Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Kasper & Kærlighedssangen

Kasper har fået en guitar af sin kæreste, og han har besluttet sig for at skrive en sang til hende. Problemet er bare, at han aldrig har skrevet en sang før!

Kasper & Kærlighedssangen er en romantisk rejse på fem afsnit om vejen mod den ultimative disciplin inden for sangskrivningens kunst. Med råd fra en række danske sangskrivere og dybe samtaler mellem Kasper og kæresten, skildres en sand historie om tilblivelsen af en ægte kærlighedssang.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

RSS

Alle episoder

Episodetirsdag 9. feb 202127 min.

Hvordan kommer man i gang med at skrive en kærlighedssang? For at finde svaret sætter Kasper sig på skolebænken hos musikeren og sangeren School of X, som giver ham første lektion i sangskrivningens ABC. Sideløbende rejser Kasper og kæresten Tenna tilbage i tiden i deres fælles historie.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202130 min.

Hvordan skriver man en dybfølt kærlighedstekst uden at den bliver for rosenrød? Kasper kommer i mesterlære hos ordsnedkeren Katinka Bjerregaard, der deler ud af sin erfaring med den svære romantiske poesi. Hjemme i lejligheden udveksles der også et par ord om små romantiske papirlapper fra gemmerne.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202127 min.

Hvad gør man, når skriveblokaden melder sig, og alle idéer virker håbløst åndssvage? Med hjælp fra bandet Yune forsøger Kasper at komme i læ for det stormvejr, der er opstået i hans sangskrivning. Sammen med Tenna forsøger han desuden at blive klogere på, hvad der sker mellem dem, når den romantiske film knækker.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202129 min.

Hvordan skaber man harmoni mellem tonerne i den perfekte kærlighedssang? Kasper kommer nærmere svaret med råd fra bandet Rigmor, der hjælper ham med at finde melodien. Samtidig prøver Tenna og Kasper at balancere mellem dur og mol foran pladespilleren.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202130 min.

Tiden er inde. Sangen er i hus. Men hvordan optræder man egentlig med en kærlighedssang? Det kommer rocksangeren Rebecca Lou med et bud på, når hun giver Kasper et par sidste råd med på vejen mod målstregen, hvor kærlighedssangen langt om længe skal fremføres for hans kæreste, Tenna.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Du synes måske også godt om

 1. Det var med temmelig stor bekymring, at Alberte Clement Meldal modtog beskeden om, at netop hun skulle lave en serie om menneskets forhold til naturen. For hun har for længst mistet troen på, at mennesket overlever de naturforandringer, som det har sat i gang. Naturen kommer til at grille eller oversvømme os. Den kommer til at udslette os. Totalt. Det er det, hun frygter. Så hvor findes der håb? Jo, Alberte har ringet til en ven. Det er bioetiker Mickey Gjerris. I 8 episoder undersøger de sammen, hvordan man gennem forundring og ansvarlighed over for naturen kan skabe en ny fortælling om et liv, som kan føles meningsfuldt og godt midt i angsten for fremtiden.

 2. Serie5 episoder

  Komponisten Sandra Boss skal skrive et nyt værk til guitaristen Jonas Egholm, der er Årets P2 Talent. Jonas vil gerne fortælle en historie med musikken og undgå ridser på sin dyrebare guitar - og han er skeptisk over for værker, der er alt for effektbaserede.

  Sandra får tit visuelle idéer, og vil gerne arbejde med at påføre guitaristen ekstra lange negle - hun er inspireret af nail art, klør og vildskab. Hvordan kommer det til at gå?

  Tilrettelæggelse: Malene Wichmann og Rie Koch.

 3. Serie10 episoder

  I Vores Vejr podcast elsker vi vejret. DR Vejrets værter går i dybden med vejrfænomener og ekstremt vejr og taler med danskere, som har haft det helt inde på livet.

 4. Serie5 episoder

  I Danmark udrydder vi systematisk uønskede dyr i naturens tjeneste

 5. Serie51 episoder

  Vi finder genveje som giver dig kontrollen over dit digitale liv tilbage

 6. Serie1 episode

  Zenia Johnson faldt tre trin ned af trappen og hendes verden blev aldrig den samme igen. Den var fuld af lyd. Og stilhed. Rystelsen er et radiofonisk storværk om en kvindes kamp for at genfinde sig selv og sit liv efter en hjernerystelse, der fik virkeligheden til at slå revner.

  Tilrettelæggelse: Rebecca Bach-Lauritsen og tonemester Peter Albrechtsen.

  Coverbillede: Zenia Johnson

 7. Alban står på sin balkonen til sin lejlighed på Manhattan og kigger ud over New Yorks skyline. Han er i slutningen af 20'erne og har på rekordtid opnået alle sine drømme. Han er en af verdens bedste balletdansere. Han har vundet de fornemmeste priser og danset på de største scener. Han er solodanser på American ballet Theatre, et af verdens mest prestigefyldte balletkompagnier - og har endda 10 gode år i sig endnu som danser. Alligevel er det hele ved at ende for ham her, hvor han er på toppen af sin karriere. Hans knæ bliver ved med at volde ham problemer og han er begyndt at tvivle på, om han i det hele taget har lyst til at være danser. Men hvad er han så overhovedet, hvis ikke 'Balletdanseren Alban'?

  I denne serie fortæller Alban Lendorf uhøjtideligt, passioneret og indlevende om sin kometkarriere. Fra han ved et tilfælde kom ind på Det kongelige teaters balletskole, over sin status som verdensstjerne, og til han i en alder af 30 år har pensioneret sig selv, for at finde glæden ved tilværelsen igen.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 8. Serie14 episoder

  Principielle spørgsmål og dilemmaer inden for kunst og kultur

 9. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

  HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

 10. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

 11. Serie4 episoder

  DR's hæderfulde formidlingspris, Rosenkjærprisen, gik i 2019 til TV2's cykelkommentator Rolf Sørensen. Foruden at være den mest vindende cykelrytter i Danmarkshistorien nogensinde, har han som ekspert gennem snart 20 år gjort sporten tilgængelig for de mange og TV seerne klogere på teambuilding, motivation og vindermentalitet. Han har med andre ord løftet cykling fra underholdning til noget alment menneskeligt, som alle kan have glæde af. Gennem fire udsendelser udfolder vært Alberte Clement Meldal Rolf Sørensens formidlingstalent i selskab med flere af cykelsportens legendariske formidlingsstjerner.

  Tak til Poul Kornerup-Lauridsen for cykelfaglig konsulentbistand.

 12. Serie5 episoder

  Komponist og højskolelærer Katrine Muff Enevoldsen præsenterer fem sangskrivere, der debuterer i den nye udgave af Højskolesangbogen. De fem forfattere, der plejer at skrive digte, noveller og romaner får nu sat melodi på deres ord, og P1 giver dig mulighed for at synge med.