Episode
Episode8. nov 201959 min.P3

Aseksualitet

Tabu

fredag 8. nov 201959 min.P3

Om denne episode

Lyst til sex er så naturligt som amen i kirken. Bevares, det kan være som en bølgedal, hvor lysten stiger og falder i perioder. Nogle har en meget lille seksuel appetit, andre har virkelig meget lyst til sex. Men selv om man ikke lige altid føler det, så er lysten til sex konstant for mange mennesker. For andre mennesker er det fraværet af lyst, der er konstant. Dagens emne er aseksualitet.

Som altid skal vi lige ud af skammekrogen først, og det hjælper Mathias Helt os med. Han "hverdagsskammer" sig nemlig over, hvor meget han er på sin telefon. Nikolaj var midt i et skænderi med ekskæresten, da hans telefon ringer. Det var en af gutterne, der ringede, og det var ikke ligefrem populært hos ekskæresten, da Nikolaj tog telefonen. Nicolaj har også et ganske skamfuldt minde med sin mobiltelefon. Den ringede nemlig, da han bar kisten ud af kirken.

Mette er 21 år gammel og er aseksuel. Hun er pisse modig, for hun er dagens gæst og har indvilliget i at svare på alle de "dumme" spørgsmål. Der er mange forskellige måder at være aseksuel på. Mette forklarer om sin situation, hvor hun godt kan føle romantisk attraktion, men ikke seksuel tiltrækning.

Aseksualitet kan være en svær størrelse at forstå. Derfor snakker vi også med Astrid Ditte Højgaard, som er klinisk lektor og ledende overlæge på sexologisk klinik ved Aalborg Universitetshospital. Hun gør os meget klogere på aseksualitet ud fra et lægefagligt synspunkt.

Vores sms-indbakke bugner med gode spørgsmål fra lytterne. Heldigvis står både Mette og Astrid klar til at svare på løst og fast.

Mette har oplevet, at hun ikke er blevet forstået i sin seksuelle lyst eller mangel på samme. Det er hun dog ikke ene om. Kasper får en lidt varm fornemmelse i kroppen, når han er i fællesbadet med gutterne efter badminton, og han har ikke fortalt det til dem. Nick kan godt lide BDSM, og han oplever tit at blive mødt med stigmatisering.

Vi har jo alle vores skavanker og ting, der bare er rigtig øv. Vi skal dog sparke weekenden i gang med alle de ting, der i det mindste er godt. Hans fik en hjerneblødning som 25-årig, men i det mindste har han så en god undskyldning for at tage middagslure. Simon har skoliose, men i det mindste får han tilskud til fysioterapeut. Camilla har fået en svulst i hjernen, men i det mindste har hun et fantastisk netværk af venner og familie, der støtter hende.

Værter: Kathrine Abrahamsen og Line Kirsten Nikolajsen.

Om serien

Tabu

92 episoderP3

Må vi grine af de ting, der er svære at tale om? Kan man spørge om alt, hvis bare det kommer af nysgerrighed? Tabu på P3 kigger vores allesammens berøringsangst kærligt i øjnene for at blive klogere på tabuer, mennesker og måden, vi taler sammen på.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste