Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie4 episoder

Mesterværker

Mathias Hammer og Klaus Rothstein inviterer hinanden til udfordrende, undersøgende, uforudsigelige, underfundige og underholdende udvekslinger af litterære og musikalske mesterværker. Nyt emne hver uge!

RSS

Alle episoder

Episodeonsdag 29. nov 20231 T 15 min.

Hvad har først fire fødder, siden to fødder og til sidst tre fødder? I denne uge løser Mesterværker intet mindre end Sfinksens gåde, hvorefter vi stikker i sko og strømper, for der står musikalske og litterære fødder og fodtøj på programmet!

Skotøjsværter: Mathias Hammer og Klaus Rothstein.

Episodeonsdag 22. nov 20231 T 15 min.

Hvis der ikke er noget at tude over, kan man da altid græde lidt, eller i det mindste bare knibe en tåre. Det gør Mesterværker i dag sammen med Schubert, Bach, Schumann, Puccini, Eric Clapton og forfattere som Aarestrup, Ingemann og H.C. Andersen.

Kom og græd med!

Grædefærdige værter er Mathias Hammer og Klaus Rothstein.

Episodeonsdag 15. nov 20231 T 15 min.

Man kan være venstreorienteret, en konge kan have en hustru til venstre hånd, og så kan vi alle lave noget værre venstrehåndsarbejde. Mesterværker drejer venstre om i selskab med Ravels klaverkoncert for venstre hånd, Jeppe Aakjærs Venstre-vise og meget mere fra venstrekanten.

Venstreværter: Mathias Hammer og Klaus Rothstein.

Episodeonsdag 8. nov 20231 T 15 min.

Et lillebitte hav, men fuld af fortællinger og musik! I dag stævner Mesterværker ud på det smukke sund mellem Sverige og Sjælland, og vi er i godt selskab med digterkongerne Johannes Ewald og Johannes V. Jensen og store komponister som Oluf Ring og Ole Schmidt.

Sundværter er Mathias Hammer og Klaus Rothstein.

Du synes måske også godt om

 1. Serie36 episoder

  Velkommen til musikelskernes klub. Som værter på P2 lytter vi til rigtig meget musik, og det elsker vi, for musikken er vores store passion. I denne serie udvælger vi hver især vores absolutte yndlingsmusik til dig, fordi vi gerne vil give vores personlige opdagelser med musikken videre. Vi præsenterer dig for kunstnere, værker og skæringer som du måske ikke har hørt før, og håber at du genopdager musik som du har glemt.

  "Det vi hører" er den ultimative klassiske playliste skabt af nogle af Danmarks mest alsidige musikkendere.

 2. Serie4 episoder

  Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk

 3. Cornelius og Hammer - findes der noget bedre end klavermusik?

 4. Serie10 episoder

  Mød kunstnerne bag den klassiske musik i det 20. århundrede

 5. Serie30 episoder

  Med nørd-passion og humor kaster de sig over nye musikalske temaer

 6. Serie7 episoder

  Helge Baun Sørensen på jagt efter skæve vinkler i hverdagen, verden og musikken.

 7. Serie21 episoder

  Hej P2 er programmet hvor du kan dele dine oplevelser, erfaringer og betragtninger ud fra dagens emne. Sammen kortlægger og undersøger vi kulturen stort som småt. Vi giver dit input radiovinger, hvis du skriver til HejP2@dr.dk.

 8. Sange er med os fra vugge til grav. Katrine Muff og Mathias Hammer undersøger hvorfor nogle sange går i hjertet på os, og hvorfor andre går i glemmebogen. Repertoiret spænder vidt - fra Brorson til Rahim - og værterne går ombord i tekster, musik, temaer, sangteknik m.v. Du bliver klogere på måden, hvorpå en sang er sat sammen, og hvorfor vi bliver ved med at elske at synge sange. Lyt med og få nye yndlingssange.

 9. Serie21 episoder

  Så er det tid til pause. Siesta er klassisk musik til din middagsstund, din aftenblues, din morgengåtur. Tag et afbræk fra dagens aktiviteter, træk vejret og lad musikken lade dig op.

  Siesta byder på 45 minutters musikmix i en udvalgt stemning, så du kan plukke det mix, der passer til din pause.

 10. Serie5 episoder

  Museum for ørerne.

  Benedikte Granvig og Thorkil Jacobsen tager dig med rundt på landets museer. Hver uge et nyt museum, tre særlige genstande og tre stykker håndplukket musik.

 11. Serie3 episoder

  Du fortjener lidt musikalsk forkælelse til eftermiddagens sene time. Med afsæt i de klassiske hits tager vært Tina Rømer dig ud mod nye musikalske horisonter - slæng dig i sofaen og nyd ulvetimen sammen med gamle kendinge og nye venner.

 12. Serie9 episoder

  En rolig start på dagen og en samtale om livets vigtige hjørner