Live lige nu

Programmer

Programserier

Serie31 episoder

Få døgnets vigtigste politiske valghistorie. Kritiske interview med politikerne, landets bedste analytikere og DR's hold af politiske journalister i marken. Forstå valget på 15 minutter, når DR's valgpodcast lander klokken 16 fra mandag til fredag.

Til september går vores svenske naboer til valg. Kan Socialdemokraterne genvinde magten i Riksdagen? Hvordan vil de andre partier slå dem? Intet er for stort - eller småt - når Europakorrespondent Anna Gaarslev, korrespondent Tinne Hjersing Knudsen og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen hver uge nørder igennem på den svenske valgkamp.

Udsendelser

Episode19 min.

En spritny og spændende meningsmåling er god læsning for Socialdemokratiet, der ser ud til at have vind i sejlene her på valgkampens første dag. Faktisk tipper styrkeholdet mellem rød og blå blok nu til de røde partiers favør - men ingen af blokkene kan mønstre flertal uden Lars Løkke Rasmussen eller de nordatlantiske mandater, så spændingen er fortsat helt i top. Vi runder også en tv-debat, hvor en partileder pludselig sprang ud som blå bloks elskerinde.

Værter: Thomas Buhl og Pia Glud Munksgaard.

Mette Frederiksen smed en regulær politisk bombe, da hun udskrev valg foran Marienborg. Hun går ikke længere til valg på en ren S-regering. Nu satser Mette Frederiksen på en bred regering. Tiden er kommet til en ny regeringsform, siger hun. Hvad skal vi lægge i den melding? Det analyserer vi i dagens Slotsholmen, hvor vi også ser nærmere på Mette Frederiksens kampform: Er hendes brede smil ægte eller rent spin? Sidst i programmet får du dagens to tåkrummere.

Værter Thomas Buhl og Pia Glud Munksgaard.

Mette Frederiksen giver sit første store live-interview efter åbningstalen i Folketinget, når hun gæster Slotsholmen. DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen og DR's politiske analytiker Jens Ringberg stiller de kritiske spørgsmål mindre end to timer efter, at statsministeren har holdt sin sidste åbningstale inden det kommende folketingsvalg.

Episode31 min.

I flere år har partierne i ly for offentligheden forberedt de valgkampagner, der skal få dig til at stemme på netop dem ved det kommende valg. I Slotsholmen afslører en højt profileret kampagnemager, hvordan det foregår. Og fortæller, hvilke tricks partierne hiver op af skuffen, når først valget er udskrevet. Steffen Hjaltelin, rådgiver og reklamemand for Venstre gennem 14 år, er gæst hos Pia Glud Munksgaard og Rikke Gjøl Mansø.

Mette Frederiksen skal acceptere en uafhængig advokatvurdering af hendes ageren i mink-sagen. Ellers kan hun ikke blive statsminister med Moderaternes stemmer. Det siger partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, der i meningsmålinger står til at kunne afgøre, hvem der bliver Danmarks statsminister efter næste valg. Hvor stålsat er Løkke på sit ultimatum? Det spørger Pia Glud Munksgaard og Rikke Gjøl Mansø ham om i Slotsholmen. Og så er Lars Løkke Rasmussen også et af de meget få mennesker, der har prøvet at udskrive valg, ligesom Mette Frederiksen forventes at gøre om en uges tid. I anden halvdel af podcasten fortæller Løkke, hvordan det føles, og hvilke overvejelser man gør sig som statsminister, før man trykker på den berømte valgknap.

Værter: Pia Glud Munksgaard og Rikke Gjøl Mansø.

Det kommende valg bliver en regulær gyser! For der er igen dødt løb mellem blokkene, og Lars Løkke Rasmussen er tilbage som kongemageren i dansk politik. Han står til at kunne afgøre, hvem der bliver statsminister. Det viser DR's nye meningsmåling, der også giver en lussing til de Konservative, der ellers har surfet på en bølge af succes. Slotsholmen går i dybden med partiernes form kort før næste folketingsvalg sandsynligvis bliver udskrevet.

Vært: Pia Glud Munksgaard.

Mette Frederiksen bløder vælgere til Inger Støjberg, der vil styrke provinsen. Samtidig svigter storbyvælgerne S. Nu vil Socialdemokratiet appellere til både storbyvælgerne og dem i landet i forsøget på at trodse meningsmålingerne og vinde stemmerne og magten tilbage. Men risikerer Socialdemokratiets bukser at sprække, så de mister endnu flere vælgere, når de forsøger at lave politik for alle på én gang? Det bliver en af regeringens ideologer, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, udfordret på i Slotsholmen.

Vært: Pia Glud Munksgaard og Rikke Gjøl Mansø.

Ulf Kristersson blev valgets sejrherre og står nu over for lidt af en opgave: At danne en regering som alle støttepartier er enige om - og løse Sveriges mange problemer. Hvor svært bliver det? Magdalena Andersson er gået af og smækker med døren, men lader den alligevel stå på klem for et fremtidigt regeringssamarbejde. Og så skal mindst et parti finde en ny partileder.

Deltagere: Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.

Søren Pape Poulsen er presset af anklager om usandheder om sin ægtefælle, og nu skal han så skilles. Meldingen kommer efter flere historier om Papes mand Josue Medina Vasquez Poulsen. Ifølge Ekstra Bladet er Joshue hverken jøde eller nevø til den tidligere præsident i den Dominikanske Republik, som Pape ellers har sagt. Sammen med DRs politiske analytiker, Jens Ringberg, ser vi nærmere på, hvor stort et problem historierne er for Pape, der ellers i måling efter måling bliver kåret som den mest troværdige politiker. Og om skilsmissen er det, der kan sætte et endeligt punktum i sagen.

Værter: Rikke Gjøl Mansø og Pia Glud Munksgaard.

Episode34 min.

De Radikale forhøjer prisen for at gøre Mette Frederiksen til statsminister igen. Socialdemokratiet skal fuldstændig skrotte planerne om et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda, hvis de skal gøre sig håb om at få støtte fra de Radikale, lyder det fra de partiets leder Sofie Carsten Nielsen. Socialdemokratiet har imidlertid ikke tænkt sig at droppe deres prestigeprojekt, så hvor efterlader det De Radikale? Stort interview med Sofie Carsten Nielsen i Slotsholmen.

Værter: Pia Glud Munksgaard og Rikke Gjøl Mansø.

Der bliver stadig talt stemmer op efter det svenske valg, så det er ikke til at sige, hvem der ender som Sveriges næste statsminister. Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterne blev dog kåret som vinder på valgaftenen, da de ser ud til at få deres bedste resultat nogensinde. Hvad betyder det? Og hvordan fejrede de resultatet?

Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.

Det er valgdag i Sverige og 7,8 millioner svenskere skal beslutte, hvem der skal regere Sverige de næste fire år. Hvordan foregår et svensk valg, hvordan er valgfesterne og hvornår får vi et resultat?

Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev, udlandsjournalist Malthe Sommerand og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.

De to statsministerkandidater, Magdalena Andersson og Ulf Kristersson, mødtes i denne uge til tv-duel. Hvordan slap de fra det? Og hvorfor bliver de svenske politikere ved med at posere med pølser?

Deltagere: Europakorrespondent Anna Gaarslev og journalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.

Han har siddet i Venstres tophemmelige war room under valgkampe og trænet Anders Fogh Rasmussen og senere Lars Løkke Rasmussen til afgørende TV-dueller. Nu fortæller han om politikernes fortrolige tricks og virkemidler og dissekerer de tre statsministerkandidaters performance i deres første TV-debat i søndags. Steffen Hjaltelin er gæst i Slotsholmen.

Værter: Rikke Gjøl Mansø og Pia Glud Munksgaard.

Episode32 min.

Mens vælgerne flygter fra Venstre, forsøger Jakob Ellemann Jensen både at kritisere Søren Pape Poulsen og samtidig sige, at de to er helt enige om det blå projekt. Risikerer Jakob Ellemann Jensen at stå som den bløde mellemvare mellem Søren Pape Poulsen, der er sprunget ud som borgerlig værdikriger, og Mette Frederiksens velfærdsdagsorden? Stort interview med Venstre-formanden i Slotsholmen.

Vært: Pia Glud Munksgaard og Rikke Gjøl Mansø.

I dag har Liz Truss første arbejdsdag i Downing Street 10 som nyvalgt britisk premierminister. Har briterne fået en ny jernlady? Hvordan har Truss tænkt sig at komme igennem den enorme bunke af problemer, hun har arvet fra Boris Johnson? Og har han allerede gang i et comeback?

Deltagere: Korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen, Europakorrespondent Anna Gaarslev og udlandsjournalist og tilrettelægger Lasse Berg Sørensen.

  • 1
00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste