Mathias Hammer og Klaus Rothstein inviterer hinanden til udfordrende, undersøgende, uforudsigelige, underfundige og underholdende udvekslinger af litterære og musikalske mesterværker. Nyt emne hver uge!
Det skorter ikke på skandaler i litteraturens og musikkens verden. Nogle gange skandaliserer forfatterne og komponisterne sig selv med udsvævende eskapader, andre gange skaber de skandaløst grænseoverskridende værker. Vi dykker ned i skandalehavet med bl.a. Sherlock Holmes og Søren Kierkegaard; Stravinskij og Mikhail Pletnev. Og sætter lys på nutidens skandaler med blackfacing og stammedans.
Skandaløse værter er Mathias Hammer og Klaus Rothstein.
Da en af Mesterværks lyttere skulle med toget fra Høje Taastrup Station, genlød banegårdshallen af noget mystisk muzak, der gentog sig selv i en uendelig båndsløjfe. Det fik vores lytter til at efterlyse en udsendelse om musikken og litteraturen i det offentlige rum. Vi byder derfor på alt fra Søren Kierkegaards guldkorn til kapitalismekritisk grafitti og fra tempofremkaldende triosonater og skræmmende sopraner til marchmusik og gårdsangere.
Et par ketsjere, et net og en bold eller fjerbold. Så er spillet i gang - og hvad kan tennis og badminton ikke lære os om menneskelivet, om samarbejde og modarbejde, om kamp og konkurrence, om kærlighed og duel? I dag server og smasher Mesterværker-værterne sig gennem digte af Emil Aarestrup og Jørgen Leth, mens musikken bl.a. kommer fra en ping-pong-koncert og dedikerede tennisspillere. Sæt og match!
Når fuldmånen hænger deroppe, forstår man så godt, at menneskeheden altid har agtet og æret den, nattehimlens blege, altseende øje. I dag bøjer Mesterværker nakken bagover og binder en månebuket sammen med forfattere som Karen Blixen, H.C. Andersen, Jorge Luis Borges og komponister som Debussy og Schönberg.
Da Charles Darwin i 1859 udgav sit banebrydende værk om arternes oprindelse, brugte han en meget lang titel, der sluttede med ordene "the Struggle for Life", kampen for livet. I dag handler Mesterværker om, hvordan Darwinismen har sat sig spor i litteraturen og musikken. J.P. Jacobsen og Johanne V. Jensen står først i forfatternes kø. Musikken kommer fra Haydn, Chopin og Bo Holten.