Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie9 episoder

Stines søndag

Stine Rosengren byder en gæst på kaffe i et lækkert flow af klassisk musik og andre genrer.

En rolig start på dagen og en samtale om livets vigtige hjørner og vendepunkter.

RSS

Alle episoder

Episodesøndag 26. nov 20231 T 55 min.

Line Baun Danielsen vil gøre op med aldersdiskrimination og tabuer omkring livet efter de 50. Livet skal leves og det er aldrig for sent at sætte sig nye mål og udlever sine drømme. Selv udlever hun en gammel drøm i Paris og insisterer på at leve et langt sjovere liv hele vejen til kisten.

Gæst: Line Baun Danielsen, journalist.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 19. nov 20231 T 55 min.

Anne Herdorf bliver kendt fra den ene dag til den anden, da hun i 1987 vinder Dansk Melodi Grand Prix med "En lille melodi". Men livet som kendt har også en bagside. Da hun senere uddanner sig til sygeplejerske og bliver fyret fra sit job, falder hun i en dyb depression; en sygdom som forfølger hende den dag i dag. Hun længes fortsat efter at finde sin hylde i verden.

Gæst: Anne Herdorf, sanger og sygeplejerske.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 12. nov 20231 T 55 min.

Karin Slot Christiansen dyrker jungiansk drømmeterapi og bruger drømmene som vejvisere. Hun har droppet sit prestigefyldt job som journalist og dokumentarist og helliget sig livsdrømmen om at blive forfatter. Nu er hun aktuel med sin anden roman, "Englen i havet", som blandt andet er inspireret af naturen, livet i almindelighed, hendes adgang til det kollektivt såvel som personligt ubevidste og egne livserfaringer.

Gæst: Karin Slot Christiansen, forfatter.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 5. nov 20231 T 55 min.

Hanne-Vibeke Holst lever og ånder for historiefortælling. Når hun skriver en ny bog, isolerer hun sig i sommerhuset i op til tre år. Hun er vokset op med en alkoholiseret forfatter-far, som både skræmte og inspirerede hende. Hun har set hvad en kunstnerisk fortabelse kan føre til af storhed og fald. Derfor vender hun altid hjem, når isolationen i sommerhuset begynder at virke usund.

Gæst: Hanne-Vibeke Holst, forfatter.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 29. okt 20231 T 55 min.

Politiker Alex Vanopslagh har kæmpet med stress og præstationsangst hele sit liv. I 2020 står han med et politisk fallitbo, som skal reddes ud af ilden samtidig med at kroppen skriger på hjælp. Fødderne brænder, hjernen føles tung og han er lyd og lysfølsom. Han føler en utilstrækkelighed i rollen som politisk leder af Liberal Alliance, og det er først da kroppen siger fra, at han forstår, hvor alvorlig situationen er.

Gæst: Alex Vanopslagh, politisk leder af Liberal Alliance.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 22. okt 20231 T 55 min.

Rosa Kildahl var ægget i kurven, som ikke lignede de andre. Hvor hendes søskende havde lyst hår, var hendes mørkt. Som 58-årig sætter Rosa stolen for døren og afkræver sine danske forældre svar, hvilket fører hende til Grønland. Da hun tidligt og uden varsel mister sin mand lærer livet hende, at ingenting skal udskydes til i morgen.

Gæst: Rosa Kildahl, forfatter og foredragsholder.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 15. okt 20231 T 55 min.

Som adoptivbarn kæmpede Sigurd Barrett med mobning og følte sig ofte fravalgt. Musikken var en følgesvend og hans tilflugtssted. Men da han indenfor en periode af 3 uger mister begge sine forældre, dukker ensomheden igen op og han vender sin vrede mod Gud.

Gæst: Sigurd Barrett, musiker og forfatter.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 8. okt 20231 T 55 min.

Josefine Ottesen bærer rundt på en jødisk familiefortælling som barn. Hun slæber frygten og flugten med ind i sit voksne liv, og er tæt på at videregive familiens traume til sin søn. Som forfatter frigør hun sig fra frygten og flygtigheden ved at skrive helte og heltinder frem i sine bøger. Vi kan ikke ændre på vores slægts historie, men vi kan skrive vores egen fortælling.

Gæst: Josefine Ottesen, Fantasyforfatter.

Vært: Stine Rosengren.

Episodesøndag 1. okt 20231 T 55 min.

Marianne Jelved kæmper i barndommen med sin generthed, men ender alligevel som toppolitiker med stor gennemslagskraft. Da hun går op ad trappen på Christiansborg i '87, føler hun et kæmpe ansvar. Da hun 35 år senere går ned ad trappen, føler hun sig tom. Vi runder håndtasken, hundesnoren, lærergerningen, og hvordan livet er uden Jan, Mariannes mand.

Gæst: Marianne Jelved, tidl. lærer og politiker.

Vært: Stine Rosengren.

(Redigeret genudsendelse fra forrige søndag).

Du synes måske også godt om

 1. Sange er med os fra vugge til grav. Katrine Muff og Mathias Hammer undersøger hvorfor nogle sange går i hjertet på os, og hvorfor andre går i glemmebogen. Repertoiret spænder vidt - fra Brorson til Rahim - og værterne går ombord i tekster, musik, temaer, sangteknik m.v. Du bliver klogere på måden, hvorpå en sang er sat sammen, og hvorfor vi bliver ved med at elske at synge sange. Lyt med og få nye yndlingssange.

 2. Serie22 episoder

  Så er det tid til pause. Siesta er klassisk musik til din middagsstund, din aftenblues, din morgengåtur. Tag et afbræk fra dagens aktiviteter, træk vejret og lad musikken lade dig op.

  Siesta byder på 45 minutters musikmix i en udvalgt stemning, så du kan plukke det mix, der passer til din pause.

 3. Serie53 episoder

  Et personligt mix af klassisk musik og det der klæder den

 4. Serie21 episoder

  Hej P2 er programmet hvor du kan dele dine oplevelser, erfaringer og betragtninger ud fra dagens emne. Sammen kortlægger og undersøger vi kulturen stort som småt. Vi giver dit input radiovinger, hvis du skriver til HejP2@dr.dk.

 5. Serie4 episoder

  Underfundige udvekslinger af litterære og musikalske mesterværker

 6. Serie6 episoder

  Helge Baun Sørensen på jagt efter skæve vinkler i hverdagen, verden og musikken.

 7. Serie3 episoder

  Hun er det tætteste, man kommer på en rockstjerne i europæisk politik

 8. Serie34 episoder

  Velkommen til musikelskernes klub. Som værter på P2 lytter vi til rigtig meget musik, og det elsker vi, for musikken er vores store passion. I denne serie udvælger vi hver især vores absolutte yndlingsmusik til dig, fordi vi gerne vil give vores personlige opdagelser med musikken videre. Vi præsenterer dig for kunstnere, værker og skæringer som du måske ikke har hørt før, og håber at du genopdager musik som du har glemt.

  "Det vi hører" er den ultimative klassiske playliste skabt af nogle af Danmarks mest alsidige musikkendere.

 9. Serie2 episoder

  At Danmark ikke har atomkraft, skyldes blandt andre Kvinderne på kvisten. Jytte Andersen, Jytte Hilden og Majken Hessner blev i 1979 valgt ind i Folketinget, hvor der dengang ellers mest var plads til herrerne. Kvinderne blev veninder, bedrev politik og spillede en særlig rolle i, at statsminister Anker Jørgensen måtte vælge side i det danske spørgsmål om kernekraft.

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

 10. Anders Laugesen besøger et særligt trosmiljø

 11. Serie10 episoder

  Mød kunstnerne bag den klassiske musik i det 20. århundrede

 12. Serie4 episoder

  Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk