Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie11 episoder

Venner - med Kristine Sloth

Lyt med hver mandag, når Kristine og hendes gæst sidder i sofaen og taler om venskaber og relationer. Hvad er det gode og det svære ved venskaber? Er det åbenlyst for andre, hvem det er nemt for? Og hvordan klarer vi os igennem alle de dilemmaer, vi kommer i?

Vært: Kristine Sloth.

Producer Ninette Birck.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 17. maj 202147 min.

Sophie og Kristine er begge 22 år gamle. Og så lever de med både hverdagsangst og anfald af angst. Derfor er de gode til at støtte hinanden i forhold til angsten. Det styrker deres venskab.

Der findes ifølge begge stort set ikke nogen opskrift på at hjælpe din ven eller veninde, som har angst. Dét, der virker den ene dag, virker måske ikke den næste. To ting hjælper dog altid Sophie; at hendes nærmeste er okay med, at hun græder. Og at hun kan få lov til at være åben og sige, hun har det svært, men også bliver respekteret i, at hun ikke vil tale om det.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Episodemandag 10. maj 202143 min.

Berit har altid rakt ud til alle og haft nemt ved at få et stort netværk. Hun var en af de mange, der rakte ud til Kristine, da hun som 15-årig blev stor på YouTube. Hun kunne give Kristine adgang til make-up og backstage områder. Det udviklede sig til et stærkt venskab på trods en aldersforskel på 31 år. Og på trods af at Kristine normalt ser rødt, hvis nogen vil have noget ud af hende. Hvad er fordele og ulemper ved venskaber med aldersforskel? Og hvordan overkommer man egne og andres fordomme?

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Iværksætteren og sundhedseksperten Michelle Kristensen har det til fælles med Kristine, at hun er selvstændig og har bygget sit eget brand og virksomhed op.

Begge føler at virksomheden og produktet kræver deres tilstedeværelse næsten 24/7.

Hvilke udfordringer giver det for venskaberne og hvilke krav stiller det til vennerne?

Og hvilke krav stiller hun til dem?

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Frederikke forstår ikke, hvorfor folk hænger sig i relationer ud fra en fortid, når nutid og fremtid ikke fungerer. Hun og Kristine er venner og har begge haft livskriser. Frederikkes var et kræftforløb. "Krisen gør, at jeg får skåret ind til benet af, hvad der er godt for mig" fortæller Frederikke. Hun har brugt meget tid på at mærke efter omkring hvilke mennesker, hun skal lægge sin energi hos, og rette sig derefter i de venskaber, hun holder fast i og vælger fra.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

På venner@dr.dk har vi fået mange dilemmaer, der handler om venskaber og relationer til mennesker, der er personlighedsforstyrrede eller er sammen med en, der er det. Hvad gør man, når ens ven eller veninde lader sig udsætte for noget, der ikke er godt? Hvordan hjælper man på bedste vis?

Både Lone og Kristine har haft de dilemmaer helt inde på livet.

"Vi bliver i det, fordi vi ikke er stærke nok til at komme ud af det", siger Lone, hvis råd også er: "Run baby, run". Skriv meget gerne til os med dit vennedilemma.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Felix og Kristine har i snart 8 år klaret skærene i en af venskabets vanskeligste discipliner - venskaber på tværs af køn. Kristine har været en af Felix' "drenge", med hvad dertil hører af byture, scoringer og overnatninger i samme seng. Eventuelle kærester har bare måttet acceptere, at venskabet ikke kan brydes. For det er anderledes og uvurderligt for begge. Men hvordan ville de selv have det, hvis kæresten havde en ven af modsatte køn? Og kan man virkelig undgå jalousi eller forelskelse?

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

"Det er rart at spise frugt i naturen" sagde Anna til Kristine, da hun var allerlængst nede med angst og stress og følte sig som en tom skal. Med sin store erfaring i livets udfordringer og empati hev hun Kristine ud og op. Ligesom en voksen ven havde gjort det overfor Anna, da hun i ungdomsårene slugte et større antal piller på én gang for at komme ud af ensomheden, spiseforstyrrelsen og de udfordringer seksuelle overgreb gav hende.

Venskaber og venner, der rækker ud, når det hele ramler, er de sværeste og mest værdifulde.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Kristine har tendens til at tro det første og støder hurtigt folk fra sig.

Lone Mikkelsen er psykoterapeut og pointerer, at tillid er vigtigt. Hun opfordrer til at tænke, at måske skal vores venner bare guides lidt mere. Vær nysgerrig på; hvorfor gør mennesker, som de gør?

Rummelighed for forskellighed er det store kodeord i venskaber.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Episodemandag 22. mar 202147 min.

Venskaber mellem chef og medarbejder er et af de store no-go's. Det er Kristine og Malene ligeglade med. De har fundet hinanden som venner på et meget intimt niveau. Malene er Kristines første ansatte.

"Lad din underlivs hudsygdom blive nede i skuffen, ville det nok lyde på et lederkursus", udbryder Kristine, men måske er det netop det, der IKKE skal til på en moderne arbejdsplads, hvor grænserne for relationerne bliver flydende. "Jeg bliver taget meget mere alvorligt af dig", fortæller Malene.

Ugens lytterdilemma: "Skal jeg slå op med min venindeflok, hvis det giver mig ondt i maven at være sammen med dem?"

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Mix: Martin Sloth.

Var jeg et svært barn at være mor til? Er du også introvert? Var det hårdt for dig, da jeg, dit barn, gik ned med stress?

Louise er ikke bare Kristines mor, men gennem mange perioder også Kristines bedste ven. Nu har de sat sig i sofaen og ser sammen tilbage på Kristines kaos med relationer.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Rasmus Brohave og Kristine Sloth er venner og deler skæbne. Fra hver deres ende af landet gik de begge på YouTube i en ung alder og fik en karriere med hundredetusindevis af followers. Det har formet deres barndom og ungdom ikke mindst i forhold til venner og relationer. Overraskende nok er de begge introverte af natur.

Du synes måske også godt om

 1. Gennem de seneste ti år har den danske dj og radiovært, Dan Rachlin, været offer for en kriminel underverden, der tjener milliarder på at knuse og manipulere forelskede hjerter.

  Hver eneste dag er der nogen, der opretter nye falske profiler på de sociale medier med Dans navn eller billede. Falske profiler, der bliver brugt til at snyde kvinder i hele verden.

  I denne serie går Dan på jagt efter svindlerne. Han møder andre, der har fået stjålet deres identitet, og nogle af de ofre, der er blevet snydt af en falsk profil.

  Vært: Dan Rachlin.

  Tilrettelæggelse og klip: Jonas Damstrup Fried.

  Redaktør: Mette Willumsen.

  Henvendelse ang. programmet rettes til jodf@dr.dk

 2. Kan Pouls medværter og en intelligent superpult redde julen?

 3. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

 4. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

 5. Serie5 episoder

  Mange jægere vil ikke indrømme tiltrækningen af mørkets natur, men det vil Knud Brix. I fem udsendelser rejser Knud Brix i støvlesporene på de store forfattere, der også gik på jagt, for at undersøge, hvorfor han holder af drabet.

 6. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

 7. Serie37 episoder

  Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

  Produceret for DR af Filt Cph.

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

 8. Serie35 episoder

  Booster er et program for iværksættere og alle andre, der forfølger en drøm. Hver uge tager to erfarne iværksættere, kreative Trine Hansen og driftige Mads Peter Veiby imod en iværksætter, som får sparring og et konstruktivt puf i ryggen.

 9. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

  HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

 10. Serie5 episoder

  Kathrine og et genialt panel hjælper dig ud af dine kattepiner

 11. Serie2 episoder

  De matchede på Tinder - en historie om fordomme, sygdomme, sex og skam

 12. Serie8 episoder

  Naturen kan give os ro og balance, men den kan også rive og ruske, chokere og overraske.

  Hver uge tager en alment kendt dansker os med til sit yndlingssted i naturen og kommer hjem med nye indsigter og tankevækkende viden.

  I denne serie er det naturen, der kalder på at få sin historie fortalt.

  DR sætter i 2020 fokus på vores natur. "Naturen kalder" er en del af temaet.