Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie4 episoder

Hvert år i oktober

Rebecca Bach-Lauritsens far døde for 22 år siden i en voldsom bilulykke i en svensk skov. Han var et intenst menneske, der var dybt betaget af klassisk musik, og hans død var lige så dramatisk som det liv, han havde levet. Ulykken har været en skygge i Rebeccas liv lige siden. I denne personlige og poetiske serie udforsker Rebecca de verdener, der åbner sig, når hun vender tilbage til ulykken og skoven fra fortiden og forsøger at genfortælle hvad der egentlig skete gennem musik, lyd og associationer. Det er en fortælling om skæbne, tilfælde, tid, evighed og musikkens kraft.

Produceret for DR af Filt Cph.

RSS

Alle episoder

Episodefredag 29. okt 202139 min.

Rebecca vågner ved midnat og græder. Hun er bange for at hendes far er kørt galt. Fire timer senere ringer politiet på døren og fortæller at han er fundet død i sin bil efter en voldsom ulykke. Lyden af dørklokken bliver lig med lyden af død, og den fortsætter med at ringe i Rebeccas hoved længe efter ulykken. Hvordan slipper man ud af et frygteligt øjeblik? Hvor vender man sig hen, når verden lukker sig omkring en?

Medvirkende: Peter Albrechtsen, lyddesigner. Anja C. Andersen, astrofysiker og astronom.

Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.

Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 30. oktober 2021).

Episodefredag 29. okt 202153 min.

Rebeccas far døde i en bilulykke. Men hvad skete der? Faldt han i søvn? Hørte han stemmer? På gulvet i hans lejlighed stod en skuffe med de vigtigste papirer og en kasse med plader. Stod de der til Rebecca eller var der bare ikke plads til mere i bilen? Hvordan forsoner man sig med døden? Hvordan holder man op med at spørge hvorfor?

Medvirkende: Hanne Marie Houkjær, præst. Jeppe Zeeberg, musiker og komponist. Christian Ritz-Andersen, skovfoged.

Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.

Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 6. november 2021).

Episodefredag 29. okt 202139 min.

Rebecca var 23 år, da hendes far døde fra den ene dag til den anden. Hun ringede rundt til familien og fortalte det. Hun tog til Sverige og så ham, før han blev lagt i kisten. Hun stod for begravelsen og alt det praktiske. Hun var fattet og brød ikke sammen. Indeni var alt kaos. Hvordan slutter man fred med tragedien? Hvordan udtrykker man det, der ikke findes ord for?

Medvirkende: Kasper Holten, Birgitte Alsted.

Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.

Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 13. november 2021).

Episodefredag 29. okt 202141 min.

Rebecca har været bange for at fortælle om sin fars død. Bange for at gøre den til en historie. Bange for at give den væk. Bange for at miste ham helt på den måde. Men den er kommet til at fylde så meget i hendes eget liv, at hun bliver nødt til det. Hvordan slipper man en fortælling, der er blevet en del af en selv?

Medvirkende: Martin Glaz Serup, digter. Bine K. Bryndorf, organist. Jacob Anderskov, komponist.

Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.

Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau.

Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

Produceret for DR af Filt Cph.

(Sendt første gang 20. november 2021).

Du synes måske også godt om

  1. Serie3 episoder

    Shahins liv er blevet en vild kulturel rutsjetur mellem Danmark og Iran

  2. Serie4 episoder

    Anders har tabt alle sine penge på gambling. Han blev suget ind i bettingverdenen, mistede sig selv og blev ludoman. Nu vil hans to gode venner Albert og Magnus vinde de tabte penge tilbage sammen med Anders - men de vil gøre det uden at gamble. Det lyder umiddelbart umuligt, men drengene har tricks i ærmet. De er matematiknørder og har hørt om kreative metoder, man kan udfordre systemet på. Samtidig vil de prøve at finde ud af, hvilke kræfter der er på spil i bettingbranchen.

    Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.

    Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.

    Mix: Emil Rothstein-Christensen.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  3. Serie5 episoder

    I 2005 blev læge Søren Ventegodt landskendt for sine behandlermetoder. Han blev udskammet og fordømt af medier og den brede offentlighed. Dækningen var hektisk, og sagen var kompleks. Her, 14 år efter, rejser journalisten Iben Maria Zeuthen op til Søren på hans gård i Blekinge for at undersøge: Hvem er egentlig manden, de kaldte Doktor Klam?

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  4. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  5. Serie6 episoder

    Arian er 24 år og har aldrig haft et tæt forhold til sin far. Når han kigger rundt på sine venner, er der heller ikke rigtig nogen af dem, der kender deres fædre. Hvorfor er det så normalt, at fædre zoner ud af deres sønners liv? Hvorfor virker de så ligeglade?

    HALLO FAR er seks historier om sønner, der er blevet svigtet af deres fædre. Sammen med Arian råber de op om, hvor ondt det gør at vokse op med en far, der forsvandt.

  6. Serie6 episoder

    I en uge har Mikael Bertelsen boet på Danmarks største plejehjem, Sølund, ved Søerne i København.

    I en serie på seks afsnit oplever Bertelsen livet på Sølund, med åben mikrofon, og hans helt særlige og originale interviewteknik.

  7. For nylig fandt Anders Gantriis en kasse med breve, der havde været væk i årevis. Kassen var fyldt med breve fra en årelang korrespondance med forfatteren og filosoffen Villy Sørensen.

  8. Serie5 episoder

    Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  9. Serie5 episoder

    Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.

    Vært: Klaus Rothstein.

  10. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

  11. Serie4 episoder

    Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

  12. Serie5 episoder

    Er det muligt - gennem musikken - at komme dybere ind i den danske natur? Hvordan lyder den? I Naturens Symfoni undersøger vi gennem fem afsnit, hvordan musikken har beskæftiget sig med den danske natur - fra den tidlige romantik til i dag. Serien er følger temaerne i TV-serien 'Vilde vidunderlige Danmark' på DR1.

    Serien er tilrettelagt af Anna Thaulow og Mikkel Bøgeskov Andersson.

    I redaktionen Lucas Francis Claver.

    Redaktør er Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt og Hz&Tone.