Live lige nu

  • København
  • København

Programmer

Programserier

Serie25 episoder

Ugens vigtigste kulturhistorier i en ny indpakning - med Adam Holm og et skiftende panel af gæsteværter.

Serie13 episoder

Hvad er ugens vigtigste nyheder - og hvorfor? En række aktuelle gæster diskuterer nyhedsbilledet i ind- og udland med Clement Kjersgaard.

Serie5 episoder

Da den tidligere præsident Trump i 2019 ønskede at købe Grønland blev vi i Danmark lige dele forargede og underholdt. Men selvom Trump er historie, så har amerikanerne langt fra sluppet planen om at rykke Grønland tættere på US. I Amerikas kolde drøm tager journalist Asger Juhl til Grønland for at undersøge, hvordan amerikanerne med softpower vedholdende forsøger at vinde grønlændernes hearts and minds.

Tilrettelæggelse: Asger Juhl.

Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk.

Redaktør: Karen Albertsen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Serie9 episoder

Mathias Hammer og to gæster anmelder tidens vigtigste kulturprodukter og fænomener og spørger, hvad kulturen fortæller om os mennesker?

I redaktionen: Sarah Schwab Randeriis, Jesper Dein og Gustav Hagild.

Redaktør: Hanne Barslund.

Serie4 episoder

Asta og Frede handler om et kort afsnit af filmdivaen Asta Nielsens liv, en tid, hvor hun savner et publikum efter at hun i næsten et kvart århundrede har været verdensstjerne. I 50ernes København møder hun Frede Schmidt, en bøsse i slutningen af 30erne, indehaveren af en lille butik på Hauser Plads, hvor han sælger antikvariske bøger, lp-plader, filmplakater, postkort med erotiske motiver og andre kuriosa. De to bliver venner, måske fordi Frede skal sælge noget for hende (en Hitler-autograf).

Men Frede gør noget, han ikke fortæller til Asta. Over to år optager han alle sine telefonsamtaler med hende uden at sige det til hende. 80 timers optagelser er der.

Ind i historien fletter sig en eftersøgning af, hvordan Asta forlod Tyskland.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie16 episoder

Audiens på P1 er et program om tro og eksistens., der går i dybden med de store emner som livet, døden, og at finde vej gennem kriser og prøvelser.

Serie3 episoder

En video af 36 nyfødte børn, der grædende ligger side om side i små plastikkuvøser i den Ukrainske by Kiev, går verden rundt.

De kvinder der har født dem, rugemødrene, er for længst rejst væk, og deres nye forældre kan ikke hente dem, fordi coronapandemien har lukket de europæiske grænser. En af de små piger, der ligger her, er bestilt af et dansk par.

Sammen med barnets kommende forældrene rejser DRs udenrigskorrespondent Matilde Kimer afsted mod Ukraine og den rugemorindustri, der er eksploderet de seneste år.

Hvordan foregår det, når et par bestiller et barn af en rugemor i Ukraine? Hvilke rettigheder giver rugemødrene afkald på, når de skriver under på, at de mod betaling vil bære et andet pars barn? Og hvordan rådgiver danske par hinanden for at omgå den danske lovgivning, i håbet om at både faren og moren officielt bliver barnets forældre?

Produceret for P1 Dokumentar af Matilde Kimer, Cecilie Frederiksen og Signe Mansdotter.

Klip og lyddesign Signe Mansdotter.

Redaktør: Jens Vithner.

Serie12 episoder

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys.

Serie59 episoder

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

Produceret for DR af Filt Cph.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Serie2 episoder

Krigen på Balkan har nu været slut i mere end 20 år, og de gamle fjender bor dør om dør. Men hvordan forsoner man sig med mennesker, der har dræbt ens venner og familie?

Vi er fulgt i sporet af en tiltalt og siden tyveridømt hjemmehjælper rundt i københavnske og nordsjællandske kommuner. Her er hun gang på gang blevet ansat, uden at kommunerne har været opmærksomme på, at hun er anklaget for at have stjålet smykker, fra to ældre mennesker i Espergærde.

Men hvorfor opdager kommunerne ikke hendes politisag inden de ansætter hjemmehjælperen og kan det ske igen?

Tilrettelægger: Søren Mejer Jensen

Lyddesign: Signe Mansdotter Adam Emil Schønnemann Schierbeck

Redaktør Jens Vithner Hansen.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback:

Mail: p1dokumentar@dr.dk

Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com

PGP: http://bit.ly/3b65m5G

Telefon: +45 87654321

Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252

Serie1 episode

Værten i Besøgstid er et kendt navn fra kulturens verden, gæsten er Karen Secher og redaktionen bag Besøgstid har til hvert besøg forberedt en samling overraskelser og medbringer nogle brikker - mere eller mindre velkendte - til det puslespil, der udgør et menneske.

Serie54 episoder

Forfatter Kristian Leth mener at Bibelen er verdens vigtigste bog. Journalist Lauge Hendriksen læser de hellige skrifter for første gang. Sammen forsøger de at besvare spørgsmålet: Kan vi overhovedet forstå os selv og det samfund, vi lever i, hvis ikke vi forstår Bibelen?

Tilrettelæggelse og klip: Kristian Leth og Lauge Hendriksen.

Speak: Karen Straarup.

Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.

Produceret for DR af Munck Studios København.

Serie5 episoder

På bordet foran Nete ligger en lille optager tændt. Den opfanger lyden af Nete, der er ved at investere 75.000 kroner i bitcoins med hjælp fra investeringsrådgiveren, Phillip Graham. Hvad Nete ikke ved er, at Phillip Graham og firmaet Qteck er mistænkt for svindel.

Hver gang Phillip Graham ringer, tænder Nete den lille optager. De mere end 10 timers lydoptagelser dokumenterer ifølge eksperter, hvilke psykologiske tricks Phillip Graham bruger til at lokke penge ud af sine ofre.

Påstandene om svindel får journalist Ole Hall til at indlede en jagt efter den berygtede bitcoin-sælger. En jagt, som fører til et netværk, der mistænkes for verdensomspændende milliardsvindel.

Vært og tilrettelægger: Ole Hall

Research: Oliver Pirchert.

Lyddesign Marie Kildebæk og Malte Winter Bothe.

Redaktør: Jens Vithner.

Mit navn er Anna Emma Haudal, og jeg er filmmanuskriptforfatter. Her i serien Blod, sved og skabertrang taler jeg med en række kunstnere fra min egen generation. Til fælles har de en erfaring med at finde rodfæste og skabe sig en identitet som kunstnere. Og så har de hver især noget, jeg ikke har.

Serie57 episoder

I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere.

I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive.

Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

Vært: Anne Glad.

  • 1

Udsendelser

Episode1 T 11 min.

Den nye SVM-regering vil føre en stram finanspolitik af frygt for at puste til inflationen. Er det økonomisk ansvarligt eller unødvendigt, når Danmarks økonomi er sund, og vi står med et presset sundhedsvæsen og midt i en klimakrise?

Medvirkende: Benny Engelbrecht, finansordfører Socialdemokratiet, Grethe Christensen, Formand for Dansk Sygeplejeråd, Franciska Rosenkilde, Politisk Leder Alternativet, Samira Nawa, finansordfører Radikale Venstre,Joachim Sperling; direktør i Axcelfuture, Ole Birk Olesen, finansordfører Liberal Alliance, Line Bang, modtager af overførselsindkomst.

Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind på 7021 1919.

Vært: Mathias Pedersen.

Danmark er et af de mest lige lande i verden, siger vi. Men taler proletarerne og den kreative klasse samme sprog? Glenn Bech og Stine Askovs bøger er polstermøbler på klassekampens barrikader. Er vi bange for at tale om klasseforskelle? Hvem forstår forskellen mellem et orangeri og et drivhus, og hvad fanden er burrata og kombucha?

Gæster: Glenn Bech, Psykolog og Forfatter. Stine Askov, forfatter. Eva Skafte Jensen, Seniorforsker ved Dansk Sprognævn.

Vært: Adrian Hughes.

Tilrettelægger: Isaac S. Macaulay.

Producer: Klara Witt.

Episode57 min.

Han er manden, der altid kommer med dårlige nyheder. Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere og hovedforfatter på FNs nye klimarapport, som blev præsenteret i mandags.

"Menneskeheden er på tynd is - og den smelter hurtigt," siger FNs generalsekretær.

Hvad skal der til for at redde kloden? Sebastian Mernild er Ugens Gæst - om tørke og oversvømmelser og om hans kærlighed til is.

Vært Pia Røn.

Nyhedsoversigt

Nyhedsoversigt

Nyhedsoversigt

Episode2 T 44 min.

Hvorfor bliver stadig mange håndværkere udsat for asbest?

Kan kørsels-afgifter få folk til at stille bilen og tage offentligt transport?

Og hvorfor slår Taylor Swift alle rekorder?

Dagens værter: Søren Carlsen og Ole Brink.

Hvad er det for "store sandheder", den nye P3-Chef Isabella Hindkjær mener, medierne skal tage forholde os til for at "stille os på den rigtige side af historien"? Bemærkningen faldt på P1 i februar, og affødte massiv kritik - nu gæster Hindkjær Tabloid, der gerne vil vide, hvad hun egentlig mente og hvad det betyder for journalistikken på P3.

Ugens medvært, journalist og sognepræst Sørine Gotfredsen, vil også gerne vide, hvorfor sportsjournalisterne er så milde og overbærende overfor landstræner Kasper Hjulmand - vi spørger fodboldredaktør Carsten Werge inden landskampen mod Finland i Parken.

Vi beder Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen forklare, hvordan og hvem, der kan få Politiken til at ændre en overskrift? Og spørger to af journalisterne bag tv-programmerne om Præsten Fra Helvede, hvorfor en drabssag efter en tilståelse, massiv avisomtale og en podcastserie også skal dissekeres på tv.

Vært. Marie Louise Toksvig.

Nyheder fra Grønland på dansk

Episode55 min.

P1 Orientering sætter perspektiv på dagens største nyheder. Intelligent og godt selskab på farten, under madlavningen eller i sofaen.

Dagens værter: Julie Hornbek Toft og Jan Falkentoft.

Og i dagens udgave af Orientering Udsyn:

Politiet i London er homofobisk, racistisk og kvindefjendsk, fortæller en ny rapport, der har sendt chokbølger gennem Storbritannien. Udsyn undersøger, hvad det er ved politiet som institution, der gør, at den her kultur har særligt gode levevilkår netop her.

Mængden af brugt tøj europæere sender til andre verdensdele er eksploderet, viser ny rapport. Men alt for ofte har det tøj, vi donerer i bedste mening, ikke helt den gode effekt, vi håber på.

Tilrettelæggere: Morten Narvadsen og Elise Normann.

Lyddesigner: Jonas Johs Andersen.

Vært: Kirstine Dons Christensen.

Redaktør: Johanne Hesseldahl.

Episode55 min.

P1 Orientering sætter perspektiv på dagens største nyheder. Intelligent og godt selskab på farten, under madlavningen eller i sofaen.

Dagens værter: Julie Hornbek Toft og Jan Falkentoft.

Og i dagens udgave af Slotsholmen:

Jeppe Hedaa meldte sig for nylig ind i Kristendemokraterne, og nu er han partiets formand. Han vil én gang for alle lukke den debat om abort, der har sat ild til partiet gennem årtier ved at droppe al abortmodstand. Men er det vejen til et comeback, eller bliver han formanden, der lukker og slukker for et lille stykke af den politiske danmarkshistorie?

Værter: Thomas Buhl og Rikke Gjøl Mansø.

Tilrettelæggelse: Theodora Renard.

Episode20 min.

Jeppe Hedaa meldte sig for nylig ind i Kristendemokraterne, og nu er han partiets formand. Han vil én gang for alle lukke den debat om abort, der har sat ild til partiet gennem årtier ved at droppe al abortmodstand. Men er det vejen til et comeback, eller bliver han formanden, der lukker og slukker for et lille stykke af den politiske danmarkshistorie?

Værter: Thomas Buhl og Rikke Gjøl Mansø.

Tilrettelæggelse: Theodora Renard.

I dagens finanslov er der bevilget penge til bl.a. Karen Blixen Museet de næste tre år. Og netop på det museum fanger vi i dag kulturministeren, der skal forklare, hvordan regeringen har prioriteret i bevillinger til kulturen i årets budgetter. Og så tager vi fat på en debat, der presser sig på: Hvis man er fyret efter en Metoo-sag, hvornår er man så 'ren' igen. Altså hvor lang tid skal der gå, før man kan få et helt almindeligt arbejde inden for sit felt - uden at den gamle sag belaster.

Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Politiet i London er homofobisk, racistisk og kvindefjendsk, fortæller en ny rapport, der har sendt chokbølger gennem Storbritannien. Udsyn undersøger, hvad det er ved politiet som institution, der gør, at den her kultur har særligt gode levevilkår netop her.

Mængden af brugt tøj europæere sender til andre verdensdele er eksploderet, viser ny rapport. Men alt for ofte har det tøj, vi donerer i bedste mening, ikke helt den gode effekt, vi håber på.

Tilrettelæggere: Morten Narvadsen og Elise Normann.

Lyddesigner: Jonas Johs Andersen.

Vært: Kirstine Dons Christensen.

Redaktør: Johanne Hesseldahl.

I dag sender regeringen sit forslag til finanslov ud i offentligheden, og vi har set kulturpunkterne efter i sømmene, så vi kan give et bud på, hvor der er sat ekstra ind i forhold til kulturen - og hvor det måske halter.

Og så har vi besøg af Karoline Lyngbye, der debuterer som spillefilms-instruktør med den nervepirrende film 'Superposition'.

Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Episode1 T 11 min.

Støtter landbruget Venstre med millioner? Sender erhvervslivet penge til de konservative? Giver fagbevægelsen donationer til Socialdemokratiet? Og har befolkningen krav på at vide, hvad de politiske partier får i økonomisk støtte og fra hvem? Enhedslisten vil have pengestrømme på over 5.000 kr. frem i fuld offentlighed. Betyder det noget for demokratiet? Kan der være gode grunde til at skjule donationer?

Medvirkende: Pelle Dragsted, Enhedslisten, Mads Brügger, Ansvarshavende chefredaktør Frihedsbrevet, Dennis Kristensen - tidl FOA-boss, Jakob Brandt, direktør, SMV Danmark. Christopher Arzrouni, tidligere rådgiver for Kristian Jensen, Jens-Kristian Lütken, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns kommune (V). Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind på 7021 1919.

Vært: Gitte Hansen.

  • 1
00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste