Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie4 episoder

P2 Guldkoncerten

Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2.

Alle episoder

Episodesøndag 26. nov 20232 T 40 min.

Den russiske dirigent Yuri Temirkanov døde tidligere på måneden. Gennem mange årtier dirigerede han DR Symfoniorkestret og var i en periode også orkestrets 1. gæstedirigent. Hør i Guldkoncerten den allerførste koncert, Temirkanov gav med DR Symfoniorkestret for 50 år siden.

Konstanty Kulka, violin.

Birgit Finnilä, alt.

Radiokoret & DR Symfoniorkestret.

Dirigent: Yuri Temirkanov.

(Radiohusets Koncertsal, 15. november 1973). Vært: Louise Hjorth.

Episodesøndag 19. nov 20232 T 40 min.

Odense er byen, hvor Carl Nielsen tilbragte sin ungdom, og i Odense findes både Carl Nielsen Museet og Carl Nielsen Salen. Odense Symfoniorkester har spillet hans musik, siden orkestrets tidligste år, hvor det hed Odense Byorkester. Hør i Guldkoncerten en buket historiske optagelser, hvor orkestret spiller Carl Nielsens musik - samt et par værker, der fejrer bysbarnet H.C. Andersen. Det hele dirigeret af Martellius Lundqvist, der var kapelmester for Odense Byorkester i 1950'erne og 1960'erne. (Fyns Forsamlingshus 1963, Odense Universitet 1966, Odense Rådhus 1855). Vært: Esben Tange.

Episodesøndag 12. nov 20232 T 40 min.

Cellisten Mischa Maisky emigrerede fra Sovjetunionen til Vesten og blev i 1980'erne verdensberømt for sin virtuositet og sit overstrømmende, udtryksfulde spil. Hør i denne udgave af Guldkoncerten de to første koncerter, Mischa Maisky gav med DR Symfoniorkestret. Bloch: Schelomo.Tjajkovskij: Rokoko-variationer.R. Strauss: Don Quixote. Mischa Maisky, cello.DR Symfoniorkestret.Dirigent: David Shallon og Henrik Olsen.(Tivolis Koncertsal 17. august 1988).og (Radiohusets Koncertsal, 9. november 1984).Vært: Louise Hjorth.

(Sendt første gang 18. juni).

Episodesøndag 5. nov 20232 T 40 min.

Dirigenten Erik Tuxen var et multitalent, der begyndte som jazzkapelmester og senere blev en af Danmarks bedste klassiske dirigenter. I to årtier var han fast dirigent for DR Symfoniorkestret, som han var med til at give et internationalt gennembrud i årene efter 2. Verdenskrig. Erik Tuxen var på toppen, da han døde i 1957, kun 55 år gammel. Hør i Guldkoncerten en Torsdagskoncert fra 1956, hvor den ungarske violinist Endre Wolf var solist. Musikken er af Mozart og Mahler. Endre Wolf, violin. Karen Heerup, sopran. DR Symfoniorkestret. Dirigent: Erik Tuxen. Vært: Louise Hjorth.

Du synes måske også godt om

 1. Serie3 episoder

  Musikudgivelser der er værd at lægge øre til og kunstnere der er værd at holde øje med.

 2. Serie13 episoder

  Lyt med når DR Symfoniorkestret møder stjerner fra ind- og udland. Vores værter bringer dig helt tæt på musikerne og musikken - også fra bagscenen.

 3. Serie8 episoder

  Musikkens verden er blevet globaliseret - præcis som resten af samfundet. For 30 år siden var det helt normalt at spille koncerter uden prøve, at drikke ti øl inden en koncert eller at lære at spille med hårdhændede metoder. Henrik Engelbrecht undersøger i otte afsnit de tabte traditioner i dansk musikliv.

 4. Serie11 episoder

  Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2.

 5. Serie75 episoder

  Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2

 6. Serie34 episoder

  Velkommen til musikelskernes klub. Som værter på P2 lytter vi til rigtig meget musik, og det elsker vi, for musikken er vores store passion. I denne serie udvælger vi hver især vores absolutte yndlingsmusik til dig, fordi vi gerne vil give vores personlige opdagelser med musikken videre. Vi præsenterer dig for kunstnere, værker og skæringer som du måske ikke har hørt før, og håber at du genopdager musik som du har glemt.

  "Det vi hører" er den ultimative klassiske playliste skabt af nogle af Danmarks mest alsidige musikkendere.

 7. Serie7 episoder

  Bukseroller og dødsarier - guide til syv vilde operaer fra Operarejsen

 8. Serie22 episoder

  Hej P2 er programmet hvor du kan dele dine oplevelser, erfaringer og betragtninger ud fra dagens emne. Sammen kortlægger og undersøger vi kulturen stort som småt. Vi giver dit input radiovinger, hvis du skriver til HejP2@dr.dk.

 9. Serie6 episoder

  Mød morgendagens solister, når de debuterer fra landets konservatorier. Vi har udvalgt de bedste talenter, så du kan få et indblik i, hvad der rører sig blandt den helt unge generation af landets musikere. Vi sender debutkoncert den første lørdag i hver måned.

 10. Serie2 episoder

  Du fortjener lidt musikalsk forkælelse til eftermiddagens sene time. Med afsæt i de klassiske hits tager vært Tina Rømer dig ud mod nye musikalske horisonter - slæng dig i sofaen og nyd ulvetimen sammen med gamle kendinge og nye venner.

 11. Serie17 episoder

  Vi sætter musik til nyheder og giver dagens informationsstrøm andre farver end du er vant til. Vi sender nyheder og begivenheder gennem vores musikfilter og skaber nye sjove tankerum for at forstå og være i vores verden.

 12. Serie4 episoder

  Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk