Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Kasper & Kærlighedssangen

Kasper har fået en guitar af sin kæreste, og han har besluttet sig for at skrive en sang til hende. Problemet er bare, at han aldrig har skrevet en sang før!

Kasper & Kærlighedssangen er en romantisk rejse på fem afsnit om vejen mod den ultimative disciplin inden for sangskrivningens kunst. Med råd fra en række danske sangskrivere og dybe samtaler mellem Kasper og kæresten, skildres en sand historie om tilblivelsen af en ægte kærlighedssang.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

RSS

Alle episoder

Episodetirsdag 9. feb 202127 min.

Hvordan kommer man i gang med at skrive en kærlighedssang? For at finde svaret sætter Kasper sig på skolebænken hos musikeren og sangeren School of X, som giver ham første lektion i sangskrivningens ABC. Sideløbende rejser Kasper og kæresten Tenna tilbage i tiden i deres fælles historie.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202130 min.

Hvordan skriver man en dybfølt kærlighedstekst uden at den bliver for rosenrød? Kasper kommer i mesterlære hos ordsnedkeren Katinka Bjerregaard, der deler ud af sin erfaring med den svære romantiske poesi. Hjemme i lejligheden udveksles der også et par ord om små romantiske papirlapper fra gemmerne.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202127 min.

Hvad gør man, når skriveblokaden melder sig, og alle idéer virker håbløst åndssvage? Med hjælp fra bandet Yune forsøger Kasper at komme i læ for det stormvejr, der er opstået i hans sangskrivning. Sammen med Tenna forsøger han desuden at blive klogere på, hvad der sker mellem dem, når den romantiske film knækker.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202129 min.

Hvordan skaber man harmoni mellem tonerne i den perfekte kærlighedssang? Kasper kommer nærmere svaret med råd fra bandet Rigmor, der hjælper ham med at finde melodien. Samtidig prøver Tenna og Kasper at balancere mellem dur og mol foran pladespilleren.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Episodetirsdag 9. feb 202130 min.

Tiden er inde. Sangen er i hus. Men hvordan optræder man egentlig med en kærlighedssang? Det kommer rocksangeren Rebecca Lou med et bud på, når hun giver Kasper et par sidste råd med på vejen mod målstregen, hvor kærlighedssangen langt om længe skal fremføres for hans kæreste, Tenna.

Tilrettelægger: Kasper Christensen.

Lyd: Steen Svendsen.

Du synes måske også godt om

 1. Serie14 episoder

  Principielle spørgsmål og dilemmaer inden for kunst og kultur

 2. Serie4 episoder

  Stil ind fredage på P8 Jazz og lyt til en kunstner du måske - måske ikke kender. Fredage sender På scenen nemlig en hel koncert, med udvalgte kunstnere, lige til at gå på weekend på. Vært Stine Schwennesen, ta'r dig igennem og fortæller lidt om aftenens kunstner inden koncerten.

 3. Serie5 episoder

  I Danmark udrydder vi systematisk uønskede dyr i naturens tjeneste

 4. Serie6 episoder

  I Pingpong mødes to kulturpersonligheder i en samtale om et emne, de begge er stærkt optaget af.

  Tilrettelæggelse Diana Bach og Carsten Ortmann.

 5. Serie3 episoder

  Selskab på P6 BEAT inviterer dig med indenfor på verdens mindste pladeselskab, der har specialiseret sig i den fortabte kunst, det er at lave opsamlings-CD'er.

  Verdens bedste lyttere byder ind, og vi kvitterer med musik, quiz og merchandise.

  Værter: Mads Gundersen og Robert Haugsted.

 6. Serie25 episoder

  Kalder alle superfans og sofakartofler! I denne podcast går serieeksperterne Frederik og Kasper bagom DR's tv-programmer og giver dig al den bonusinformation, du ikke vidste, du havde brug for. De taler med deltagerne fra programmet, vender de vildeste begivenheder og udfolder tematikkerne, så du ikke behøver at gå sulten i seng.

  Værter: Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb.

  Produceret for DR af Firkantede øjne.

 7. Serie14 episoder

  Vi frydes, dåner og benoves over jazzens største albummer, som mange af os kan blive enige om fortjener sin plads i spotlyset.

  Men har vi overset noget bag kulissen?

  Hver uge vil Ida Rud invitere en gæst i studiet, som med sig i lommen har et værk fra en artist, som står i skyggen af hovedværket.

  Vært og tilrettelægger: Ida Rud.

  Redaktør: Kasper Christensen.

 8. Serie5 episoder

  USA er symbolet på den frie verden, men nationen er også grundlagt på slaveriet. Det skaber et paradoks, der har fulgt landet siden dets fødsel - frihed og lighed har ikke været for alle. Gennem tiden har sorte musikere insisteret på at fremvise vrangsiden af den amerikanske drøm. Musikken står tilbage som vidnesbyrd på de sortes barske virkelighed. Serien Oh Freedom! går helt tæt på fem centrale protestsange og kaster et blik på raceproblematikken i USA fra slaveriet helt op til i dag.

 9. Det er lørdag, det er eftermiddag, og du skal til Åbent Hus med Pelle Peter Jencel. Her er der højt til loftet og fyldt med cremen af cremen; de gode historier, de bedste gæster, de største træfsikre hits fra P3, ekstrem godt selskab og smil ad libitum. Du er inviteret forbi til den bedste eftermiddagsstemning og er garanteret de historier, du tager med videre, og de grin du fortjener, alt sammen pakket ind i den musik du elsker. Og du dropper bare forbi.

 10. Serie13 episoder

  Hver uge snupper Kasper og Frederik en kendt danskers smartphone og går på jagt efter deres digitale sjæl. Telefonen glemmer ikke og er blevet menneskets sorte boks, der husker, hvad du ser på Netflix, lytter til på Spotify, og hvordan du interagerer med andre på Instagram og Snapchat.

  P3 holder teknologiens mørke spejl op foran gæsten og spørger, om de kan lide, hvad de ser.

  Værter: Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

  Producer: Anne Lundager Kristensen.

  Produceret af Munck Studios København.

 11. Serie20 episoder

  Jonas Gülstorff og en kendt musiker skriver en sang til en lytter

 12. Serie10 episoder

  Hvordan tackler vi det, hvis vi er kørt fast i livet? Kan man skifte kurs uden at komme ned og bide i græsset undervejs? I 2021 bliver Palle Steffensen kastet ud i en livskrise, der får ham til at sætte spørgsmålstegn ved hvem han er, og hvad han skal bruge sit liv på. I Tag dig sammen hører vi Palles historie og møder en stribe modige mennesker, der er lykkedes med at skifte retning i deres liv.

  Vært og tilrettelægger: Palle Steffensen.

  Klipper: Pernille Grønning.

  Musik: Christian Schødts Sørensen.

  Producer: Tor Arnbjørn.

  Produceret for DR af Rakkerpak Productions.