Episode
Episode19. jun 20221 T 57 min.P6 BEAT

Søndag 19. jun. 2022

Verdenssituationen

søndag 19. jun 20221 T 57 min.P6 BEAT

Om denne episode

I staten Florida træder en ny lov i kraft d. 1. juli, som medierne har døbt: "Don't sat gay-loven".

Kort fortalt giver loven mulighed for, at forældre kan retsforfølge skolelærere, som inddrager spørgsmål om kønsidentitet eller seksuel orientering i de yngste klassers undervisning. Så når et nyt skoleår begynder efter sommerferien, må lærerne ikke nævne lesbiske kvinder, bruge bøger, der omtaler homoseksuelle forældre, eller tale om, at man kan være født som mand, men føle sig som kvinde.

Lovens fader er guvernøren i Florida: Ron Desantis. En fremadstormende politiker mange iagttagere af amerikansk politik ser som et oplagt bud på en præsidentkandidat ved næste valg.

Hvem er han? Og hvad er det for en strømning, han repræsenterer?

Kaare Sørensen er redaktør på mediet Zetland, og tidligere korrespondent i USA. Han skal gøre os klogere på, hvad den kontroversielle lov er et billede på, og på det paradoks, at amerikanerne som helhed i stigende grad er tolerante over for seksuelle minoriteters rettigheder og levevilkår, samtidig med at love som denne, og andre der ligner, bliver vedtaget i nogle stater.

Vært: Henrik Aagaard.

Indhold

Om serien

Verdenssituationen

17 episoderP6 BEAT

I Verdenssituationen på P6 BEAT betragter vi vores klode fra et helikoptervindue, når vi spejder efter tendenser og nye retninger i samfundsudviklingen.

Vidende gæster udlægger teksten inden for deres felt og kommer med deres bud på verdenssituationen.

Du bliver klogere på verden omkring dig, og du gør det til tonerne af den musik, du kun finder på P6 BEAT.

Vært: Henrik Aagaard.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste