Serie7 episoder

Aftryk

Museum for ørerne.

Cæcilie Iburg Printzlau og Thorkil Jacobsen tager dig med rundt på landets museer. Hver uge et nyt museum, tre særlige genstande og tre stykker håndplukket musik.

Alle episoder

Episodeonsdag 1. feb 20231 T 57 min.

Der findes ikke mange steder, hvor tiden står stille, men det gør den på Rosenborg Slot. Heldigvis. De gamle møbler, malerier og juveler står, som de har stået i århundreder. Her kan vi se vores egen historie og næsten mærke de konger og dronninger, som har været med til at forme vores land.

Rundviser: Thomas Thulstrup.

Værter: Benedikte Granvig og Thorkil Jacobsen.

(Sendt første gang 1. februar).

Episodetorsdag 26. jan 20231 T 57 min.

Hvem skulle have troet, at vi nu igen taler om stigende økonomisk ulighed, potentielle verdenskrige i kikkerten og en personlig følelse af afmagt, grænsende til apati? På udstillingen "Det Kolde Øje" spoles tiden tilbage til Tyskland i 1920'erne, med Neue Sachlichkeit, laktoniske konstateringer og krigen lige om hjørnet.

Rundviser: Kirsten Degel.

Værter: Cæcilie Iburg Printzlau og Thorkil Jacobsen.

(Sendt første gang 16. november 2022).

Episodeonsdag 25. jan 20231 T 57 min.

I 1879 gik Københavns arbejdere sammen om at bygge et forsamlingshus, hvor de kunne mødes og debattere. I dag smælder de røde faner stadig i husets festsal, som nu er centrum for Arbejdermuseet og deres forsøg på at lade fortidens kampe inspirere en nutidig samtale om demokrati og engagement.

Rundviser: Linda Andersen.

Værter: Benedikte Granvig og Thorkil Jacobsen.

(Sendt første gang 25. januar).

Episodeonsdag 18. jan 20231 T 57 min.

Hvordan ser historien om Nordslesvig ud, når man ser den fra det tyske mindretals perspektiv? Det kigger vi på, når vi besøger Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg. Et besøg, der ikke kun handler om tyskere og danskere, men om identitet og forholdet mellem mindretal og flertal generelt. Måske er der noget, vi kan lære af mindretallene i Grænselandet?

Rundviser: Hauke Grella.

Værter: Celine Haastrup og Thorkil Jacobsen.

Episodeonsdag 11. jan 20231 T 45 min.

På kunstmuseet Trapholt i Kolding undersøger en række kunstnere forholdet mellem natur, teknologi og mennesker. Kan naturen opleves på en skærm? Eller på et bølgende gulv? Og bliver man skræmt eller glad af at diskutere med en kunstig intelligens? Aftryk besøger udstillingen Connect Me og bliver holdt i hånden gennem sci-fi og natur af kurator Katrine Stenum.

Vært: Benedikte Granvig.

Episodeonsdag 28. dec 20221 T 45 min.

Hvad var det mest overraskende museumsbesøg i 2022? Det mest tankevækkende? Og det smukkeste?

Det afslører vi i dagens udsendelse!

Denne nytårskavalkade byder både på champagne, musik og samtaler om, hvad der gør et museumsbesøg ekstraordinært.

Værter: Benedikte Granvig og Thorkil Jacobsen.

Episodeonsdag 14. dec 20221 T 45 min.

Hvad mister en by, når den mister sine værtshuse? I udstillingen Stamsteder på Københavns Museum forsøger de at besvare det spørgsmål med en lang række billeder og fortællinger fra 220 værtshuse i København. Her er plads til grin, øldrikkende katte og en diskussion om, hvilken slags by København skal være.

Rundviser: Regitze Lindø Westergaard.

Værter: Benedikte Granvig og Thorkil Jacobsen.

(Sendt første gang 14. december 2022).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste