Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Mylle, manden og musikken

Jørgen de Mylius har været danskernes musikalske følgesvend siden Beatles var no go på DR og rockelskere var forvist til piratradio. I en intim og personlig samtale med sit idol og forbillede, giver Dan Rachlin et indblik i op- og nedture, og om hvordan det har været at være "Mylle" med danskerne i snart 60 år.

Produceret for DR af Munck Studios København.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 31. jul 202357 min.

Som 16 årig skriver Jørgen de Mylius et klagebrev til Danmarks Radio, som han ikke mener har styr på moderne rockmusik. Det brev bliver afgørende for hans liv og gør Mylle til den danske konge af hitlisterne.

Produceret for DR af Munck Studios København.

(Sendt første gang 19. februar 2022).

Episodemandag 31. jul 202357 min.

Tovtrækkeriet mellem finkultur og folkelighed, kvalitet og pop og rockmusik, som nogle betragter som sjofel abemusik, præger slutningen af 60'erne. Hitlisterne skal væk, og Mylles programmer bliver lukket ned i radioen, men det åbner for nye muligheder, hvor han igen bliver skelsættende.

Produceret for DR af Munck Studios København.

(Sendt første gang 26. februar 2022).

Episodemandag 31. jul 202357 min.

Som vært for Melodi Grand Prix bliver Mylle kritiseret for sit tøj og sit kunstige smil. Men når han, inspireret af England og det i dag legendariske program Top of the Pops, inviterer verdensstjerner og etablerer et tv-studie med swimmingpool, hvor han svømmer i fantastisk firserpop, bliver han danskernes uundværlige nøgle til det sidste nye i musikverden.

Produceret for DR af Munck Studios København.

(Sendt første gang 5. marts 2022).

Episodemandag 31. jul 202357 min.

Mylle nyder at være kendis i Danmark, da det for det meste indebærer, at han møder glade fans. Men der er også en bagside med ubehagelige situationer, som i de mange år i 90'erne, hvor han havde en meget stædig stalker. Mylle fortæller også, hvordan han klarer at være DJ hver weekend og samtidig være far i en stor familie.

Produceret for DR af Munck Studios København.

(Sendt første gang 12. marts 2022).

Episodemandag 31. jul 202357 min.

Mylle prøver at undgå ordet død i sine udsendelser og kan heller ikke lide at tænke over, hvor gammel han er. Han fortæller om sin skilsmisse, og om hvorfor han bare bliver ved med at arbejde, selvom han har passeret pensionsalderen for lang tid siden, og hvorfor han aldrig kommer til at begynde at spille golf.

Produceret for DR af Munck Studios København.

(Sendt første gang 19. marts 2022).

Du synes måske også godt om

 1. Bag kulisserne i Reimars liv - sådan blev de største hits skabt!

 2. Serie4 episoder

  Tag tilbage til midten af 80'erne og tag med til Nordby og Danmarks første nærradio.

  Det var i 1983 at Danmarks Radio kastede sig ud på dybt vand i forsøget på at lave radio til de unge. De havde ikke særlig mange tilbud dengang, og der var ikke andre radiostationer at vælge imellem.

  Hans Otto Bisgaard, Monica Krog-Meyer, Poul-Erik Heilbuth og Hans Bülow var de fire, der startede og siden kom mange til, ikke mindst en perlerække af danske skuespillere og musikere, der optrådte i diverse roller omkring den lille radiostation. Fru Rita (Inger Hovman) var den skrappe ejer af stationen. Hun havde lavet af aftale med sin 'god ven' Laurits, Danmarks Radios generaldirektør Laurits Bindsløv, så der var samsending af Radio Ritas program 'Den rolige time' ml kl 15-16 på Danmarks Radios P3. Hans Otto og Monica (Ritas niece) var DJ's og sørgede for musikken, Poul-Erik og Hans var 'drengene', der stod for det journalistiske indhold i udsendelserne.

 3. Sanne Salomonsen synger sange, som sidder dybt i flere generationer af danskere. Men hvad er historien bag sangene, og hvordan har Sanne navigeret gennem 50 år med musik? Det fortæller hun om i "Sanne" - et musikalsk portræt, der tager hele turen fra 1971 til i dag. Det handler om alt fra Sneakers og kærlighed til Anne Linnet Band, jazz, solosucces og musicaler. Sanne fortæller også om blodproppen, som var tæt på at stoppe festen og den svære vej tilbage til musikken. Niels Fez Pedersen interviewer Sanne om både livet på scenen, privatlivet og fremtiden. Han har også talt med venner og kollegaer som Lis Sørensen, Tamra Rosanes, Kasper Winding og Nikolaj Steen.

  Vært: Niels Fez Pedersen.

  Produceret for DR af FEZ Media.

 4. Sangerinden med en helt unik status i populærmusikken

 5. Serie5 episoder

  Mylius præsenterer 80'ernes gode historier og fantastiske hits

 6. Serie5 episoder

  Programmet, hvor du sammen med vært Søren Hansen, dyrker Singlepladerne fra storhedstiden - især fra 60'erne til 80'erne.

  Vært: Søren Hansen.

 7. Serie3 episoder

  Musik og historier fra

  pigtrådsæraen

 8. Det landskendte ægtepar og duo Keld og Hilda møder for første gang hinanden i skolegården, og lige siden har de to fulgt hinanden på godt og ondt. I dag har parret været gift i godt 55 år, og igennem tiden har de oplevet og opnået mere end de fleste. Fra bandmedlem og kontorassistent til sammen at tunere som dansktopduo rundt i landet og senere drive Nykøbing Falster Revyen. De har formet deres liv sammen, men det har som de fleste andre par ikke kun været sød musik.

  Vært: Jørgen de Mylius.

  Producer og klip: Anna Gjøres.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 9. Serie5 episoder

  På "Sporvognen" møder du de velkendte danske underholdningsnavne som Jørgen Ryg, Bodil Udsen, Lise Reinau og Poul Bundgaard. Vi hører om populære danske film, finder viserne frem igen og tager sammen til revy og på kabaret. Vært og konduktør, Liselotte Krogager, deler ud af sin store viden og oplevelser fra et liv på de skrå brædder hvor netop kabaret og revy har været i spotlyset.

  Vært: Liselotte Krogager

 10. Serie1 episode

  Vært: Jesper Bæhrenz.

 11. Serie5 episoder

  Tag på Hotel og nyd et par timer i selskab med nogle af verdens bedste sangere og musikere. De spiller blandt andet nogle af historiens mest berømte musikstykker, alt imens du kan slappe af og nyde en ekstra kop kaffe, serveret af Søren Hansen.

 12. Serie3 episoder

  ''P5 på Stribe'' er quizzen der tager pulsen på din paratviden, både når det kommer til aktuelle begivenheder, men også når det gælder forskellige kategorier, lige fra de generelle om mad, musik og sport, til de mere specialiserede om alt lige fra 'Afrika' og 'Brætspil' til 'Matador' og 'Michael Jackson'. 5 kategorier - 5 spørgsmål - og 5 lyttere der får chancen for at gå hele vejen og få: ''P5 på Stribe''.

  Vært: Dennis Johannesson.