Serie4 episoder

Oprør for livet

Nynne og Karla er barndomsveninder og lever, som så mange andre, et så Co2-neutralt og ansvarligt liv, som muligt. Men for Nynne er det ikke længere det er nok at købe bambustandbørste og træ-vatpinde, hun vil starte et oprør. Et oprør, der skal ændre hele den måde vores samfund er indrettet på. Karla følger fascineret med på sidelinjen, da Nynne bliver del af det ulmende oprør med aktivitetsgruppen Extinction Rebellion. Måske kan veninden vise Karla vejen til et ægte oprør, som kan gøre forskel? Er aktivismen også vejen for Karla, og hvor langt skal man egentlig gå for klimaet?

Idé, tilrettelæggelse og optagelse: Karla Møller Neimann.

Tilrettelæggelse og klip: Anne Neimann Clement.

Tilrettelæggelse og lyddesign: Anne Jeppesen.

Masterering: Mathias Hau Nørgaard.

Redaktør: Hanne Budtz Jørgensen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 18. maj 202035 min.

Karla følger nysgerrigt med da veninden Nynne starter oprørsgruppen "uprising now" hjemme i Nynnes lejlighed. Men oprørsgruppen bliver ikke som Nynne har drømt om, det er ikke nok at plante træer og snakke, hun vil noget mere radikalt. Nynne flirter i stedet med aktivistgruppen Extinction Rebellion (XR). Karla tjekker XR ud, og bliver skeptisk ved tanken om at, og Nynne skal være en del af en så radikal klimaaktivistgruppe.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Episodemandag 18. maj 202036 min.

Karla undersøger hvad det er for gruppe Nynne er så optaget af. Nynne får hurtigt en helt central rolle i Extinction Rebellion, og Karla synes det er ret imponerende, og er stolt af veninden. Det virker som om Nynne trives, hun har den der aktivistånd over sig, men hvad det egentlig for en ånd? Hvor har hun den fra? og er det noget man bare har?

Produceret for DR af Munck Studios København.

Episodemandag 25. maj 202038 min.

Nynne er ved at være træt af aktivismelivet. Hun er træt af møder, telefonsamtaler og referater. Extinction Rebellion er ved at planlægge et forårsoprør, og det kræver stort ansvar og engagement. Nynne får et breakdown, og tager hjem fra den træningslejr, hun selv har være med til at planlægge. Det er svært at balancere privatlivet og aktivismen. Karla støtter sin veninde og undersøger hvilke konsekvenser, der er ved at leve som full-blown aktivist.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Episodemandag 1. jun 202037 min.

Corona har ændret hele den aktivistiske virkelighed. Nynne går i gang med at planlægge et nyt slags oprør, for Extinction Rebellion vil ikke lukke byen ned alligevel, nu hvor Mette Frederiksen er kommet dem i forkøbet. Både Karla og Nynne sidder i isolation, og Karla følger med mens Nynne planlægger et nyt digitalt oprør.

Produceret for DR af Munck Studios København.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste