Episode
Episode27. nov 20221 T 15 min.P2

Med multikunstneren Per Bloch

På værkstedet

søndag 27. nov 20221 T 15 min.P2

Om denne episode

Per Bloch har en grundtvivl i forhold til, om han egentlig har en plads i livet, og det er brændstoffet i hans kreative proces. Det er noget af det, som psykologiprofessor Lene Tanggaard taler med ham om i dagens udsendelse.

www.dr.dk/p2

(Sendt første gang 26. september).

Indhold

Om serien

På værkstedet

8 episoderP2

Psykologiprofessor Lene Tanggard har brugt et helt liv på at udforske kreative processer. Hvad inspirerer os, hvordan kommer vi på de ideer vi gør og hvilken rolle spiller den musik vi eventuelt lytter til undervejs? Det er det Lene Tanggaard vil undersøge, når hun nu tager rundt i Danmark og hver uge åbner døren til en velkendt danskers kreative værksted.

RSS

Alle episoder i serien

Episodemandag 28. nov 20221 T 15 min.

Filmkomponisten Joachim Holbek har altid kæmpet med dobbeltheden i forhold til både at være et meget følsomt og introvert menneske og samtidig også at skulle kunne fremstå som extrovert med stamina. I dagens værkstedsudsendelse taler psykologiprofessor Lene Tanggaard med Joachim Holbek om, hvad den balancegang betyder for hans kreative processer.

Episodesøndag 27. nov 20221 T 15 min.

Per Bloch har en grundtvivl i forhold til, om han egentlig har en plads i livet, og det er brændstoffet i hans kreative proces. Det er noget af det, som psykologiprofessor Lene Tanggaard taler med ham om i dagens udsendelse.

www.dr.dk/p2

(Sendt første gang 26. september).

Episodemandag 21. nov 20221 T 15 min.

Mette Holm er oversætter. Hun er særligt kendt for sine oversættelser af forfatteren Haruki Murakamis bøger fra japansk til dansk. Man bliver bestemt ikke rig af at være oversætter, siger Mette Holm. Og det kan også være både smertefuldt og slidsomt at arbejde med, men Mette Holm kan ikke lade være, for oversættelse er hendes passion - og hvad det betyder for hendes kreativitet som oversætter, det er noget af det, som psykologiprofessor Lene Tanggaard taler med Mette Holm om i dagens udsendelse.

Vært: Lene Tanggaard.

www.dr.dk/p2

Episodemandag 14. nov 20221 T 15 min.

Når Jeanett Albeck først bliver optaget af noget, hun arbejder kreativt med - så er der ingen grænser for hende. Det er en fuldstændig uudtømmelig energi, der går i gang, siger hun. Nogen kalder det for hyperfokus. Det er noget af det, som psykologiprofessor Lene Tanggaard taler med Jeanett Albeck om i dagens udsendelse.

www.dr.dk/p2

Episodemandag 7. nov 20221 T 15 min.

Hvis det kilder i maven når jeg tænker på et nyt bogprojekt, så plejer det at betyde, at det holder, siger journalisten og forfatteren Peter Øvig Knudsen. Det er bl.a. noget af det, som psykologiprofessor Lene Tanggaard taler med ham om i dagens værkstedsudsendelse, når de sætter skarpt på Peter Øvigs kreative processer.

Episodemandag 19. sep 20221 T 15 min.

Trinelise Væring bruger benspænd aktivt i sine kreative processer. Hvorfor hun gør det og hvad det betyder for hendes kreativitet, det er noget af det, som psykologiprofessor Lene Tanggaard taler med Trinelise Væring om i dagens udsendelse.

www.dr.dk/p2

(Sendt første gang 19. september).

Episodemandag 12. sep 20221 T 15 min.

Louise Alenius føler, at hun blev censureret i forbindelse med uropførelsen af sin nye opera Manualen. I dagens udsendelse undersøger psykologiprofessor Lene Tanggård, hvordan den oplevelse med censur har påvirket Louise Alenius´ kreativitet.

www.dr.dk/p2

(Sendt første gang 12. september).

Episodemandag 20. jun 20221 T 15 min.

Jakob Lorentzen er organist i Holmens Kirke, og han mener, at hvert eneste orgel har sin egen sjæl - Psykologiprofessor Lene Tanggaard har som kreativitetsforsker længe været interesseret i at undersøge forholdet imellem menneske og materiale - så derfor spørger hun i dagens udsendelse ind til, hvordan Jakob Lorentzen arbejder kreativt med orglets sjæl.

www.dr.dk/p2

(Sendt første gang 20. juni).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste