Serie16 episoderP2

Vores verden

Vi sætter musik til nyheder og giver dagens informationsstrøm andre farver end du er vant til. Vi sender nyheder og begivenheder gennem vores musikfilter og skaber nye sjove tankerum for at forstå og være i vores verden.

Alle episoder

Episodetorsdag 24. nov 202255 min.

Det sker, at vi bliver flere år ældre på ganske få måneder. To portrætter af præsident Zelenskyj i dagens avis giver anledning til en snak om, hvad der kan sætte gang i hurtig aldring. Fundet af 780.000 år gamle fisketænder vidner for første gang om at også Homo Erectus tilberedte mad over bål.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodeonsdag 23. nov 202255 min.

Hvis du er en af dem der boykotter VM, skal du måske også tænke over, hvor du handler, hvis du tager til London. Byen er nærmest er opkøbt af Qatar. Dybe bastoner skulle øge aktiviteten på et dansegulv, men Carsten danser derudad uanset hvad. Nina er mere "hovedrokker"-typen.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodetirsdag 22. nov 202255 min.

Hvis du kommer hjem en aften, og der ikke er skyllet ud i toilettet, kan det være at du har haft besøg af russiske spioner - det mener en britisk forfatter til en ny bog om Ruslands krig mod os alle. Hvor ligger Udkantsdanmark? I virkeligheden aner vi det ikke, og det burde egentlig hedde noget andet.

Værter: Carsten Wolf Andersen og Celine Haastrup.

Episodemandag 21. nov 202255 min.

Har vi overhovedet tid til at lave udsendelse nu, hvor Black Week er skudt i gang, og vi kan købe det hele for det halve? Energipriser og rentehop hjælper os måske med et svar.

Joe Biden fyldte 80 i går og har udtalt, at han ikke længere kan få sig selv til at sige sin alder. Men der sagtens være 15 gode år i ham endnu, hvis hans fysik svarer til Carters og Blomstedts.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodetorsdag 17. nov 202255 min.

Twitters ansatte skulle senest i dag sige ja eller nej til, hvorvidt de fremover vil arbejde "extremely hardcore". Et nej er lig en opsigelse. Her i Danmark går vi mere op i en fair work-life-balance. Mange af os er bange for at holde taler til familiefester, men vi får gode råd fra elektriker Mathias Vinholt, som vandt prisen for årets danske tale i aftes.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodeonsdag 16. nov 202255 min.

Klimaaktivisterne er nået til de klassiske koncertsale og afbryder de store klassiske værker - men er det ikke meget fedt? Celine troede hun var på hjemmebane i Berlin, men måtte sande hun stadig er turist, og det er helt sikkert ufedt. Og så taler vi klassiske Grammynomineringer og nye måder at opdage musik på og carsten fortæller hvorfor vi lige nu for det meste kun opdager den gamle.

Værter: Carsten Wolf Andersen og Celine Haastrup.

Episodetirsdag 15. nov 202255 min.

I dag runder vi 8 milliarder mennesker i verden, og vi bladrer i The Population Bomb fra 1968, der forudså en katastrofe.

I Danmark gider vi ikke længere bruge tid på madlavning, viser ny undersøgelse, som Nina nemt identificerer sig med, mens Carsten er mere optaget af mælkebøtterne i novembergræsplænen, og hvad det siger om klimaforandringer.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodemandag 14. nov 202255 min.

Kære lytter. Jagttegnet fylder 100 år. Det fejrer vi ved at spise vildt, og vi gør det med god klimasamvittighed. Lus i håret er noget af det værste vi ved, det var også en udfordring for 3700 år siden, men det er ingen trøst. Nu gælder det så om at finde den rigtige sluthilsen, Carsten er mest til 'kh', mens Nina foretrækker 'bedste hilsener'.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodetorsdag 10. nov 202255 min.

Så er det ned med valgplakaterne! Men hvad skal man dog bruge dem til? Et ølbryggeri er kritisk over for VM i Qatar og donerer overskud til menneskerettighedsgrupper - men de tjener selv penge på at sælge øl til VM-storskærmsarrangementer. Hvad skal man mene om det? I Sverige har regeringen planer om en kulturkanon, men kunstnerne raser. Det gør Carsten også. Celine kan til gengæld meget godt lide lister ...

Værter: Carsten Wolf Andersen og Celine Haastrup.

Episodeonsdag 9. nov 202255 min.

Carsten mener at det amerikanske midtvejsvalg bliver vundet af den bedste historie-fortæller. Celine har ikke set Paprika Steens nye film om forældreengagement der går amok, men ved at tyske forældre synes at den danske folkeskole minder om det gamle DDR. Og så er der en rapport der fortæller at klassiske koncertsteder skal oppe formidlingen, hvis nye lyttere skal indenfor.

Værter: Carsten Wolf Andersen og Celine Haastrup.

Episodetirsdag 8. nov 202255 min.

Vi holder vejret i spænding over midtvejsvalget i USA, og sender en musikalsk hyldest til den almindelige amerikaner, og så lytter vi til en tyrkisk sanger, der gang på gang får aflyst sine koncerter fordi hun synger om frihed. Twitter er blevet et nervøst medie, så vi finder ro andetsteds på nettet blandt folk, der diskuterer udfordringerne i en polonæse af Chopin.

Værter: Carsten Wolf Andersen og Celine Haastrup.

Episodemandag 7. nov 202255 min.

For fanden, en udsendelse vi laver i dag! Blandt andet om, at bandeord i de rigtige mængder øger troværdighed og afhjælper stress og smerte. Christian Eriksens hjertestop på banen fik flere til at melde sig som hjerteløbere, og hvis vi løber midt i programmet, så har vi en god grund til det.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodetorsdag 3. nov 202255 min.

Landets fintællere har travlt, da samtlige stemmesedler fra folketingsvalget skal tjekkes en ekstra gang. Vi misunder dem opgaven, men der er venteliste til jobbet som fintæller. Sacre Coeur-kirken i Paris skal rives ned, mener byens yderste venstrefløj, mens flertallet vil have den ophøjet til nationalt monument.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodeonsdag 2. nov 202255 min.

Vær varsom, hvis du er typen, der sender en thumbs up-emoji som positivt svar, for den kan også tolkes negativt.

Er tiden løbet fra ordener og medaljer? Overhovedet ikke - de bliver stadig flittigt uddelt af både forsvaret og kongehuset.

Værter: Nina Ørum og Carsten Wolf Andersen.

Episodetirsdag 1. nov 202255 min.

På denne demokratiets festdag er flere end nogensinde i tvivl om, hvem de skal stemme på. Vi er er også i tvivl. Men vi kan læse os til, at tvivl er sundt og godt, og at selv politikere tvivler. Ny bog fortæller, at vores hjerner ikke er skabt til shopping, derfor har vi svært ved at styre os, når vi køber ind. Endelig får du en akkord, der får dig til at slappe af.

Værter: Carsten Wolf Andersen og Nina Ørum.

Episodemandag 31. okt 202255 min.

Hvorfor hygge sig, når verden er fuld af gys, splatter og forkølelse? I dag taler vi om fodboldvold der bliver mere og mere udbredt, om Halloween (hvorfor, hvorfor, hvorfor vil nogen frivilligt se en gyserfilm?) og om hvorfor vi går på arbejde når vi egentlig burde blive hjemme med den forkølelse der hærger landet. Musikken er både gyselig og trøstende.

Gyselige værter: Celine Haastrup og Carsten Wolf Andersen.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste