forchhammer, Erik Lindsø, Jonas Gülstorff og Katinka Bjerregaard.

  Værter og tilrettelæggere: Susanna Sommer og Karen Secher.

  (Sendt første gang 16. marts 2018).

 13. Episodelørdag 24. sep 20221 T 2 min.

  Et lyn slår ned, nogen bliver ramt af et lykketræf, andre af hagl, sygdom og åbenbaringer. Noget kan forklares, andet ligger i skæbnens hænder. Dagdrømmer tager dig med ind i scener rundt om i verden, hvor himlens budbringere er på spil til et soundtrack af blandt andre Liszt, Angkhanang Khunchai, Det Glemte Kvarter, Umm Kulthum og Mozart.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 14. Episodelørdag 24. sep 202258 min.

  Et lyn slår ned, nogen bliver ramt af et lykketræf, andre af hagl, sygdom og åbenbaringer. Noget kan forklares, andet ligger i skæbnens hænder. Dagdrømmer tager dig med ind i scener rundt om i verden, hvor himlens budbringere er på spil til et soundtrack af blandt andre Liszt, Angkhanang Khunchai, Det Glemte Kvarter, Umm Kulthum og Mozart.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 15. Aften

 16. Episodelørdag 24. sep 20221 T 17 min.

  Lotte elsker opera!

  Lyt med, når hun deler ud af operaens store følelser, operahits og sjove historier før og nu.

  Vært: Lotte Heise.

  www.dr.dk/p2

 17. Episodelørdag 24. sep 20224 T 45 min.

  Aftenens opera kommer fra årets Wagnerfestspil i Bayreuth, og du kan glæde dig til den fest det altid er at høre det forrygende festivalorkester og festivalkor, som kun mødes denne ene gang om året - for at spille og synge Wagner. Og solisterne er også gode!Med bl.a. Klaus Florian Vogt, Camilla Nylund, Georg Zeppenfeld, Petra Lang, Martin Gantner.Bayreuth Festivalkor og Orkester.Dirigent: Christian Thielemann.(Fra Festspilhuset, Bayreuth, den 4. august).

  Vært: Mette Greiffenberg.

 18. Nat

 19. Episodesøndag 25. sep 20222 T 40 min.

  - fra Koncerthuset, hvor Mahlers halvanden time lange og overvældende Symfoni nr. 2 'Opstandelsessymfonien' er på programmet'. Chefdirigent Fabio Luisi står i spidsen for hundredevis af medvirkende sangere og musikere i Mahlers musikalske vision om menneskets evige liv. Mahler: Symfoni nr. 2 'Opstandelsessymfonien'.Fabio Luisi, dirigent.Valentina Farcas, sopran.Wiebke Lehmkuhl, mezzosopran.DR Symfoniorkestret.DR Koncertkoret.

  Vært: Rie Koch.

  www.dr.dk/p2

  (Genudsendelse fra torsdag).

 20. Episodesøndag 25. sep 202218 min.
  Intermezzo
 21. Episodesøndag 25. sep 20221 T 57 min.

  Minder og erindringer bærer vi altid med os - det er bare ikke altid de dukker op til overfladen. Nogle skal man grave efter, andre kommer helt spontant. Og så er der dem, man ikke kan slippe af med, hvor gerne man end vil.

  I aften flyver Natsværmeren down memory lane.

  Vært: Benedikte Bové.

  www.dr.dk/p2

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste