Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Alban - stjernedanseren

Alban står på sin balkonen til sin lejlighed på Manhattan og kigger ud over New Yorks skyline. Han er i slutningen af 20'erne og har på rekordtid opnået alle sine drømme. Han er en af verdens bedste balletdansere. Han har vundet de fornemmeste priser og danset på de største scener. Han er solodanser på American ballet Theatre, et af verdens mest prestigefyldte balletkompagnier - og har endda 10 gode år i sig endnu som danser. Alligevel er det hele ved at ende for ham her, hvor han er på toppen af sin karriere. Hans knæ bliver ved med at volde ham problemer og han er begyndt at tvivle på, om han i det hele taget har lyst til at være danser. Men hvad er han så overhovedet, hvis ikke 'Balletdanseren Alban'?

I denne serie fortæller Alban Lendorf uhøjtideligt, passioneret og indlevende om sin kometkarriere. Fra han ved et tilfælde kom ind på Det kongelige teaters balletskole, over sin status som verdensstjerne, og til han i en alder af 30 år har pensioneret sig selv, for at finde glæden ved tilværelsen igen.

Produceret for DR af Filt Cph.

RSS

Alle episoder

Episodelørdag 29. maj 202136 min.

Alban aner intet om ballet, da han som lidt for stor dreng ved en fejl står til pigernes optagelsesprøve på Det kongelige teaters balletskole. Han bliver optaget og bliver med ét bidt af teatrets magiske atmosfære og de helt vanvittige ting danserne kan med deres kroppe. Som en anden Harry Potter på Hogwarts starter et vildt eventyr i en verden, de færreste fuldt ud forstår.

Medvirkende: Alban Lendorf.

Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 29. maj 2021).

Episodelørdag 29. maj 202136 min.

Alle på Det kongelige teater kan se, at Alban er et kæmpe talent. Og rygterne om ham kører også i udlandet. Men Alban har svært ved helt at leve op til det ansvar, der følger med sådan en gave, og han må stå skoleret for balletmesteren flere gange. Alban er splittet i to mellem trangen til at være den bedste af de bedste på scenen - samtidig med, at han også vil være den, der kan feste længst og drikke mest efter tæppefald.

Medvirkende: Alban Lendorf, Nikolaj Hübbe.

Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 5. juni 2021).

Episodelørdag 29. maj 202135 min.

Alban er ikke meget mere end 20 år, da han begynder at få stjernestatus. Og den ene succes følger den anden. Og i 2013 kulminerer det hele, da han modtager, det man kalder ballettens Oscar; Prix Benois de la danse. Alban er flyvende og alt hvad han rører ved, på det her tidspunkt, bliver til guld, men han presser hele tiden sig selv mod nye og højere mål.

Medvirkende: Alban Lendorf.

Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 12. juni 2021).

Episodelørdag 29. maj 202140 min.

ABT - American Ballet Theatre - et af verdens mest prestigefyldte kompagnier, hyrer Alban som solodanser. Han er kun 25 år og har sprunget en masse fabelagtige dansere over i køen. Nu står han i New York og har fået opfyldt sin store drøm. Hjemme i Danmark sidder Albans storebror, Willum. Han gik selv på balletskolen, men blev frasorteret i 9. klasse. Han er stolt, men han savner også sin lillebror, og deres meget tætte forhold.

Medvirkende: Alban Lendorf, Willum Lendorf.

Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 19. juni 2021).

Episodelørdag 29. maj 202141 min.

Livet som balletdanser i New York slider på Alban. Han er alvorligt skadet, har mistet danselysten og bliver suget ind i en stor eksistentiel krise. For hvis han ikke er danser-Alban, er han så overhovedet noget?

Redningen finder han i et Instagram-venskab med skuespilleren Sonja Richter, da de beslutter sig for, at prøve Alban af på nogle nye skrå brædder.

Medvirkende: Alban Lendorf, Nikolaj Hübbe, Sonja Richter.

Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 26. juni 2021).

Du synes måske også godt om

  1. Serie5 episoder

    Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.

  2. Serie13 episoder

    Hver uge snupper Kasper og Frederik en kendt danskers smartphone og går på jagt efter deres digitale sjæl. Telefonen glemmer ikke og er blevet menneskets sorte boks, der husker, hvad du ser på Netflix, lytter til på Spotify, og hvordan du interagerer med andre på Instagram og Snapchat.

    P3 holder teknologiens mørke spejl op foran gæsten og spørger, om de kan lide, hvad de ser.

    Værter: Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

    Producer: Anne Lundager Kristensen.

    Produceret af Munck Studios København.

  3. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.

  4. Serie46 episoder

    Zissel Astrid Kjertum-Mohr har været i lære hos både kultureliten og erhvervslivet. Hun har lært at skjule sine rygdeller og konversere til receptioner. Hun ved nu også, hvor vigtigt det er med et godt netværk og en indbydende LinkedIn-profil. Men det kniber stadig med at forstå det magtspil, der udspiller sig inde på Christiansborg. Zissel vil derfor i denne sæson tale med nuværende og forhenværende politikere og andre kendere af den politiske verden. Hun vil undersøge, hvad der skal til for at blive en del af den politiske elite.

  5. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  6. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

  7. Serie5 episoder

    Mød morgendagens solister, når de debuterer fra landets konservatorier. Vi har udvalgt de bedste talenter, så du kan få et indblik i, hvad der rører sig blandt den helt unge generation af landets musikere. Vi sender debutkoncert den første lørdag i hver måned.

  8. Serie8 episoder

    Musikkens verden er blevet globaliseret - præcis som resten af samfundet. For 30 år siden var det helt normalt at spille koncerter uden prøve, at drikke ti øl inden en koncert eller at lære at spille med hårdhændede metoder. Henrik Engelbrecht undersøger i otte afsnit de tabte traditioner i dansk musikliv.

  9. En radiobogklub om livets store spørgsmål, især dem der har med mænd og kvinder at gøre.

    Selvhjælpsbogen '12 regler for livet' af den canadiske psykolog Jordan B. Peterson er blevet en bibel for unge mænd verden over. I fem afsnit læser journalist Anders Haahr Rasmussen og feministisk aktivist Emma Holten den både voldsomt populære og heftigt kritiserede bog sammen med skiftende gæster. Hvad kan de lære af bogen, og hvorfor er den så populær?

    Produceret af Filt CPH.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  10. De fleste kender Mother Teresa som symbolet på selve godheden og modtager af Nobels Fredspris. For nyligt har Paven besluttet at helgenkåre Mother Teresa, der viede hele sit liv til de fattige i Calcuttas slum. Hendes verdensomspændende organisation Kærlighedens Missionærer har modtaget hundrede millioner af dollars fra donatorer verden over. Men kritiske røster betegner hende som religiøs fundamentalist og glødende abortmodstander, og ikke alt var som de fleste tror.

  11. Serie10 episoder

    Mød en række af de kunstnere, der har tegnet lyden af den klassiske musik i det 20. århundrede - og med en betydning, der rækker langt udover musikken. Livsfortællinger der klinger af drama, store følelser, storpolitik og musik.

  12. Fire programmer om Glenn Goulds to indspilninger af Goldbergvariationerne. De har forundret og forarget Bach-elskere. Værket var hans første store udgivelse som ung i 1955, og det var også hans sidste store udgivelse, inden han døde i 1981. Hvad skete der mellem de to indspilninger, og kan man høre det? Hør Kristian Leths portræt af musikeren og komponisten, der ikke ville kaldes pianist.