Live lige nu

Programmer

Programserier

Serie38 episoder

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. Pia Glud Munksgaard fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

Hvem skal afløse Angela Merkel, der siger farvel og tak efter 16 år som Tysklands kansler og Europas mægtigste leder? Intet er for stort - eller småt - når korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue hver uge nørder igennem på den tyske valgkamp.

Udsendelser

Episode55 min.
Episode55 min.
Slotsholmen

Hvad gør Radikale Venstre efter Mette Frederiksens afvisning af kravet om at lukke flere partier ind i regeringen efter næste valg? Dropper de kravet, eller kan partiet finde på at vælte Mette Frederiksens regering efter valget? Slotsholmens Pia Glud Munksgaard tryktester, hvor langt Radikale Venstre er parat til at gå, når partiets politiske leder, Sofie Carsten Nielsen er gæst i studiet. En af de seneste årtiers mest indflydelsesrige politikere har meldt sin afgang. Claus Hjort Frederiksen fra Venstre ser tilbage på en politiske karriere, hvor han har været chefstrateg for sit parti og råbt op, også når det var nemmere at holde kæft. Sidst i programmet gennemgår Pia Glud Munksgaard formandskandidat Morten Messerschmidts særdeles velsmurte kampagnemaskine sammen med DF-kender Erik Holstein.

Vært: Pia Glud Munksgaad.

Episode55 min.
Episode55 min.
Slotsholmen

Morten Messerschmidt har bragt sig i en favoritposition til at blive ny formand for Dansk Folkeparti, men anklages også for at have ført en aggressiv kampagne. Ifølge Messerschmidt har 400 DF'ere skrevet under på, at de vil have Messerschmidt til at stille op som formand. Men hans konkurrent til posten, Martin Henriksen, er kritisk overfor hans metoder. Hør Morten Messerschmidts reaktion på anklagen. Og få svaret på, hvorfor han, hvis han bliver valgt som ny formand, vil slå hårdt ned på partifæller, der lufter kritik i offentligheden.

Vært Pia Glud Munksgaard får også besøg af to politiske analytikere, der kaster et skarpt blik på Mette Frederiksens nytårstale, hvor statsministeren sprang ud som fuldtonet klimapolitiker. Sidst i udsendelsen udpeger DR's Christine Cordsen de fem vigtigste ting, vi har lært af minkkommissionen, efter at den har afhørt alle de vigtigste politikere og embedsfolk.

Vært: Pia Glud Munksgaard.

Slotsholmen

De fire største politiske dramaer i 2021, genfortalt af de reportere, der oplevede dem helt tæt på, og analyseret af en af de bedste i faget. Det er missionen for vært Pia Glud Munk i årets sidste udgave af Slotsholmen. Det handler om minksagen, der presser regeringen hårdt, Naser Khaders metoo-eksklusion fra De Konservative, Dansk Folkepartis krise-farvel til formanden og Inger Støjbergs dom i Rigsretten. Fire dramaer med store menneskelige konsekvenser og med en betydning, der rækker langt ind i 2022. DR's politiske analytiker Jens Ringberg er med gennem hele programmet og fortæller dig hvordan.

Episode55 min.
Episode55 min.
Slotsholmen

Et flertal vil smide Inger Støjberg ud af Folketinget, og nu er spørgsmålet er, om det er dødsstødet for idéen om Inger Støjberg som ny formand for Dansk Folkeparti. Vært Pia Glud Munksgaard får besøg af gruppeformand Peter Skaarup, og spørger ham, om man kan være formand for et parti, når man er bandlyst fra parlamentet. Enhedslisten pressede på for at få en rigsretssag mod Støjberg, men har haft svært ved at tage beslutningen om at stemme Støjberg ud af Folketinget. Retsordfører Rosa Lund mener, det er på kanten af det udemokratiske, at et flertal kan smide en politisk modstander ud. Rosa Lund er gæst i Slotsholmen, hvor du også kan høre politiske analytikere give deres perspektiv på Inger Støjbergs situation og krisen i Dansk Folkeparti.

Vært: Pia Glud Munksgaard.

Episode55 min.
Episode55 min.
Slotsholmen

Statsministeren er i sin hidtil værste krise, og bliver presset hårdt af mink, sms'er og meningsmålinger, der går den forkerte vej. Hvor alvorligt er det? Og hvad kommer det til at betyde for regeringen? Lyt med, når Slotsholmens vært, Pia Glud Munksgaard, søger svar hos DR's skarpeste politiske analytikere, Christine Cordsen og Jens Ringberg. I anden del af programmet er Dansk Folkepartis nye formandskandidat, Merete Dea Larsen, gæst og bliver tryktestet på, hvor seriøst hendes kandidatur egentlig er. Og så fortæller en ekspert, hvor svært det er for et kriseramt parti som Dansk Folkeparti at vende udviklingen.

Vært: Pia Glud Munksgaard.

Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

En æra er slut: Angela Merkel har overladt posten som Tysklands kansler til Olaf Scholz efter 16 år. Hvordan gik det så til, og hvad vil den nye trafiklys-regering? Vi tager en ekstra svingom med Scholz og Merkel!

Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter, udlandsjournalist Lasse Engelbrecht og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen.

Episode54 min.
Episode54 min.
Slotsholmen

Morten Messerschmidts drøm om at blive formand for Dansk Folkeparti bliver mødt af kraftig modstand fra prominente partifæller. Marie Krarup siger, han skal trække sig, og afgående formand Kristian Thulesen Dahl mener slet ikke, at Messerschmidts formandsplaner kan forenes med Dansk Folkepartis vedtægter. Pia Glud Munksgaard får besøg af Morten Messerschmidt og spørger ham, om formandsplanerne er ved at kuldsejle, før de overhovedet er kommet fra land. Bagefter analyserer eksperter på, hvad der er op og ned i formandskampen. Sidst i udsendelsen debat mellem Socialdemokratiet og Venstre om tonen i minksagsen, hvor Socialdemokratiet beskylder oppositionen for at bruge Trump-metoder og undergrave den demokratiske debat med udokumenterede påstande.

Vært: Pia Glud Munksgaard.

Slotsholmen

Det dramatiske slutspil i rigsretssagen mod Inger Støjberg er gået i gang. Og i den her uge kom det frem, at anklagerne kræver den tidligere minister idømt fire måneders ubetinget fængsel. DR's Jens Ringberg leverer retsreportage fra sagens foreløbige kulmination.

Dansk Folkeparti er på jagt efter en ny formand. Men hvem skal det være og kan partiet lægge de personlige stridigheder bag sig? DF-profil Martin Henriksen forklarer, hvad han mener om partiets aktuelle krise.

Åben og ærlig - det har været regeringens stil hele vejen igennem, også når det gælder konvolutter og slettede sms'er. Sådan lyder det i hvert fald fra regeringen selv. Men hos oppositionen mener man, at Mette Frederiksen og co. lyver. Hvad er op og ned og hvorfor åbnede man ikke konvolutterne med det samme? Med hjælp fra DR's mink-reporter dykker Issa Mahmoud Jeppesen ned i sagens detaljer og redder trådende ud.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode55 min.
Episode55 min.
Slotsholmen

Kristian Thulesen Dahl ønsker at gå af som formand for Dansk Folkeparti, men der skal mere til for at redde det kriseramte parti. Sådan lyder analysen fra politisk kommentator Lars Trier Mogensen, der er gæst i Slotsholmen i dag.

Regeringen fører ulækker politik, når den gemmer sms-oplysninger for offentligheden, indtil kommunalvalget er overstået, mener oppositionen. Issa Mahmoud Jeppesen får besøg af Socialdemokratiets politiske ordfører, Jeppe Bruus, der svarer på kritikken.

Og så kan du høre højesteretspræsident Thomas Rørdam fortælle, hvordan det helt konkret kommer til at foregå i Rigsretten, når de 26 dommere lige om lidt skal afgøre, om Inger Støjberg er er skyldig eller ej.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Slotsholmen

Regeringen viser ringeagt for Folketinget, bruger sine embedsmænd på en farlig måde og har et betænkeligt forhold til sin egen magt. Så hård er den kritik, som Radikale Venstres leder Sofie Carsten Nielsen lufter i Slotsholmen i dag. Hvad mener hun med det? Og hvilke konsekvenser vil støttepartiets leder drage af kritikken? Det spørger Issa Mahmoud Jeppesen Sofie Carsten Nielsen om. Mette Frederiksen er kommet under nyt pres i minksagen, hvor flere kritikere mener, at regeringens beslutning om at slå alle mink ihjel reelt var en beslutning om at lukke erhvervet ned. Og det var regeringen advaret om. Slotsholmen går i detaljer med kritikken, der kan ændre hele minksagen, hvis den holder vand. Sidst i programmet får du en guide til de tre kommuner, hvor knivene sidder mest løst og dramaet bliver størst ved kommunalvalget på tirsdag.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode54 min.
Episode54 min.
Slotsholmen

Er det et bevidst forsøg på at afspore debatten, når Socialdemokratiet begynder at tale folkesundhed, hver gang folk nævner den manglende lovhjemmel til at aflive alle mink? Det spørger Issa Mahmoud Jeppesen partiets politiske ordfører om. Og så gør DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, status efter det længe ventede pressemøde med statsministeren om slettede sms'er. Og svarer på, om statsministeren kom svækket eller styrket ud af mødet med pressen. Og så vurderer en af landets førende juraprofessorer, Ellen Margrethe Basse, at statsministerens bisidder i minksagen kan have en pointe, når han siger, at der måske alligevel var hjemmel til at aflive alle mink. I øvrigt en strategi som juraprofessor Frederik Waage alene kan tolkes som udtryk for en bisidder, der forbereder sig på en rigsretssag. Hør dem begge i Slotsholmen.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode55 min.
Episode55 min.
Slotsholmen

Mette Frederiksen og tre andre topfolk i Statsministeriet har indstillet deres telefoner til automatisk at slette sms'er efter 30 dage. Det betyder, at minkkommissionen ikke har haft mulighed for at undersøge sms'erne fra perioden, hvor den ulovlige ordre om at aflive alle landets mink blev truffet. DR's Christine Cordsen leverer sms-analyse og forklarer, hvad der ellers er kommet frem i kommissionen. Tidligere departementschef Peter Loft er også gæst og fortæller, hvordan rollen som departementschef har udviklet fra neutral embedsmand til politiseret aktør. Og så tester vært, Issa Mahmoud Jeppesen, rationalet bag både Venstres beslutning om, at være med i en ny aftale om øremærket barsel og de konservatives beslutning om at stå udenfor. Begge partier er i studiet.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode54 min.
Episode54 min.
Slotsholmen

Slotsholmen dedikerer hele udsendelsen til den politiske tale, når Issa Mahmoud Jeppesen undersøger virkemidlerne i de taler, vi husker, lang tid efter at mikrofonerne blev slukket. Sammen med retoriker Trine Nebel og politisk analytiker Jens Ringberg går han i detaljer med statsminister Mette Frederiksens store corona-nedlukningstale, Lars Løkke Rasmussens afskedstale på Venstres ekstraordinære landsmøde og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens skelsættende nytårstale, hvor han gjorde op med smagsdommere og indledte et årtis værdikamp. Hvorfor er de taler særligt gode? Hvilke virkemidler og tricks bruger de tre toppolitikere. Og hvordan adskiller de sig fra hinanden som talere? Det får du svar på i denne udgave af Slotsholmen.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Slotsholmen

En ny plan fra Kaare Dybvad skal skaffe 22.000 billige lejeboliger i storbyer, men boligministeren viger tilbage for grundlæggende indgreb, der for alvor kunne bremse boligprisernes himmelflugt. Hvorfor vil Kaare Dybvad og regeringen ikke gøre, som en række eksperter anbefaler? Det spørger Issa Mahmoud Jeppesen boligministeren om i Slotsholmen. Dansk politik befinder sig i nyt terræn, hvor udlændingepolitikken har udspillet sin rolle som den primære kampplads. Folketingets åbningsdebat viste, at emner som velfærd, frihed og skattelettelser kommer til at dominere de kommende år. Det er analysen fra Altingets politiske redaktør, og ham kan du høre i dagens program. Og så kommer Slotsholmens minkkommissions-reporter i studiet og fortæller om de mest opsigtsvækkende udsagn fra de første afhøringer i kommissionen.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Slotsholmen

Regeringens muligvis mest sprængfarlige sag skal under luppen. Fra i dag og de kommende måneder skal både embedsfolk og regeringsspidser en tur forbi retten på Frederiksberg, hvor minkkommissionen hører hjemme. DR's Christine Cordsen og politisk journalist Anders Svendsen forklarer, hvad der er op og ned i kommissionens arbejde og hvilke konsekvenser det risikerer at få for regeringen og statsministeren. Og så krydser SF og Konservative klinger i studiet, når temaerne i statsministerens åbningstale bliver debatteret. Sidst i udsendelsen bliver der fokuseret på det forestående kommunalvalg. Altingets Erik Holstein forklarer hvad der er på spil for partierne på Christiansborg, når der skal stemmes d. 17. november.

Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Tilrettelægger: Thomas Buhl.

Episode41 min.
Episode41 min.
Slotsholmen

Lyt med, når Mette Frederiksen skyder en ny politisk sæson i gang med statsministerens åbningstale i Folketinget. Mette Frederiksen fortæller, hvordan hun ser Danmark lige nu og giver et indblik i, hvad hun vil forsøge at gøre til de største dagsordener i den kommende tid, hvor der venter store politiske beslutninger om reformer, ydelser for ledige, sundhed og klima.

  • 1
00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste