Serie10 episoder

Ekstranummer

Bag enhver artist, producer eller kæmpehit gemmer sig et utal af fascinerende, overraskende og vigtige fortællinger. Ofte bliver de bag scenetæppet, men i Ekstranummer hiver vi dem frem i lyset!

Lyt med, når Pelle Peter Jencel og gæst hver uge fortæller en historie fra den danske eller internationale musikverden.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 25. maj 202323 min.

Hvad skal der egentlig til for at få stjerner som Kendrick Lamar, Stormzy og Megan the Stallion til Danmark? En af de vigtigste ingredienser er en kvinde fra Djursland. Anna Brink booker rapperne og er bl.a. den første, som hiver Post Malone til landet. Som barn er Anna en kæmpe musiknørd, som drømmer om at arrangere koncerter. Nu står hun på siden af Orange Scene, når de største rappere gæster Danmark. Efter at hun har sørget for, at der er styr på kontrakten, et beer pong sæt, de rigtige vinglas, den rigtige burger og ikke mindst skriftstørrelsen på plakaten.

Gæst: Anna Brink.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Episodetorsdag 18. maj 202320 min.

Tomas Barfod sidder i et fly og er ked af det, for det går dårligt for hans band Who Made Who. Der skal ske noget nyt, for der er kort fra et komfortabelt musikliv til et falleret band. Og Barfod drømmer om verdensdominans. Derfor skriver musikeren et manifest for sit band. Et manifest som bliver afgørende for Who Made Who og gør, at bandet i dag flyver jorden rundt og oplever deres anden ungdom. Hør om bandets vilde karriere, en koncert foran pyramiderne og deres seneste oplevelse på verdens måske vigtigste festival Coachella.

Gæst: Tomas Barfod.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Episodetorsdag 11. maj 202325 min.

Du kender nok sangen Juice og har måske hørt, at bandet Blæst skal åbne Orange til sommer. Men vidste du, at de for kun et halvt år siden kollektivt gik ned med stress og aflyste den tour, hvor hele deres optur skulle kulminere? Efter at vinde lytterhittet til P3 Guld trak bandet stikket efter en tur til bandpsykolog. Nu fortæller de, hvordan det er at stå i den orkan, vi kalder et musikalsk gennembrud. Fra at spille på en parkeringsplads i Viborg - til at få stress - og til nu gøre sig klar til den vidunderlige og frygtindgydende opgave det er at åbne Roskilde Festival.

Gæst: Lauge Kjærulf og Anders Bondo.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Episodetorsdag 4. maj 202328 min.

Hun har vundet P3 Prisen, spillet i et udsolgt Parken og haft årets mest spillede sang på P3 og P4 - samtidig. Alligevel tjente den danske sangerinde kun 13.000 kroner på sin sidste sang - før skat. I en tid hvor streaming er Gud, og du skal være så tilgængelig som muligt, har Fallulah fået nok og sagt stop. Og nu trækker hun sig fra streamingtjenester og playlister i protest eller nærmere apati over den dårlige udbetaling. Fallulahs nye album kan kun købes på CD, vinyl og digitalt - og hun synes, vi skal tale om, hvad der er musiks værdi. Mød sangerinden, som har skrevet fantastisk musik og dårlige kontrakter - og gennem hele sin karriere følt sig malplaceret i musikbranchen.

Gæst: Fallulah.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Episodetorsdag 27. apr 202315 min.

Forsanger Niels Brandt synes, han er en idiot, men ved godt, han har ret. Når stjerner som The Minds of 99 og Benjamin Hav fortryller os med deres koncerter, virker det som om, de er født til at stå på en scene. Men vidste du, at mange danske artister bliver coachet i alt fra måden at stå på til setlisten over dét de siger mellem sangene?

I Ekstranummer giver scenecoach Kristian Koch et kig ind i det værksted, der skaber landets bedste sceneshows.

Gæst: Kristian Koch.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Karen Albertsen.

Episodetorsdag 20. apr 202325 min.

K-pop er et af de mest potente musikfænomener lige nu. En genre, en lyd og et univers, som ikke kun er eksploderet i Sydkorea, men i hele verden. Selv i Danmark fylder K-pop artister arenaer og topper hitlister. Bagved ligger en vild verden, hvor grupperne trænes som elite-atleter for at blive K-pop stjerner, og fans hepper, som var det en sport. Men vidste du, at danske komponister står bag flere af de store hits? Mød sangskriver Andreas Ringblom, der har arbejdet 6 år i Sydkorea og indefra oplevet de store akademier, der skaber K-pop artisterne og spytter hits ud.

Gæst: Andreas Ringblom.

Værter: Pelle Peter Jencel og Anja Pil Overby.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Karen Albertsen.

Episodetorsdag 13. apr 202325 min.

Rune er i studiet, da han får et opkald fra USA og bliver tilbudt et DJ-job til 50.000 dollars. Hver måned. Han takker nej. Mød den danske DJ og producer Rune Reilly Kölsch, der flyver verden rundt og spiller for op mod 75.000 mennesker. Det på trods af, at han flere gange har sagt nej til prestigefyldte samarbejder, vendt ryggen til vilde tilbud og stoppet en karriere, der kørte derudaf - simpelthen fordi det føltes rigtigt.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Klip og lyddesign: Bastian Bak.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Episodetorsdag 6. apr 202325 min.

Du har hørt sangene fra Artigeardit, Lamin og D1MA. Men vidste du, at alle navnene laver musik med den samme producer? Anton Westerlin har de sidste to år lagt musik til rappernes tekster og domineret hitlisten - lige nu har produceren hele 9 numre i Top 50. Måske er hemmeligheden bag de mange hits, at Anton Westerlin altid har en god menneskelig relation til musikerne, der hænger ud i hans studie.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Klipper og lyddesigner: Bastian Bak.

Episodetorsdag 30. mar 202318 min.

Da rapperen Yakuza skal udleve sin store drøm, bliver hun buhet ned af scenen, får kastet kopper efter sig og kaldt luder af det hadske publikum. I Danmark - sidste sommer. Du ved nok godt, at der ikke er færre kvindelige rappere end mandlige herhjemme. Men vidste du, at du alene pga. dit køn risikerer et overgreb som det, Yakuza oplevede? I dagens afsnit af Ekstranummer fortæller Yakuza om det værste øjeblik i sit liv, og hvordan hun håndterede det.

Episodetorsdag 23. mar 202319 min.

Stine Bramsen får et chok, da hun hører, at en P3-vært angiveligt har kaldt hende "blank". Sangerinden kan ikke genkende sig selv og bliver for 117. gang frustreret over andres syn på hende. Af at være det søde glansbillede i Alphabeat og i sin egen solokarriere. Derfor beslutter hun én gang for alle at vise, hvem hun er. Og ændre synet på sig selv, og hvordan kvinder ses i musikbranchen helt strukturelt. Den historie og musikken, der kom ud af processen, HAR Stine fortalt om. Men hvad du måske ikke vidste er, hvem P3-værten er, og hvordan han har det med det...

Gæst: Stine Bramsen.

Vært: Pelle Peter Jencel.

Redaktør: Anja Pil Overby.

Klip og lyd: Bastian Bak.

Du syntes måske også godt om

 1. Serie71 episoder

  En musikalsk opdagelsesrejse hvor vi går helt ind i musikken

 2. Serie8 episoder

  Danske musikere hitter i udlandet og fylder koncertsale på hele kloden

 3. Serie36 episoder

  Dyk med os ned i et dybt hul af konspirationer - kommer vi op igen?

 4. Serie28 episoder

  Clement Kjersgaard stiller livets og tidens store spørgsmål

 5. Serie54 episoder

  Kunstnere fortæller om skelsættende øjeblikke med andres kunst

 6. Serie17 episoder

  Mathias Hammer giver dig dit ugentlige kultur-vitamin-fix

 7. Serie89 episoder

  Dagens største eller mest overraskende danske sportsresultat

 8. Serie11 episoder

  Claes Bang og gæster ser og evaluerer de bedste film i verden

 9. Serie24 episoder

  I Radiobio kan du hver uge høre uddrag af de bedste radiofortællinger og P1-dokumentarer. To timers billeder, stemninger og oplevelser for øret.

 10. Serie4 episoder

  Ingen ved hvor 25 årige Kresten forsvandt hen under 1. Verdenskrig

 11. Ugentlig, pan-skandinavisk familieterapi

 12. Serie5 episoder

  På menneskesafari i Europa, hvor venskaber, flirts og dilemmaer venter

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste