Episode
Episode26. apr 202148 min.P3

"I har haft nogle gode år sammen, men skal I så presse det til at fortsætte? Skal det være sådan et foie gras venskab fremover?" Gæst: Frederikke Therese Sauer

Venner - med Kristine Sloth

mandag 26. apr 202148 min.P3

Om denne episode

Frederikke forstår ikke, hvorfor folk hænger sig i relationer ud fra en fortid, når nutid og fremtid ikke fungerer. Hun og Kristine er venner og har begge haft livskriser. Frederikkes var et kræftforløb. "Krisen gør, at jeg får skåret ind til benet af, hvad der er godt for mig" fortæller Frederikke. Hun har brugt meget tid på at mærke efter omkring hvilke mennesker, hun skal lægge sin energi hos, og rette sig derefter i de venskaber, hun holder fast i og vælger fra.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Om serien

Venner - med Kristine Sloth

11 episoder

Lyt med hver mandag, når Kristine og hendes gæst sidder i sofaen og taler om venskaber og relationer. Hvad er det gode og det svære ved venskaber? Er det åbenlyst for andre, hvem det er nemt for? Og hvordan klarer vi os igennem alle de dilemmaer, vi kommer i?

Vært: Kristine Sloth.

Producer Ninette Birck.

RSS

Alle episoder i serien

Episodemandag 17. maj 202147 min.

Sophie og Kristine er begge 22 år gamle. Og så lever de med både hverdagsangst og anfald af angst. Derfor er de gode til at støtte hinanden i forhold til angsten. Det styrker deres venskab.

Der findes ifølge begge stort set ikke nogen opskrift på at hjælpe din ven eller veninde, som har angst. Dét, der virker den ene dag, virker måske ikke den næste. To ting hjælper dog altid Sophie; at hendes nærmeste er okay med, at hun græder. Og at hun kan få lov til at være åben og sige, hun har det svært, men også bliver respekteret i, at hun ikke vil tale om det.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Episodemandag 10. maj 202143 min.

Berit har altid rakt ud til alle og haft nemt ved at få et stort netværk. Hun var en af de mange, der rakte ud til Kristine, da hun som 15-årig blev stor på YouTube. Hun kunne give Kristine adgang til make-up og backstage områder. Det udviklede sig til et stærkt venskab på trods en aldersforskel på 31 år. Og på trods af at Kristine normalt ser rødt, hvis nogen vil have noget ud af hende. Hvad er fordele og ulemper ved venskaber med aldersforskel? Og hvordan overkommer man egne og andres fordomme?

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Iværksætteren og sundhedseksperten Michelle Kristensen har det til fælles med Kristine, at hun er selvstændig og har bygget sit eget brand og virksomhed op.

Begge føler at virksomheden og produktet kræver deres tilstedeværelse næsten 24/7.

Hvilke udfordringer giver det for venskaberne og hvilke krav stiller det til vennerne?

Og hvilke krav stiller hun til dem?

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Frederikke forstår ikke, hvorfor folk hænger sig i relationer ud fra en fortid, når nutid og fremtid ikke fungerer. Hun og Kristine er venner og har begge haft livskriser. Frederikkes var et kræftforløb. "Krisen gør, at jeg får skåret ind til benet af, hvad der er godt for mig" fortæller Frederikke. Hun har brugt meget tid på at mærke efter omkring hvilke mennesker, hun skal lægge sin energi hos, og rette sig derefter i de venskaber, hun holder fast i og vælger fra.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

På venner@dr.dk har vi fået mange dilemmaer, der handler om venskaber og relationer til mennesker, der er personlighedsforstyrrede eller er sammen med en, der er det. Hvad gør man, når ens ven eller veninde lader sig udsætte for noget, der ikke er godt? Hvordan hjælper man på bedste vis?

Både Lone og Kristine har haft de dilemmaer helt inde på livet.

"Vi bliver i det, fordi vi ikke er stærke nok til at komme ud af det", siger Lone, hvis råd også er: "Run baby, run". Skriv meget gerne til os med dit vennedilemma.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Felix og Kristine har i snart 8 år klaret skærene i en af venskabets vanskeligste discipliner - venskaber på tværs af køn. Kristine har været en af Felix' "drenge", med hvad dertil hører af byture, scoringer og overnatninger i samme seng. Eventuelle kærester har bare måttet acceptere, at venskabet ikke kan brydes. For det er anderledes og uvurderligt for begge. Men hvordan ville de selv have det, hvis kæresten havde en ven af modsatte køn? Og kan man virkelig undgå jalousi eller forelskelse?

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

"Det er rart at spise frugt i naturen" sagde Anna til Kristine, da hun var allerlængst nede med angst og stress og følte sig som en tom skal. Med sin store erfaring i livets udfordringer og empati hev hun Kristine ud og op. Ligesom en voksen ven havde gjort det overfor Anna, da hun i ungdomsårene slugte et større antal piller på én gang for at komme ud af ensomheden, spiseforstyrrelsen og de udfordringer seksuelle overgreb gav hende.

Venskaber og venner, der rækker ud, når det hele ramler, er de sværeste og mest værdifulde.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Kristine har tendens til at tro det første og støder hurtigt folk fra sig.

Lone Mikkelsen er psykoterapeut og pointerer, at tillid er vigtigt. Hun opfordrer til at tænke, at måske skal vores venner bare guides lidt mere. Vær nysgerrig på; hvorfor gør mennesker, som de gør?

Rummelighed for forskellighed er det store kodeord i venskaber.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Episodemandag 22. mar 202147 min.

Venskaber mellem chef og medarbejder er et af de store no-go's. Det er Kristine og Malene ligeglade med. De har fundet hinanden som venner på et meget intimt niveau. Malene er Kristines første ansatte.

"Lad din underlivs hudsygdom blive nede i skuffen, ville det nok lyde på et lederkursus", udbryder Kristine, men måske er det netop det, der IKKE skal til på en moderne arbejdsplads, hvor grænserne for relationerne bliver flydende. "Jeg bliver taget meget mere alvorligt af dig", fortæller Malene.

Ugens lytterdilemma: "Skal jeg slå op med min venindeflok, hvis det giver mig ondt i maven at være sammen med dem?"

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Mix: Martin Sloth.

Var jeg et svært barn at være mor til? Er du også introvert? Var det hårdt for dig, da jeg, dit barn, gik ned med stress?

Louise er ikke bare Kristines mor, men gennem mange perioder også Kristines bedste ven. Nu har de sat sig i sofaen og ser sammen tilbage på Kristines kaos med relationer.

Vært: Kristine Sloth.

Producer: Ninette Birck.

Rasmus Brohave og Kristine Sloth er venner og deler skæbne. Fra hver deres ende af landet gik de begge på YouTube i en ung alder og fik en karriere med hundredetusindevis af followers. Det har formet deres barndom og ungdom ikke mindst i forhold til venner og relationer. Overraskende nok er de begge introverte af natur.

Du synes måske også godt om

 1. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

 2. Serie17 episoder

  P3 tager datingdisciplinen tilbage til virkeligheden, når Line Kirsten Giftekniv sammen med en hær af kærlighedshungrende lyttere går forrest i jagten på kærlighed.

  Reporter: Frederik Hjerrild.

  Vært: Line Kirsten Nikolajsen.

 3. Serie24 episoder

  Børn tror på julemanden - P1's bud til voksne er professor Eva Smith

 4. Serie28 episoder

  Vi hylder livet uden filter og dropper ideen om det perfekte liv

 5. Serie4 episoder

  Den 6. februar 2020 dør den 25 årige klima-aktivist Raph Coleman på Sydafrikas savanne. Raph var forfatteren Carsten Jensens stedsøn. Sammen med sin kone, forfatteren Liz Jensen, kastes han ud i en nærmest uoverkommelig krise. Flyv med på Ikaros´ vinger, oplev Grønlands gletsjere smelte, og hør Australien brænde. Før du ved det af det, har du sagt farvel til den verden, du kender.

  Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen.

  Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen.

  Klip og mix: Jacob Heldt.

 6. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

  HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

 7. Serie12 episoder

  I serien 'Nye skrivende' kan du møde en række danske forfattertalenter. De fortæller, hvordan tidens strømninger og deres generations samfundsudfordringer har fundet vej ind i deres romaner. Serien præsenterer nogle af de nye stemmer i litteraturen og er et supplement til mødet med de etablerede danske forfattere i serien DR Romanprisen.

 8. Serie7 episoder

  Tag med Nina Rask til LGBT+ historiens livsnødvendige fester

 9. Dronning Margrethe er hele sit liv vendt tilbage til Sønderjylland, men det har ikke altid været let at være dronning for en grænseegn med en broget fortid ifølge Hendes Majestæt. I et nyt interview fortæller hun, hvordan hun ser på landsdelen og mindretallene på begge sider af grænsen og om skuffelsen ved, at sønderjyderne alligevel ikke kunne fejre årets helt store fest, Genforeningen, på grund af coronakrisen. Tag med på en rejse ind i dronningens Sønderjylland, hvor hun afslører om hun kan "æ sproch".

  Medvirkende: H.M. Dronning Margrethe 2.

  Fortæller: Niklas Møller Jørgensen.

  Journalist: Anette Johnsen.

  Klip og lyddesign: Mikkel Reschat Holm.

  Programansvarlig: Jens Conrad.

 10. Serie10 episoder

  Hvordan tackler vi det, hvis vi er kørt fast i livet? Kan man skifte kurs uden at komme ned og bide i græsset undervejs? I 2021 bliver Palle Steffensen kastet ud i en livskrise, der får ham til at sætte spørgsmålstegn ved hvem han er, og hvad han skal bruge sit liv på. I Tag dig sammen hører vi Palles historie og møder en stribe modige mennesker, der er lykkedes med at skifte retning i deres liv.

  Vært og tilrettelægger: Palle Steffensen.

  Klipper: Pernille Grønning.

  Musik: Christian Schødts Sørensen.

  Producer: Tor Arnbjørn.

  Produceret for DR af Rakkerpak Productions.

 11. Serie2 episoder

  Vand gemmer på et uendeligt antal muligheder!

 12. Serie35 episoder

  Booster er et program for iværksættere og alle andre, der forfølger en drøm. Hver uge tager to erfarne iværksættere, kreative Trine Hansen og driftige Mads Peter Veiby imod en iværksætter, som får sparring og et konstruktivt puf i ryggen.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste