Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Liss - Tonerne af en afsked

I 2021 mister Søren Holm sit liv til selvmord. Bandet Liss mister sin forsanger, og de resterende bandmedlemmer, Tobias, Villads og Vilhelm, mister både en nær ven og deres drømme for fremtiden. I denne podcast fortæller Villads, Vilhelm og Tobias den fulde historie. Om at miste fællesskabet på verdens største scener og om at genfinde hinanden på en vestjysk kartoffelavlergård. Om at drømme store drømme, at opnå dem og miste dem igen. Om psykisk sygdom. Om venskab i medgang og modgang. Om selvmord og sorg.

Man kan altid ringe til Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201 ved tanker om selvmord.

Idé, manus og tilrettelæggelse: Sigurd Hartkorn Plaetner.

Klip og manus: Ole Fugl .

DR-redaktører: Sandra Mia Susgaard Jensen og Karen Albertsen.

Programansvarlig: Søren Bygbjerg.

Produceret for DR af People's Productions.

RSS

Alle episoder

Episodeonsdag 22. jun 202230 min.

Fire unge drenge mødes i en gammel garage fyldt med instrumenter. De er generte og stemningen akavet. Men snart sætter én sig bag trommesættet, én tager guitaren, én snupper bassen, og den sidste sætter sig bag klaveret og begynder at synge volapyktekster. Rummet flyder over af præstationsangst - men også ren musikmagi. Liss er født.

Episodeonsdag 22. jun 202230 min.

Liss er blevet bandet, alle taler om. Drengene sidder i en baggård til en grillfest og spiser pølser. Grillfesten er i London, hos det pladeselskab, de drømmer om at signe med. Folk er flinke og prøver at komme i kontakt med de generte drenge - og pludselig går det op for dem, at hele festen er til ære for netop dem!

Episodeonsdag 22. jun 202236 min.

Bandet er taget i sommerhus for at finde ro efter en kaotisk tid med massiv succes og en fyldt kalender.

Drengene er gået i seng, da Tobias vågner ved, at Søren ligger i overkøjen, han ryster og taler om et tog, han ikke kan stå af.

Episodeonsdag 22. jun 202238 min.

Tobias' telefon bliver ved med at vibrere i lommen. I første omgang ignorerer han den. Men den bliver ved. Og da han endelig tager den op, får han beskeden. Søren har mistet sit liv til selvmord.

Episodeonsdag 22. jun 202232 min.

I en lejlighed sidder Tobias, Villads, Vilhelm sammen med en masse af Sørens venner. De sørger og snakker om, hvor meget de ville ønske, at Søren var der - til at se alle de mennesker og alt den kærlighed, han har bragt sammen.

Du synes måske også godt om

 1. Serie4 episoder

  Hør hvordan hun finder kærligheden igen, efter hendes første mand dør

 2. Serie2 episoder

  De matchede på Tinder - en historie om fordomme, sygdomme, sex og skam

 3. Serie6 episoder

  Ingen vil have de 130 udviste personer fra Kærshovedgård som nabo

 4. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

 5. De fleste kender Mother Teresa som symbolet på selve godheden og modtager af Nobels Fredspris. For nyligt har Paven besluttet at helgenkåre Mother Teresa, der viede hele sit liv til de fattige i Calcuttas slum. Hendes verdensomspændende organisation Kærlighedens Missionærer har modtaget hundrede millioner af dollars fra donatorer verden over. Men kritiske røster betegner hende som religiøs fundamentalist og glødende abortmodstander, og ikke alt var som de fleste tror.

 6. Serie6 episoder

  I 5 år har radiodokumentaristen Thomas Smedegaard været på sporet af en kvindelig telefonstønner, som har huseret i det klassiske musikermiljø siden sluthalvfemserne. En Nattens Dronning der tilsyneladende tilbringer alle sine nætter på at ringe til især slagtøjsspillere og stønne igennem. Men hvem er hun denne vedholdende og eminent velorkestrerede stønnerinde, der kender sine samtalepartnere ned til mindste detalje men alligevel har formået at holde sit i cover i så mange år?

  Tilrettelæggelse: Thomas Smedegaard, Mikkel Rønnau og Louise Witt-Hansen.

 7. Serie6 episoder

  I Pingpong mødes to kulturpersonligheder i en samtale om et emne, de begge er stærkt optaget af.

  Tilrettelæggelse Diana Bach og Carsten Ortmann.

 8. Serie6 episoder

  Kort før taleban tog magten i Afghanistan, rejste Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau rundt i landet for at komme helt tæt på det afghanske folk. I serien møder du den unge soldat på frontlinjen i klipklapper der ikke tror på fred i sin levetid, lægen der var tæt på selv at blive talebaner men i stedet valgte at behandle krigens ofre, kunstneren i byen, der så sine venner dø og valgte leve fuldt ud hver dag, og mange flere.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 9. Serie5 episoder

  Tidsånd - Sommer i Møllehave. Johannes Møllehave er død, men hans stemme lever i DR's arkiv. Gennem sommeren besøger vi Møllehave.

 10. Serie23 episoder

  DR's formidlingspris Rosenkjærprisen tildeles en person, der evner at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum i en forståelig og levende form.

  Oplev her en række foredrag med blandt andre Eske Willerslev, Peter Lund Madsen, Svend Brinkmann, Anja Dalgaard-Nielsen og Peter Øvig Knudsen.

 11. Serie5 episoder

  I 2005 blev læge Søren Ventegodt landskendt for sine behandlermetoder. Han blev udskammet og fordømt af medier og den brede offentlighed. Dækningen var hektisk, og sagen var kompleks. Her, 14 år efter, rejser journalisten Iben Maria Zeuthen op til Søren på hans gård i Blekinge for at undersøge: Hvem er egentlig manden, de kaldte Doktor Klam?

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

 12. Serie12 episoder

  I Det vi går rundt med tager digteren Caspar Eric ud i det danske land. Han har selv Cerebral Parese, en spastisk lammelse der gør at han bl.a. halter, og så har han et noget ambivalent forhold til det at gå tur. Men også til sin krop. Og derfor har han nu bestemt sig for at gå en række ture med nogle mennesker der har et særligt forhold til deres krop, for både at blive klogere på deres og sin egen. Kan gåturene hjælpe ham til at få et andet forhold til den, og kan gæsterne hjælpe ham til at forstå gåturen og de danske egne på en ny måde. Det er den rejse vi skal følge i Det vi går rundt med. Fra Lolland til Skagen og fra den handicappede krop som et besværligt transportmiddel til hvadend det nu ender med at være.

  Produceret for DR af Munck Studios København.