Episode
Episode10. apr 20221 T 57 min.P6 BEAT

Søndag 10. apr. 2022

Verdenssituationen

søndag 10. apr 20221 T 57 min.P6 BEAT

Om denne episode

I 1939 oplevede Finland det samme, som Ukraine gennemlever lige nu. En russisk invasion. Den røde hær mødte dog betydelig større modstand end forventet, og planen om at invadere hele Finland måtte opgives. Efter 4 måneders krig underskrev Finland og Sovjet en fredsaftale, som godt nok betød, at finnerne måtte opgive omkring 9% af sit territorium, men til gengæld fasthold de deres selvstændighed.

Siden da har Finland været at betragte som neutrale. En status, som krigen i Ukraine nu kan ændre på. Finland er allerede medlem af EU og har med årene rykket mod vest, og nu virker et NATO-medlemskab som det næste skridt for finnerne, hvor minderne fra vinterkrigen gør truslen fra øst mere reel end hos deres andre nordiske naboer.

Hvad sker der i Finland? - og hvor stor et opgør med fortiden vil et medlemskab af NATO være? Det skal Mikkel Knudsen, der er fremtidsforsker ved universitet i Turku, hjælpe med at svare på.

Vært: Henrik Aagaard.

Indhold

  • TitelTid
  • Brother Sparrow med Agnes Obel00:17
  • What's Going On med Marvin Gaye05:35
  • Eyes On Fire (Remake) med Sitrekin09:49
Om serien

Verdenssituationen

23 episoderP6 BEAT

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste