Live lige nu

Programmer

Programserier

Serie127 episoder

I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.

Serie16 episoder

Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

Serie108 episoder

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

Produceret for DR af Filt Cph.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie2 episoder

Krigen på Balkan har nu været slut i mere end 20 år, og de gamle fjender bor dør om dør. Men hvordan forsoner man sig med mennesker, der har dræbt ens venner og familie?

Serie1 episode

Forfatter Kristian Leth mener at Bibelen er verdens vigtigste bog. Journalist Lauge Hendriksen læser de hellige skrifter for første gang. Sammen forsøger de at besvare spørgsmålet: Kan vi overhovedet forstå os selv og det samfund, vi lever i, hvis ikke vi forstår Bibelen?

Tilrettelæggelse og klip: Kristian Leth og Lauge Hendriksen.

Speak: Karen Straarup.

Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Serie101 episoder

I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere.

I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive.

Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

Vært: Anne Glad.

Serie6 episoder

Hvornår har du sidst snakket med nogen om hudfarve, uden at det stak helt af?

Hvad må man overhovedet kalde en brun person - og er det et ægte problem?

Andrew Moyo undersøger sagen, og sammen med sine venner kaster de sig ud i en ærlig og underholdende snak om alle de skøre, vilde og overraskende ting, man oplever som brun kartoffel.

Serie4 episoder

Den 6. februar 2020 dør den 25 årige klima-aktivist Raph Coleman på Sydafrikas savanne. Raph var forfatteren Carsten Jensens stedsøn. Sammen med sin kone, forfatteren Liz Jensen, kastes han ud i en nærmest uoverkommelig krise. Flyv med på Ikaros´ vinger, oplev Grønlands gletsjere smelte, og hør Australien brænde. Før du ved det af det, har du sagt farvel til den verden, du kender.

Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen.

Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen.

Klip og mix: Jacob Heldt.

Serie4 episoder

Cecilie på 29 oplevede hvordan det efter hendes fars død var svært at tale med andre om sorgen. Hun har nu samlet den sorggruppe hun gik i for at dele nogle af de svære og til tider akavede situationer, der opstår når man er i sorg. For hvad siger man den første dag på studie efter ens far er død? og hvor meget må man spørge ind til folk i sorg?

I hvert afsnit besøger Cecilie én af de andre fra sorggruppen og taler med dem om hvordan sorgen har påvirket deres liv i dag.

Serien er produceret med støtte fra TrygFonden.

Serie8 episoder

Hvert år hædrer DR sammen med landets læsere en særligt fremragende dansk roman.

Seks romaner nomineres til prisen, og de debatteres i DR's Romanklubber på biblioteker over hele landet.

De seks nominerede forfattere til DR Romanprisen 2017 er Kirsten Thorup, Merete Pryds Helle, Niels Lyngsø, Kristina Stoltz, Christina Hesselholdt og Mich Vraa.

Forfatterne vil i de kommende måneder på skift fortælle om deres bøger og svare på spørgsmål fra læserne.

Serie6 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2018. Gennem et halvt år bliver deres bøger læst, diskuteret og vurderet af læsere landet over, før det i juni 2018 bliver afsløret, hvilken af forfatterne, der skal have prisen. Du kan i denne podcastserie møde de seks kandidater: Maren Uthaug, Jonas T. Bengtsson, Agnete Friis, Svend Åge Madsen, Jesper Wung Sung og Kamilla Hega Holst. Vært: Diana Bach.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie7 episoder

Hvilken ny dansk roman fortjener prisen som årets mest fremragende læseoplevelse? DR og læsere over hele landet kårer hvert år vinderen af DR Romanprisen. Seks forfattere er indstillet, og i juni måned afsløres det, hvem af dem der skal vinde prisen i 2019. I denne podcastserie kan du på skift møde de seks nominerede forfattere: Kim Fupz Aakeson, Helle Helle, Morten Pape, Mathilde Walter Clark, Hanne Richardt Beck og Karen Fastrup. Vært: Diana Bach.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie7 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2020. Gennem et halvt år bliver deres bøger læst, diskuteret og vurderet af læsere landet over, før det i juni 2020 bliver afsløret, hvilken af forfatterne, der skal have prisen. Du møder her de seks kandidater: Lotte Kirkeby, Eva Tind, Kristian Bang Foss, Dy Plambeck, Carsten Müller Nielsen og Anna Elisabeth Jessen. Vært: Diana Bach.

Serie2 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2022: Christina Englund med romanen Slugt, Charlotte Weitze med Rosarium, Thomas Korsgaard med Man skulle nok have været der, Josefine Klougart med Alt dette kunne du få, Kristian Ditlev Jensen med Bar og endelig Anne-Marie Vedsø Olesen med Vølvens vej. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her på skift de seks kandidater. Vært: Diana Bach.

Serie6 episoder

Hvem har skrevet årets bedste roman? En ny sæson af DR Romanprisen er skudt i gang, og medlemmerne af DR Romanklubben læser, debatterer og bedømmer seks bemærkelsesværdige danske romaner. Vinderen blev kåret i juni 2015.

Serie6 episoder

DRs Romanpris 2016

  • 1

Udsendelser

4. division

I en ny dokumentarfilm sættes der fokus på de mange såkaldte 'art ports', hvor store mængder værdifuld kunst opbevares, hvor ingen kan se dem. Alene i Genevé bliver omkring 1000 Picasso'er skjult i en sådan frihavn. Kostbare kunstværker er nemlig blevet investeringsobjekter for verdens rigeste. Men hvilken betydning har frihavnene haft på handlen og vores forhold til kunsten? Vi taler med vurderings- og salgsdirektøren for Bruun Rasmussen om de skjulte kunstskatte rundet omkring i verden.

Arkitektur har i de seneste år spillet en stadig større rolle i kommunernes forsøg på at tiltrække nye borgere. Men hvad er eksemplerne på vellykket og mindre vellykket branding? Det taler vi med en arkitekturskribent om.

Vi skal også omkring diskussionen om en ny Oscar-vært, supermad og meget mere.

Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Jan Gintberg.

Episode56 min.
Episode56 min.
Klog på Sprog

Psykiatrien har diagnosesproget, som siver ud i samfundet og bliver til arketyper, myter og øgenavne. Men hvad hvis vi gerne vil tale - altså rigtigt tale - om psykisk sygdom?

Anna Juul og Fine Gråbøl har begge bud på et andet sprog: råt, ærligt og tragikomisk eller rent, sitrende og usentimentalt. Gæster: Anna Juul, forfatter. Fine Gråbøl, forfatter. Eva Skafte Jensen, seniorforsker ved Dansk Sprognævn.

Husk, at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk.

Vært: Adrian Hughes.

Episode20 min.
Episode20 min.
Morgenandagten

Præludium: Henrik Colding-Jørgensen: "Som tørstige hjort monne skrige".

Fra det G.T.: Salme 42, 2-6.

Salme: 410, vers 1-4 "Som tørstige hjort monne skrige".

Fra det N.T.: Markus 8, 14-21.

Korvers: Leif Kayser: "Han, som liv og lys uddeler" (tekst: N.F.S. Grundtvig).

Salme: 410, vers 5-7.

Postludium: Giovanni Pierluigi da Palestrina: Sicut cervus (arr. Jamie Holdham).

www.dr.dk/P2/Morgenandagten

Kulturen

På "Arken" i Ishøj har direktøren Christian Gether fået nye problemer, efter at 20 medarbejdere anonymt har klaget over hans ledelse til museets bestyrelse. "Kulturen" er i besiddelse af den anonyme klage ... og stiller skarpt på museumsdirektørens tiltagende hovedpine.

Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Episode57 min.
Episode57 min.
Kulturen

Normalt er det et næsten 140 år gammelt billede af en høstarbejder med le, der pryder væggen ved statsministerens skrivebord på Marienborg. Men da Mette Frederiksen tonede frem på skærmen den 1. januar i år for at holde nytårstale, var høstmanden pist-væk - og erstattet af et abstrakt værk fra 2016. "Kulturen" får besøg af kvinden, der fortrængte L. A. Ring fra statsministervæggen, Milena Bonifacini.

Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Episode30 min.
Episode30 min.
Bibelen Leth fortalt

Hvis du nogen gange spørger dig selv, hvorfor det er så besværligt at være menneske, så finder du måske svaret i historien om Syndefaldet. Bibelen Leth fortalt sparkes i gang med historien, der begyndte hele dramaet. Vi spørger blandt andet hvorfor Adam og Eva overhovedet spiste det æble? Hvorfor Gud er så uretfærdig over for slangen? Og om vi ærlig talt ville have været syndefaldet foruden?

Tilrettelæggelse og klip: Kristian Leth og Lauge Hendriksen.

Speak: Karen Straarup.

Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Episode27 min.
Episode27 min.
Uden titel

I det første program har vært, Caspar Eric, inviteret Babak Vakili ud for at se Drømmegavlen af Morten Søndergaard. Mens de står foran værket og går rundt om blokken i Valby, bliver det til en snak om, hvad kunst kan gøre for en boligblok, hvordan det mest poetiske nogle gange kan ligge i hverdagens små detaljer, og om hvor svært det kan være at tage sin kunstnerrolle på sig.

Vært og tilrettelægger: Caspar Eric.

Gæst: Babak Vakili.

Kunstner: Morten Søndergaard.

Speak: Marianne Germer.

Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen.

Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Episode20 min.
Episode20 min.
Morgenandagten

Præludium: W. A. Mozart: Adagio.

Fra det G.T.: Salme 100.

Salme: 294 "Talsmand, som på jorderige".

Fra det N.T.: Markus 8, 10-13.

Korvers: Leif Kayser: "Han, som liv og lys uddeler" (tekst: N.F.S. Grundtvig).

Salme: 293, vers 6-7 "Gud Helligånd, vor trøstermand!".

Postludium: Dan Kær Nielsen: "Talsmand, som på jorderige".

www.dr.dk/P2/Morgenandagten

Episode56 min.
Episode56 min.
Troldspejlet - podcast

Troldspejlets redaktion taler om den nye DC-serie Peacemaker på HBO Max, Star Wars-serien The Book of Boba Fett på Disney+, biograffilmen Syng 2, Pénélope Bagieus tegneserieudgave af Roald Dahls Heksene og God of War-genudgivelsen til PC.

Medvirkende: Jakob Stegelmann, Troels Møller, Ida Rud og Regitze Heiberg.

Episode48 min.
Episode48 min.
Dronningeriget

Helt tilbage i 1263 er der faktisk en dansk dronning, der vil indføre kvindelig arvefølge til den danske trone. Hendes navn er Margrete - Margrete Sambiria, og af kringlede omveje og gennem voldsomme stridigheder med en biskop og en anden kvinde sidder hun selv på den danske trone, som formynder for sin lille søn. Men hvorfor foreslår hun egentlig noget så vildt i en tid så langt fra vores?

Værter: Cecilie Nielsen og Emma Paaske.

Tilrettelæggelse: Cecilie Nielsen.

Klip og lyddesign: Ole Fugl Hørkilde.

Redaktør: Hanne Barslund.

Episode57 min.
Episode57 min.
Kulturen

Der skulle et overgreb i fuld offentlighed til, før den kvindelige rapper Sulka trak stikket og forsvandt fra den danske musikscene. Men det overgreb var bare en kulmination på en generel oplevelse af, hvor sexistisk og forskelsbehandlende, man kan opleve branchen. Indtil nu har Sulka været helt tavs, men i dag taler hun om, hvordan hendes oplevelser i musikbranchen har sat så dybe spor, at hun stadig holder pause fra musikken.

Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Episode56 min.
Episode56 min.
Kulturen

På årets finanslov var der penge til et Kulturens Analyseinstitut, og der var mange klappende hænder, for sådan et institut har været ønsket længe. Men nu er flere af aktørerne bag det forberedende arbejde røget i uenighed om, hvem der skal sidde i bestyrelsen for sådan et institut - og bag det ligger spørgsmålet: Hvilke interesser skal Kulturens Analyseinstitut tjene?

Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Skønlitteratur

Ny original dramatik er en næsten hemmelig genre i dansk skønlitteratur, men det skal være slut! I dagens udsendelse gæster tre dramatikere studiet for at give lytterne en smagsprøve på alt det gode, underholdende og vanvittige, dansk dramatik har at byde på lige nu. Gæsterne er Line Knutzon, Joan Rang Christensen og Andreas Garfield, og de skriver om så forskellige emner som: Tvind-imperiet; en mulig psykologsammensværgelse i Søborg og den komplicerede kærlighed til Den Hvide Mand. Vært, Nanna Mogensen både læser og synger med gæsterne, når den står på 'readings' fra de aktuelle værker.

Vært: Nanna Mogensen.

Episode20 min.
Episode20 min.
Morgenandagten

Præludium: Jan Pieterszoon Sweelinck: Toccata i a

Fra det G.T.: Salme 104, 10-15

Salme: 467, vers 1-6 "Du er vor skat, o Jesus sød"

Fra det N.T.: Markus 8, 1-9

Korvers: Leif Kayser: Han, som liv og lys uddeler (tekst: N.F.S. Grundtvig)

Salme: 467, vers 7-9

Postludium: Johann Sebastian Bach: Min Jesus er for mig begyndelse og ende

www.dr.dk/P2/Morgenandagten

Episode57 min.
Episode57 min.
Kulturen

Kulturen sætter i denne uge fokus på problemer med mental sundhed i musikbranchen , efter en rapport fra organisationen MentalVoice har berettet om store problemer med angst og depression blandt musikere. I dag møder vi musiker og sangskriver Mads Langer, der kæmper med en angstlidelse.

Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Kulturen

Kulturministeriet har besluttet at tilbagelevere en 400 år gammel tromme til det samiske folk i Nordnorge. Det gør de efter opfordring fra Nationalmuseet, der har haft trommen i sin varetægt siden 1694. Med udleveringen til samerne i Norge bliver der sat punktum for en flere måneder lang proces, som blev igangsat i oktober måned i år, da samepræsident Aili Keskitalo i et brev til dronning Margrethe bad om at få trommen leveret tilbage. Kulturen dykker ned i nyheden.

Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

  • 1
00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste