Serie5 episoder

Puls

Puls er din opdatering på de væsentligste historier og tendenser fra det klassiske musikliv. Vi fokuserer på den klassiske musiks betydning for samfundet, og zoomer ind på hvad et liv i musikkens tjeneste kræver af livsstil, kreativitet og disciplin.

Alle episoder

Episodefredag 9. jun 202357 min.

Candlelight-koncerter er et koncept som findes i mere end 80 forskellige byer verden over. Her kan et blandet publikum høre klassisk musik i spektakulære rammer oplyst af stearinlys. Vi besøger en candlelight-koncert, taler med arrangørerne om forretningsmodellen, og møder nogle fra publikum. Den finske komponist Kaija Saariaho døde i sidste uge. Hendes musik er beskrevet som lys og farver. Hun havde sin helt egen personlige stil, samtidig med at hun var i berøring med mange forskellige grene af samtidsmusikken. Vi tegner et miniportræt af en berømt international komponist der nu ikke er mere.

Der er bud efter den danske sopran Else Torp. For nylig var hun på scenen som solist hos New York Filharmonikerne i et nyt storværk af den amerikanske komponist Julia Wolfe. Hør hende fortælle om den oplevelse.

Medvirkende: Niels Levinsen, violinist. Nathja Jensen, eventmanager hos det internationale live-underholdningsfirma Fever.

Trine Boje Mortensen, musikchef i Odense og tidl. promotion director hos Edition Wilhelm Hansen.

Else Torp, sanger.

Værter: Malene Wichmann og Max Fage-Pedersen.

Episodefredag 2. jun 202357 min.

Et nyindrettet Carl Nielsen-museum åbner fredag 2. juni midt i Odense. Vi besøger museet og undersøger, hvordan en mere sanselig tilgang til Carl Nielsen forsøger at vække interessen for hans musik på ny.

Vi tager også pulsen på selve åbningen, hvor bl.a. violinisten Harald Haugaard skal spille. Han tager elementer fra Carl Nielsens musik og sætter det sammen på nye måder.

Der mangler organister i Danmark, og det kan få betydning for den kirkelige praksis i udkantsområderne. Hvad skal der gøres ved det, og hvem er det der skal handle nu, for at rette op på problemet?

Værter: Malene Wichmann og Max Fage-Pedersen.

Episodefredag 26. maj 202357 min.

Et nyt orkester vil skabe fred gennem musik - eller i hvert fald tage et skridt i den rigtige retning. Orkestret hedder World Peace Philharmonic Orchestra, og med i projektet er prominente navne som dirigenterne Fabio Luisi, Thomas Søndergård og Barbara Hannigan, samt en lang række musikere fra Det Kongelige Kapel, DR SymfoniOrkestret, Berliner Filharmonikerne m.fl.

Puls har talt med initiativtager Teresa La Cour og dirigent Thomas Søndergård.

Live Klassisk hedder en ny hjemmeside med tilhørende app. Den rummer koncertkalender, nyheder og sjove historier om klassisk musik, og målet er at nå bredt ud til nye målgrupper. Vi taler med én af personerne der står bag.

Endelig kan du også høre om et nyt album, hvor Nordic String Quartet har kastet sig over glemte værker af Peter Heise.

Vært: Max Fage-Pedersen og Malene Wichmann.

Episodefredag 19. maj 202357 min.

Den danske sopran Philippa Cold arbejder for tiden på det store engelske operahus Glyndebourne som cover på Donna Anna i Mozarts opera Don Giovanni. Hun har rollen som vikaren, der er hyret til at stå klar og springe ind hvis Donna Anna lægger sig syg. Det er en helt speciel, og også krævende, opgave.

I dagens Puls skal det også handle om kulturministerens nye musikhandlingsplan, som blev præsenteret for præcis en uge siden. I ensemblernes og orkestrenes interesseorganisation, DEOO, mener de nemlig ikke, at planen løser de helt grundlæggende udfordringer for den klassiske musik.

Og så kan du også høre om nogle af tendenserne i den helt splinternye musik, som man kan opleve ved Det Internationale Komponist Grand Prix, der udspiller sig i netop disse dage.

Vært: Malene Wichmann.

Episodefredag 12. maj 202357 min.

Arbejdspresset stiger i de danske orkestre. Senest i Det Kgl. Kapel, hvor musikerne får skader pga. en vækststrategi med endnu flere opera- og balletforestillinger. Vi taler med sociolog og medlem af Etisk Råd Rasmus Willig om det stigende arbejdspres. Han er ikke overrasket over situationen. Vi får også en kommentar fra teaterchef Kasper Holten.

DR PigeKoret får ny dirigent efter sommerferien. Det bliver den 28-årige Charlotte Rowan, der oprindelig kommer fra Storbritannien. Hvad tænker hun om sit nye job i Danmark, og hvordan har hun det med DR PigeKorets kernerepertoire - den danske sangskat? På SPOR-festivalen i Aarhus kan du opleve værket Memoriam, der kredser om vores kollektive evne til at fortrænge og glemme ellers vigtige sager, som fx krig, nazisme og klimakatastrofer.

Vært: Max Fage-Pedersen og Malene Wichmann.

Du synes måske også godt om

 1. Serie16 episoder

  Vi sætter musik til nyheder og giver dagens informationsstrøm andre farver end du er vant til. Vi sender nyheder og begivenheder gennem vores musikfilter og skaber nye sjove tankerum for at forstå og være i vores verden.

 2. Serie9 episoder

  Direkte musik og kulturprogram, der giver perspektiv på tiden og livet lige nu, og bringer dig tæt på en begivenhed i den klassiske musikverden.

 3. Serie3 episoder

  Du fortjener lidt musikalsk forkælelse til eftermiddagens sene time. Med afsæt i de klassiske hits tager vært Tina Rømer dig ud mod nye musikalske horisonter - slæng dig i sofaen og nyd ulvetimen sammen med gamle kendinge og nye venner.

 4. Serie4 episoder

  Museum for ørerne.

  Benedikte Granvig og Thorkil Jacobsen tager dig med rundt på landets museer. Hver uge et nyt museum, tre særlige genstande og tre stykker håndplukket musik.

 5. Serie4 episoder

  Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk

 6. Serie10 episoder

  Lasse D. Hansen mødes med tidens bedste folkemusikere. Sammen tilbeder, afkoder og tripper de sig gennem verdens fedeste folkemusik. Simpelthen.

 7. Serie21 episoder

  Hej P2 er programmet hvor du kan dele dine oplevelser, erfaringer og betragtninger ud fra dagens emne. Sammen kortlægger og undersøger vi kulturen stort som småt. Vi giver dit input radiovinger, hvis du skriver til HejP2@dr.dk.

 8. Serie5 episoder

  Musikudgivelser der er værd at lægge øre til og kunstnere der er værd at holde øje med.

 9. Serie7 episoder

  Helge Baun Sørensen på jagt efter skæve vinkler i hverdagen, verden og musikken.

 10. Serie21 episoder

  Så er det tid til pause. Siesta er klassisk musik til din middagsstund, din aftenblues, din morgengåtur. Tag et afbræk fra dagens aktiviteter, træk vejret og lad musikken lade dig op.

  Siesta byder på 45 minutters musikmix i en udvalgt stemning, så du kan plukke det mix, der passer til din pause.

 11. Serie2 episoder

  Nyd weekendens rolige morgenstund i selskab med den klassiske musik og din morgenvært Rie Koch.

 12. Serie40 episoder

  Velkommen til musikelskernes klub. Som værter på P2 lytter vi til rigtig meget musik, og det elsker vi, for musikken er vores store passion. I denne serie udvælger vi hver især vores absolutte yndlingsmusik til dig, fordi vi gerne vil give vores personlige opdagelser med musikken videre. Vi præsenterer dig for kunstnere, værker og skæringer som du måske ikke har hørt før, og håber at du genopdager musik som du har glemt.

  "Det vi hører" er den ultimative klassiske playliste skabt af nogle af Danmarks mest alsidige musikkendere.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste