Serie6 episoder

Ny musik skal dø!

Hitlisterne domineres af musik, som er sovset ind i autotune og skabt på en computer. Der er flere og flere gentagelser, og færre og færre toner og variationer.

Kalle og Henrik er to musikelskere, der dykker ned i tidens tandløse og tankeløse toner for at finde ud af, hvad der driver musikken frem i dag, og om vi er ved at hælde håndværket ud med badevandet?

RSS

Alle episoder

Episodefredag 24. mar 202332 min.

For at udstille dovenskaben i ny musik, dissekerer Kalle et nummer af David Guetta. Henrik og Kalle lægger også vejen forbi Knud Romer. Han må da kunne bevæbne dem med tunge argumenter om vigtigheden af kulturelle vitaminer - men det går ikke helt som planlagt.

Episodefredag 24. mar 202330 min.

TikTok er med lynets hast blevet en meget væsentlig spiller, hvis du vil have din musik ud over rampen. Hvad skal der til for at blive et hit på tjenesten? Kalle og Henrik besøger Nathalie Camilla Larsen, der er kreativ direktør for kommunikationsbureauet: Lead Agency.

Episodefredag 24. mar 202330 min.

Streamingtjenesterne er dér mange af os lytter på musik. Udover deres gigantiske musikkatalog, kan de også finde dit næste yndlingsband og lave playlister til en hver tænkelig lejlighed. Men hvordan ser maskinrummet ud? - og hvor trækker deres algoritmer musikken hen? Henrik Fuglesang arbejder med at få musik distribueret ud til streamingtjenester i Norden. Han ser med stor skepsis på den mere datadrevende fremtid, der tegner sig i horisonten. Henrik mødes med Henrik, alt imens Kalle får 12 minutter til at lave en kæmpe banger!

Episodefredag 24. mar 202335 min.

Henrik og Kalle bevæger sig ind bag fjendens linjer.

Er en kunstners talent for at skabe godt indhold på TikTok vigtigere end talentet for at spille musik? Wiebke Averbeck har i mere end 10 år arbejdet som: 'product og promotion manager' ved Universal Music, og er klar til be- og afkræfte vores bange anelser om udviklen i den kommercielle del af musikbranchen.

Vi besøger også produceren Nicki Pooyandeh, der spytter hits ud fra sit lille studie i det indre København. Gilli, Branco og Tessa har nydt godt af hans evner bag knapperne, men hvad er hans metode? -og er der en opskrift på, hvordan man laver et hit?

Episodefredag 24. mar 202330 min.

Kan et kig ind i hjernen gøre os klogere på, hvorfor vi hører den musik, vi gør?

Peter Vuust er leder af hjerneforskningscentret 'Center for Music in the Brain', der forsker i, hvordan vores hjerne reagerer på musik. Kalle og Henrik prøver at finde ud, hvorfor vi så gerne vil have musiklaske sukkermader, frem for vitaminer. Men måske er det ikke helt så enkelt.

Episodefredag 24. mar 202332 min.

Før rejsen slutter tager Kalle og Henrik et kig ind i fremtiden. Komponist og producer Simon Littauer er meget optaget af teknologiske nybrud inden for musik. Han var tidligere på året med til at skabe en installation, som afprøver og undersøger fremtiden indenfor streamingtjenester ved hjælp af kunstig intelligens. Hvilken fremtid ser han for sig?

Du syntes måske også godt om

 1. Serie4 episoder

  Selskab på P6 BEAT inviterer dig med indenfor på verdens mindste pladeselskab, der har specialiseret sig i den fortabte kunst, det er at lave opsamlings-CD'er.

  Verdens bedste lyttere byder ind, og vi kvitterer med musik, quiz og merchandise.

  Værter: Mads Gundersen og Robert Haugsted.

 2. Serie2 episoder

  Vi giver dig dagens bedste musikhistorier og quizzer

 3. Serie4 episoder

  Vært: Ida Rud.

 4. Serie17 episoder

  Casper inviterer musikere til en snak om deres yndlingsplader

 5. Vært: Carsten Holm.

 6. Serie20 episoder

  Store følelser og hverdagsliv tilsat ustyrlige mængder guitarlir

 7. Serie2 episoder

  Fezten er stemningen af weekend, med positiv upbeat til fredagsbaren

 8. Serie7 episoder

  Status samler op på ugens højdepunkter fra musikkens og P6 BEAT's verden.

 9. Serie29 episoder

  En begejstret musikfan dykker ned i sin yndlingskunstners albums fra start til slut: ét album - én podcast.

  Første kunstner er David Bowie.

  Vært og tilrettelægger: Jesper Borup.

  Lydproduktion: Steen Svendsen.

 10. Serie21 episoder

  En times tonstunge toner, Giro 666, Månedens Mesterværk og Musiknyt

 11. Serie2 episoder

  Værter: Ditte Vestergaard og Jonas Hansen.

 12. Serie4 episoder

  Ugentlig scrapbog af lyttere og musik - ring på 4266 8029 og vær med

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste