Serie11 episoder

P2 Operaaften

Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2.

Alle episoder

Episodelørdag 27. maj 20232 T 40 min.

Tenoren som ubesværet rammer de stratosfæriske høje toner er Juan Diego Flórez. Han fik sit store gennembrud i 1996, da han brillierede på Rossini-festivalen i Pesaro, Italien. Nu er han tilbage, denne gang i rollen som den pigeglade Greve Ory i Rossinis perlende opera. Kvinden han har kastet sit øje på, er grevinden Adele, som synges af sopranen Julie Fuchs. Der er amoriner, forviklinger, forklædte nonner og græsenker i luften. Tenoren Torben Kirkegaard gæster studiet og fortæller om sin fascination af Flórez.

Det Italienske Radiosymfoniorkester.

Ventidio Basso Teatrets Kor.

Dirigent: Diego Matheuz.

(Rossini Opera Festival, Pesaro 9. August 2022).

Gæst: Torben Kirkegaard.

Vært: Stine Rosengren.

Episodelørdag 20. maj 20232 T 55 min.

Amina træder ved siden af på grund af en ukontrolleret vane og det omgivende miljø fordømmer hende, men da sandheden kommer for en dag bliver hun tilgivet. Det er Nadine Sierra du får at høre på de højeste toneliner i rollen som Amina der går i søvne.

Theatro Real Kor og Orkester.

Dirigent: Maurizio Benini.

(Madrid, 23 december).

Vært: Mette Greiffenberg.

Episodelørdag 13. maj 20232 T 40 min.

Er evigt liv lykken, og hvor langt vil vi gå for at undslippe døden? I Janaceks opera søges der desperat efter livseliksiren, som giver evigt liv. Den danske heltetenor Magnus Vigilius synger med i Janaceks fængslende opera og gæster P2 Operaaften, hvor han fortæller om sit forhold til Janaceks musik og roller, som han synger rundt om i Europa. Magnus Vigilius synger rollen som Albert Gregor i samspil med den svenske sopran Agneta Eichenholz i rollen som Emilia Marty. Malmö Operaorkester. Dirigent: Patrik Ringborg. (Malmø, 1. April 2023).

Vært: Stine Rosengren.

Episodelørdag 6. maj 20232 T 55 min.

En kvinde kæmper for sin mand der er uretmæssigt kastet i fængsel, og hun tager på en farefuld mission for at få ham fri. Sopranen Anja Kampe er den stærke Leonore og som hendes tilfangetagne mand Florestan hører vi tenoren Brandon Jovanovich.

Wiens Statsoperas kor og orkester.

Dirigent: Axel Kober.

(Wien, 25 februar)

Vært: Mette Greiffenberg.

Episodesøndag 19. feb 20233 T 57 min.

Den svære kærlighed. I operaen Rosenkavaleren står bejlerne i kø til den unge kønne Sophie. Den gamle baron føler sig sikker i sin sag, men det bliver den unge Octavian, som vinder Sophies hjerte. Med et knust hjerte må den modne Marskalinde se sin elsker Octavian forsvinde ud af hendes favn. I studiet er der besøg af sangerinden Marie Carmen Koppel, som på egen krop har mærket hvad det vil sige at tabe sit hjerte til en mand, som ikke umiddelbart er velkommen her i landet.

Gæst: Marie Carmen Koppel sangerinde.

Med bl.a. Kiri te Kanawa, Anne Sofie von Otter, Barbara Hendriks,

Kurt Rydl og Franz Grundheber.

Staatskapelle Dresden.

Dirigent: Bernhard Haitink.

Indspilning fra 2009.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. feb 20232 T 40 min.

Anders Beyer kender den finske komponist Kaija Saariaho personligt og professionelt, og fortæller om hendes fascination af klangfarver. Hun har kæmpet sig vej ind i et mandsdomineret komponistmiljø, og er i dag én af vor tids største komponister. Operaen L'amour de loin, handler om den fjerne kærlighed, som kan opstå mellem to mennesker, og som samtidig også afspejler Saariaho's egen længsel efter at finde sin plads i historien som kvinde, musiker og komponist. Gæst: Anders Beyer -Tidl. kunstnerisk leder og musikkritiker. Det Tyske Symfoniorkster Berlin og Berlins Radiokor. Solister: Daniel Belcher, Ekatarina Lekhina og Marie-Ange Todorovitch. Dirigent: Kent Nagano.

Indspilning fra 2001.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. feb 20234 T 28 min.

Vin, gift og eliksir.... Isolde planlægger at forgifte både sig selv og hendes kommende mand Kong Markes ven, Tristan. Men giften bliver skiftet ud med en kærlighedseliksir, og Tristan og Isolde bliver stormende forelsket. Wagners opera har det hele, stor musik, lykke, smerte og et trekantsdrama mellem Isolde, Tristan og Kong Marke. Vinskribent Poul Pilgaard kender vinen og vinens historie, og ikke mindst dens magiske og dæmoniske kræfter.

Gæst: Poul Pilgaard, journalist og vinskribent.

Med bl.a. Nina Stemme, Peter Seiffert, Stephen Milling og Janina Baechle.

Kor og orkester fra Wiener Staatsoper.

Dirigent: Franz Welser-Möst.

Indspilning fra 2013.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. feb 20232 T 40 min.

Verdis livskrise. I operaen Nabcuco møder vi to folkeslag i krise, -selv Kongen Nabucco mister sin forstand i jagten på magt. Også Verdi var en komponist i krise. Han havde kort forinden mistet sin kone og to børn, og var så langt nede i kulkælderen, at han næsten opgav sit komponistvirke. Laura Valesin gæster studiet og fortæller om Verdis livskrise og hans store succes med operaen Nabucco, som fik en samlende effekt på et Italien i krise.

Gæst: Laura Valesin, underviser i italiensk og sprogcoach for operasangere.

Med bl.a. Matteo Manuguerra, Veriano Luchetti, Nicolai Ghiaurov, Renata Scotto og Elena Obraztsova.

Philharmonia Orkestret og Ambrosian Operakor.

Dirigent: Riccardo Muti.

Indspilning fra 1978.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. feb 20232 T

Hvorfor er Johannes Døberen endt i et fangehul hos Kong Herodes, og hvorfor får han hugget hovedet af? Johannes Døberen er omdrejningspunktet i et religiøst trekantsdrama, hvor Kong Herodes, hans kone Herodias og hendes datter Salome kæmper om magten over Johannes Døberens skæbne. Sognepræst Rasmus Nøjgaard gæster Operaaften og tegner profeten op. Gæst: Sognepræst Rasmus Nøjgaard. Med bl.a. Birgit Nilsson, Gerhard Stolze, Grace Hoffman, Eberhard Wächter. Wienerfilharmonikerne. Dirigent: Georg Solti.

Indspilning fra 1961.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. feb 20233 T 47 min.

Tyranniet skal narres. I Figaros bryllup gøres der op med adlens nedarvede privilegier. For imens tjenestefolket Susanna og Figaro glæder sig til deres bryllup, vil Greven have genindført sin ret til den første nat med tjenestepigen på bryllupsnatten. Instruktør Martin Lyngbo fortæller om dramatikeren bag det oprindelige skuespil til Figaros bryllup, Pierre Beaumarchais. Han var urmager, spion, våbenhandler og en snu mand. Med en slet skjult morale opfordrede han til, at narre tyranniet.

Gæst: Martin Lyngbo, teaterinstruktør.

Med bl.a. Anna Netrebko, Ildebrando D'Arcangelo, Bo Skovhus, Dorothea Röschmann og Christine Schäfer.

Wiener Filharmonikerne og Wiens Statsoperas Kor.

Dirigent: Nikolaus Harnoncourt.

Indspilning fra 2007.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. feb 20232 T 22 min.

Vi stræber efter noget, vi ikke altid ved hvad er, og det er operaen Næsen et godt bevis på. En bureaukrat drømmer, at han vågner op uden sin næse og jagter næsen i en kaotisk og bureaukratisk verden. I studiet gæster drømmeforsker Michael Rohde. Vi skal ikke være bange for de onde drømme. De er med til at fortælle os, at vi skal justere på noget i vores liv. En drøm tænker også ud af boksen, og kan være en sand problemknuser, hvis vi tør lytte til drømmen. Gæst: Michael Rohde, forsker i drømme og ubevidst intelligens. Med bl.a. Vladislav Sulimsky, Alexei Tanovitski, Tatjana Kravtsova. Mariinskij Teatrets Kor & Orkester. Dirigent: Valerij Gergjev.

Indspilning fra 2008.

Vært: Stine Rosengren.

Du synes måske også godt om

 1. Lyt med, når hun deler ud af operaens store følelser

 2. Serie7 episoder

  Bukseroller og dødsarier - guide til syv vilde operaer fra Operarejsen

 3. Serie4 episoder

  Du fortjener lidt musikalsk forkælelse til eftermiddagens sene time. Med afsæt i de klassiske hits tager vært Tina Rømer dig ud mod nye musikalske horisonter - slæng dig i sofaen og nyd ulvetimen sammen med gamle kendinge og nye venner.

 4. Serie4 episoder

  Musikudgivelser der er værd at lægge øre til og kunstnere der er værd at holde øje med.

 5. Serie4 episoder

  Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk

 6. Serie1 episode

  Nyd weekendens rolige morgenstund i selskab med den klassiske musik og din morgenvært Rie Koch.

 7. Serie6 episoder

  Helge Baun Sørensen på jagt efter skæve vinkler i hverdagen, verden og musikken.

 8. Serie5 episoder

  Underfundige udvekslinger af litterære og musikalske mesterværker

 9. Serie16 episoder

  Lyt med når DR Symfoniorkestret møder stjerner fra ind- og udland. Vores værter bringer dig helt tæt på musikerne og musikken - også fra bagscenen.

 10. Serie22 episoder

  Klassisk favoritmix til rengøring, eksamenslæsning eller løbetur

 11. Serie40 episoder

  Velkommen til musikelskernes klub. Som værter på P2 lytter vi til rigtig meget musik, og det elsker vi, for musikken er vores store passion. I denne serie udvælger vi hver især vores absolutte yndlingsmusik til dig, fordi vi gerne vil give vores personlige opdagelser med musikken videre. Vi præsenterer dig for kunstnere, værker og skæringer som du måske ikke har hørt før, og håber at du genopdager musik som du har glemt.

  "Det vi hører" er den ultimative klassiske playliste skabt af nogle af Danmarks mest alsidige musikkendere.

 12. Serie21 episoder

  Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste