Live lige nu

  • København
  • København

Programmer

Programserier

Serie21 episoder

I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.

Serie15 episoder

Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

Serie78 episoder

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

Produceret for DR af Filt Cph.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie2 episoder

Krigen på Balkan har nu været slut i mere end 20 år, og de gamle fjender bor dør om dør. Men hvordan forsoner man sig med mennesker, der har dræbt ens venner og familie?

Serie39 episoder

Forfatter Kristian Leth mener at Bibelen er verdens vigtigste bog. Journalist Lauge Hendriksen læser de hellige skrifter for første gang. Sammen forsøger de at besvare spørgsmålet: Kan vi overhovedet forstå os selv og det samfund, vi lever i, hvis ikke vi forstår Bibelen?

Tilrettelæggelse og klip: Kristian Leth og Lauge Hendriksen.

Speak: Karen Straarup.

Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Det var tydeligt, at Birthe Kjær havde musik, solskin og glæde i sin stemme som barn, og allerede som teenager begyndte hun at synge professionelt. Podcasten og DRP5 serien : Birthe Kjær - Med smil i stemmen" tager os med hele vejen, fra hun i teenagealderen erobrede Jyllands byfester som midtpunkt i Sunshine Trioen, til i dag hvor hun er prisbelønnet utallige gange og har en helt speciel status i den danske populær populær musik. Til Jørgen de Mylius fortæller hun om sine op- og nedture, om revy, teater, grand prix til Vild med Dans, black-out og taknemmelighed over både hverdag, fest og sit store, trofaste publikum.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Mit navn er Anna Emma Haudal, og jeg er filmmanuskriptforfatter. Her i serien Blod, sved og skabertrang taler jeg med en række kunstnere fra min egen generation. Til fælles har de en erfaring med at finde rodfæste og skabe sig en identitet som kunstnere. Og så har de hver især noget, jeg ikke har.

Serie68 episoder

I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere.

I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive.

Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

Vært: Anne Glad.

Serie4 episoder

Den 6. februar 2020 dør den 25 årige klima-aktivist Raph Coleman på Sydafrikas savanne. Raph var forfatteren Carsten Jensens stedsøn. Sammen med sin kone, forfatteren Liz Jensen, kastes han ud i en nærmest uoverkommelig krise. Flyv med på Ikaros´ vinger, oplev Grønlands gletsjere smelte, og hør Australien brænde. Før du ved det af det, har du sagt farvel til den verden, du kender.

Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen.

Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen.

Klip og mix: Jacob Heldt.

Serie8 episoder

Hvert år hædrer DR sammen med landets læsere en særligt fremragende dansk roman.

Seks romaner nomineres til prisen, og de debatteres i DR's Romanklubber på biblioteker over hele landet.

De seks nominerede forfattere til DR Romanprisen 2017 er Kirsten Thorup, Merete Pryds Helle, Niels Lyngsø, Kristina Stoltz, Christina Hesselholdt og Mich Vraa.

Forfatterne vil i de kommende måneder på skift fortælle om deres bøger og svare på spørgsmål fra læserne.

Serie6 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2018. Gennem et halvt år bliver deres bøger læst, diskuteret og vurderet af læsere landet over, før det i juni 2018 bliver afsløret, hvilken af forfatterne, der skal have prisen. Du kan i denne podcastserie møde de seks kandidater: Maren Uthaug, Jonas T. Bengtsson, Agnete Friis, Svend Åge Madsen, Jesper Wung Sung og Kamilla Hega Holst. Vært: Diana Bach.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie7 episoder

Hvilken ny dansk roman fortjener prisen som årets mest fremragende læseoplevelse? DR og læsere over hele landet kårer hvert år vinderen af DR Romanprisen. Seks forfattere er indstillet, og i juni måned afsløres det, hvem af dem der skal vinde prisen i 2019. I denne podcastserie kan du på skift møde de seks nominerede forfattere: Kim Fupz Aakeson, Helle Helle, Morten Pape, Mathilde Walter Clark, Hanne Richardt Beck og Karen Fastrup. Vært: Diana Bach.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie7 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2020. Gennem et halvt år bliver deres bøger læst, diskuteret og vurderet af læsere landet over, før det i juni 2020 bliver afsløret, hvilken af forfatterne, der skal have prisen. Du møder her de seks kandidater: Lotte Kirkeby, Eva Tind, Kristian Bang Foss, Dy Plambeck, Carsten Müller Nielsen og Anna Elisabeth Jessen. Vært: Diana Bach.

Serie7 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2021. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her de seks kandidater: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard.

Vært: Diana Bach.

Serie8 episoder

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2022: Christina Englund med romanen Slugt, Charlotte Weitze med Rosarium, Thomas Korsgaard med Man skulle nok have været der, Josefine Klougart med Alt dette kunne du få, Kristian Ditlev Jensen med Bar og endelig Anne-Marie Vedsø Olesen med Vølvens vej. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. Du møder her på skift de seks kandidater. Vært: Diana Bach.

Serie6 episoder

Hvem har skrevet årets bedste roman? En ny sæson af DR Romanprisen er skudt i gang, og medlemmerne af DR Romanklubben læser, debatterer og bedømmer seks bemærkelsesværdige danske romaner. Vinderen blev kåret i juni 2015.

  • 1

Udsendelser

Tøjmærket Balenciaga har trukket en reklamekampagne tilbage, der viser mindre børn med bamser iklædt bondage og læder. Kritikken om BDSM-associationer har fået modehuset til at undskylde og forklare med en 'manglende godkendelse'. Vi spørger en kommunikationsrådgiver, om kampagnen fungerer.

I DR's nye serie "MGP - Børnefesten, der gik amok" optræder børnestjerner, der brød igennem på farverige grand prix-scener i begyndelsen af 00'erne. De oplevede bogstavelig talt bagsiden af medaljen i drømmen om eksponering, og i dag har ikke kun kulørte magasiner men også sociale medier betydning for berømmelsen i børnehøjde. Vi taler med Stine Liv Johansen, lektor på Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet.

Vært: Tore Leifer.

Efter et hårdt år for dansk film, indgik den danske filmbranche mandag en længe ventet rettighedsaftale med streamingtjenester som Netflix. Men aftalen, som skal beskytte danske producenter, gælder foreløbigt for serier - ikke film. Hvorfor? Vi spørger formand for Skuespillerforbundet og ordfører for organisationen Create Denmark, Benjamin Boe.

I protest mod et forslag om 'hindi' som officielt sprog i Indien har en 85 årig mand har sat ild til sig selv - og er afgået ved døden. Han reagerede på indenrigsministerens ønske om at skifte engelsk ud med hindi, hvilket under halvdelen af den indiske befolkning forstår og taler. Vi får en rapport fra landet med de mange modersmål.

Vært: Tore Leifer.

"Che er ikke død, selv om hans fjender ønsker det. Hans betydning bliver stærkere i takt med tiden." Sådan lyder det fra Miquel Diaz-Canel, Cubas præsident. Che Guevara er et revolutionært symbol på Cuba - og på t-shirts, der bæres af unge mennesker i Vesten. Hans tilhængere hylder ham som en idealist og frihedskæmper. Hans modstandere derimod kalder ham for undertrykker og morder.

Men hvad handlede hans kamp om? Hvilke bedrifter - og fejltrin - kan vi tilskrive ham? Og har Cubas præsident ret i at Che Guevaras betydning bare bliver stærkere og stærkere? Det er spørgsmålene i denne uges Kampen om historien, hvor Adam Holm taler med antropolog og latinamerikakender Lasse Yde Hegnet og lektor i spansk og latinamerikastudier Jan Gustafsson.

Musik: Adi Zukanovic.

Episode25 min.

Præludium: Johann Gottfried Walther: Gør døren høj, gør porten vid

Fra det G.T.: 2. Samuels bog 7, 11c-17

Salme: 84 "Gør døren høj, gør porten vid"

Fra det N.T.: Efeserbrevet 5,8-17

Korvers: Johann Sebastian Bach: Fryd dig, du Kristi brud (ukendt forfatter, 16. Årh.)

Salme: 733, vers 1-4 "Skyerne gråner, og løvet falder"

Postludium: Per Günther: Skyerne gråner og løvet falder

www.dr.dk/P2/Morgenandagten

Fattige malere, der bytter deres værker væk for et måltid mad eller en seng i en uge - det er noget, der hører kunsthistorien til. Men også noget, der foregår i dag - i gråzonen mellem bytteøkonomi og sort arbejde. Sanger Johan Olsen får den store hovedrolle, når Pink Floyds The Wall bliver en teaterkoncert næste efterår. Allerede nu hiver vi Johan Olsen i studiet for at tale om det skelsættende værk - og om at forløse det på en teaterscene.

Værter: Maja Nyvang Christensen og Tore Leifer.

I weekenden har Pyrus fået mere opmærksomhed end hele resten af året, og det er fordi julekalenderen med ham ikke bliver sendt på TV2. Og så har de sociale medier kogt, artikler er blevet skrevet og en underskriftsindsamling er sat i gang. For børne-tv er en ideologisk kampplads, og vi taler om kampene i dag. Under corona blev der lavet en ordning, hvor gamle og ensomme kunne få musikalske besøgsvenner hjem i privaten og spille. Nu er der forsket i, hvad dette tiltag kan betyde for livskvaliteten, og resultatet af forskningen får du hos os i dag.

Værter: Maja Nyvang Christensen og Tore Leifer.

"Lang levetid er ikke blot en ophobning af år; det er en radikal ændring af vores forhold til livet ..." Sådan begynder et citat af den franske filosof, Pascal Bruckner, som er optaget af vores forståelse af livet og dets faser - især den, vi kalder alderdom. For levetiden stiger, og vi får det bedre som ældre, men vores forestilling om at blive dét, er ... sorry, forældet! Senior, ældre eller gammel er idag i høj grad blevet lig med marathon, dating og festival.

Medvirkende: Aske Juul Lassen, etnolog med speciale i pensions- og aldringsstudier, Københavns Universitet - 41 år og veteran-fodboldspiller. Dorrit Bøilerehauge, forsker med speciale i mode og branding, Aarhus Universitet - 62 år, model og influencer. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært - 57 år og trommeslager.

Episode25 min.

Præludium: Mogens Wöldike: Vær velkommen, Herrens år

Ord til dagen: af Paul Tillich

Salme: 74 "Vær velkommen, Herrens år"

Fra det N.T.: Romerbrevet 13, 11-14

Vekselsang: Bedre en dag i din forgård

Salme: 81 "Fryd dig, du Kristi brud"

Postludium: Mads Høck: Fryd dig, du Kristi brud

www.dr.dk/P2/Morgenandagten

Knud har stadig corona og kan kun være med på telefon, så Lise sidder alene med sit knuste julehjerte i et goldt DR studie. Heldigvis får hun besøg af tv-vært Anna Lin, og hun hjælper dem med at mindes barndommens julemagi. Hun fortæller også om en usædvanlig jul som skilsmissebarn, så hvis du skal skilles, så gør som Anna Lins forældre, så kommer der noget godt ud af det. Ellers har vi andre måder at gøre det på, som ender helt galt.

Episode27 min.

Knud er endelig sluppet fri af corona, så Lise og videnskabsjournalist Lone Frank besøger ham og får et glas tiltrængt gløgg i hans julestue. Lone Frank fortæller, at det er normalt at blive deprimeret - også i julen, og at hun finder på sine egne juletraditioner. Knud er slet ikke overbevist, han vil have jul præcis som i barndommen. Lone kan konstatere, at Knuds navle er dyb, og han skal se at få fingeren ud af den!

Medvirkende: Videnskabsjournalist Lone Frank.

Episode27 min.

I deres iver efter at komme i julestemning er Lise og Knud taget i Den Gamle By, som er sneklædt og juler til den store, nostalgiske guldmedalje. Juleinspektøren Anna Wowk Vestergaard ved alt om julen og viser alt fra hundrede år gamle julelege til hammer og segl i toppen af juletræet. Måske er julen ikke så fasttømret, som Lise og Knud tror.

Gæst: Anna Wowk Vestergaard, juleinspektør i Den Gamle By.

Episode27 min.

Lise og Knud har set frem til juleaften med blandede følelser, så for at undgå en smertelig fest og at være alene, har de inviteret hjertevarme, tidligere gæster hjem i Knuds julestue. Som en overraskelse til gæsterne får de besøg af Andrea Lykke, som synger et helt særligt nummer, der forløser Lises julesmerte. Men hun er ikke den eneste, der får lettet sit hjerte...

Gæster: Poul Nesgaard, Viktoria Falck-Schmidt, Thomas Korsgaard, Andrea Lykke Oehlenschlæger og Ludvig Hilarius Brygmann.

Episode27 min.

Julen hænger miljømanden Jacob Hartmann ud af halsen, bogstavelig talt, så han siger farvel til familien og tager alene i skoven juleaften. Knud skal også holde jul alene, men det er ikke frivilligt, og han bliver ikke inspireret af Jacobs jul i en shelter, for han vil have sin gamle jul tilbage, og den skal der ikke røres ved!

Gæst: Miljømand Jacob Hartmann.

Julen er bogstavelig talt smerternes fest for balletdanser Viktoria Falck-Schmidt fra Det Kongelige Teater, som danser juleklassikeren Nøddeknækkeren 31 gange gange i julen. Hun giver teaterglade Knud og Lise et blik bag kulissen på Gamle Scene med teatermagi, barneglæde og en sang, der giver plads til mørket. Og så kommer hun med et tip til at komme gennem julen, hun er nemlig ikke træt, men meget, meget afslappet. Gæst: Korpsdanser Viktoria Falck-Schmidt.

Knud og Lise er taget til Aarhus, hvor de mødes med Marc Malmdorf Andersen, der er forsker i leg og kognition på Aarhus Universitet. Julen er nemlig fuld af leg og forventning og er både forudsigelig med alle dens traditioner og uforudsigelig - hvad er der f.eks. inde i gaverne, og hvem får mandlen? De taler om vigtigheden af, at børn bliver konfronteret med deres angst, f.eks. for julemanden, og den risikofyldte leg. Knud er som forventet begejstret for Marc og Aarhus, og så kommer han med et uventet og dog meget forudsigeligt julemusikønske.

Gæst: Forsker i leg og kognition på Aarhus Universitet, Marc Malmdorf Andersen .

Lise Benthin Præstgaards og Knud Romers julehumør er røget i hullet. 1. december er Lise allerede skuffet, for Knud har fået corona, så julestuen er udskiftet med et trøstesløst DR studie - men heldigvis kommer Poul Nesgaard og hjælper dem med at komme op ad hullet, for det handler om at fokusere på det positive i livet.

  • 1
00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste