Episode
Episode24. jan 201954 min.P2

Pernille Rosendahl

Vis mig din sang, skat!

torsdag 24. jan 201954 min.P2

Om denne episode

Sanger Pernille Rosendahl har en forkærlighed for de gamle danske sange, som fylder mere og mere i hendes virke. Når hun synger på sit modersmål oplever hun en særlig dyb forbindelse til sit publikum. Hun har altid søgt det fællesskab, der er omkring sang, bla. i kirken, hvor hun som barn søgte hen, når der var uro og frygt i hjemmet. Tilrettelæggelse: Helle Solvang og Mikkel Skovgaard. Vært: Helle Solvang.

Indhold

  • TitelTid
  • Månebarn med Savage Rose02:33
  • Lost In The Fire med The Storm03:14
  • Love Will Keep You Warm med Swan Lee03:26
Om serien

Vis mig din sang, skat!

14 episoderP2

Helle Solvang åbner for guldet i sangskatten sammen med en gæst, der har sin yndlingssang og en god historie med.

Alle episoder i serien

Episode31. jan 20191 T 7 min.
Episodetorsdag 31. jan 20191 T 7 min.

Komponist Rasmus Skov Borring fortæller om sit samarbejde med den 50 år ældre digter Jens Rosendal og vælger sine hjertesange fra deres seneste fælles udgivelse. De har rørt unge som gamle med sang og levende fortælling på deres turné rundt i landet igennem de seneste 7 år. En rejse over Atlanten er det også blevet til. Det unikke samarbejde er stoppet, men venskabet og sangene lever videre. Øvrige medvirkende: Digter Jens Rosendal, som tager imod i sit hjem i Ballum. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode24. jan 201954 min.
Episodetorsdag 24. jan 201954 min.

Sanger Pernille Rosendahl har en forkærlighed for de gamle danske sange, som fylder mere og mere i hendes virke. Når hun synger på sit modersmål oplever hun en særlig dyb forbindelse til sit publikum. Hun har altid søgt det fællesskab, der er omkring sang, bla. i kirken, hvor hun som barn søgte hen, når der var uro og frygt i hjemmet. Tilrettelæggelse: Helle Solvang og Mikkel Skovgaard. Vært: Helle Solvang.

Episode17. jan 201955 min.
Episodetorsdag 17. jan 201955 min.

Skuespiller Stina Ekblad er kendt som den svenske hustru til Kaj Holger i tv-serien Krøniken. I øjeblikket er hun aktuel i 'Dantes guddommelige komedie' på Teater Republique, hvor hun betragter sin 1 ½ time lange monolog som en sang. De sange hun har valgt til programmet bringer os tæt på skuespillerens fag og til hjemlandet Finland. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode10. jan 201954 min.
Episodetorsdag 10. jan 201954 min.

Jeppe Aakjærs sange kom som regel til ham under vandreture. Teksten og rytmen skulle sætte mennesket ind i en større sammenhæng og vise, at vi er en del af naturen. I dag bliver hans sange og kamp for natur og et samfund i balance videreført af lokale kræfter på Skive-egnen. Medvirkende: Professorer Johannes Nørregaard Frandsen, direktør for Thise Mejeri Poul Pedersen, designer Søren Vester og formand for Aakjærselskabet Karen Margrethe Rasmussen. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode3. jan 201954 min.
Episodetorsdag 3. jan 201954 min.

Komponist Bent Fabricius-Bjerre åbner døren til sit allerhelligste arbejdsrum, hvor han har komponeret udødelige melodier til bl.a. TV-serien Matador, Olsen Banden-filmene og den norske animationsfilm Bjergkøbing Grand Prix og beriget sangskatten med sange som Duerne flyver, En enkel melodi, Forelsket i København og Tænk at livet koster livet. De sange han er inspireret mest af er skrevet af komponisten Carl Nielsen, der ligesom ham selv mestrer kunsten at skrive enkelt og kort. (Redigeret genudsendelse fra maj 2018). Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode27. dec 201854 min.
Episodetorsdag 27. dec 201854 min.

Værten er taget på besøg hos forfatter og foredragsholder Jens Andersen, som har haft timelange samtaler med Kim Larsen i år - samtaler, der blev brat afbrudt, da Kim Larsen døde d. 30. september, og som nu er udkommet i bogform. Denne nytårsudgave er dedikeret Kim Larsen og handler om hans bidrag til sangskatten og om forholdet til troen, døden og inspirationen, som han bl.a. fandt i folkeviser, salmer og litteratur. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode20. dec 201854 min.
Episodetorsdag 20. dec 201854 min.

Digter Søren Ulrik Thomsen er ugens gæst. Hans hjertesange bringer os ind i storladne højloftede rum, til stenbroens små hverdags-almindelige lejligheder og barndoms-landet ved Stevns, hvor forsamlingshusenes rituelle fester og sange gjorde et uudsletteligt indtryk. Tilrettelægger og vært: Helle Solvang.

Episode13. dec 201854 min.
Episodetorsdag 13. dec 201854 min.

Sanger Isam Bachiri er ugens gæst. Han leder altid efter salmer og sange som åbner hjerter og giver tilhøreren mulighed for at finde skønheden. Fra sangskatten har han bl.a. fortolket 'I Danmark er jeg født', 'Man binder os på mund og hånd' og 'Måske ku vi', og i tråd med titlerne kredser samtalen om at værdsætte fædrelandet, 'holde sjælen rank' og stå op for det, man tror på. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode6. dec 201854 min.
Episodetorsdag 6. dec 201854 min.

Filosof Anders Fogh Jensen er ugens gæst. Han har kastet lys på skyggesiderne af projektsamfundet, hvor adhoc-løsninger og halve aftaler er dagens kost. Desuden er han højskoleforstander og vært for litterære og filosofiske dannelses-rejser - men hvad med den musiske dannelse? Hans hjertesange bringer os på langfart, bl.a. til Norge, men også ind i menneskelivets paradoksalitet og kompleksitet. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang. (Redigeret genudsendelse fra 2. juni).

Episode29. nov 201854 min.
Episodetorsdag 29. nov 201854 min.

Skuespiller og instruktør Lotte Andersen er ugens gæst og vælger sine hjertesange blandt Carl Nielsens udødelige melodier. Hun har i år udgivet "Carl & Marie i kunst og kærlighed" - en bog om power-parret Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsen. En historie om to kunstnersjæle, der var vidt forskellige og dog så forbundne. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang. (Redigeret genudsendelse fra juni).

Episode22. nov 201854 min.
Episodetorsdag 22. nov 201854 min.

Tommy Ahlers er ugens gæst og tager imod på sit ministerkontor i Uddannelses-og Forskningsministeriet, hvorfra der er udsigt til havnen og folk, der cykler forbi. Han er blevet et kendt ansigt som 'løve' i tv-programmet 'Løvens Hule', hvor han investerer store penge i store idéer. 'Poesi og sange er vigtigere end alt det andet' udbryder han og åbner dermed for en anden skattekiste: Hans hjertesange bringer os på digterisk rejse til Europas kulturskatte, en mands midtlivsviser og ungdommens 'linedanseri'. Redaktion: Mikkel Skovgaard. Tilrettelægger og vært: Helle Solvang.

Episode15. nov 201855 min.
Episodetorsdag 15. nov 201855 min.

Det er Abdel Aziz Mahmoud (Forfatter, tv-og radiovært) og Andreas Gylling Æbelø (Direktør i AIDS-fondet), der i denne uge dykker ned i skattekisten med sange. Privat danner de par og har måttet kæmpe ekstra meget for deres kærlighed og ikke mindst med omverdenens opfattelser. Hvilken betydning kan en sang have for dem, der kæmper? Øvrige medvirkende: Rasmus Skov Borring (Komponist og pianist). Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode8. nov 201854 min.
Episodetorsdag 8. nov 201854 min.

Den færøske komponist og singer-songwriter Teitur er ugens gæst. Hans stemme og underfundige sange vækker genklang fra USAs vestkyst til Holstebro, hvor han gik i gymnasiet. Han har samarbejdet med DRs ensembler, lagt stemme til H.C. Andersens drømme og skrevet melodier til hele otte salmer i den nye udgivelse 'Kirkesangbogen' (2018), bl.a. til en tekst skrevet frit efter Goldbergs depressionstest! Helle Solvang har mødt ham midt i det takkede, dramatiske kyst-landskab, hvor han og den færøske folkemusiktradition bor. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

Episode1. nov 201854 min.
Episodetorsdag 1. nov 201854 min.

Den færøske komponist og singer-songwriter Teitur er ugens gæst. Hans stemme og sange vækker genklang fra USAs vestkyst til Holstebro, hvor han gik i gymnasiet. Han har samarbejdet med DRs ensembler, lagt stemme til H.C. Andersens drømme og skrevet melodier til hele otte salmer i den nye udgivelse 'Kirkesangbogen', bl.a. til en tekst skrevet frit efter Goldbergs depressionstest! Helle Solvang har mødt ham midt i det takkede, dramatiske kyst-landskab, hvor han og den færøske folkemusiktradition bor. Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste