Serie8 episoder

Dansk musik i verden

Mange danske musikere har hittet stort i udlandet. I nogle tilfælde bliver de faktisk endnu større stjerner dér, end de er i Danmark. I denne podcast fortæller musikerne, hvordan det føles lige pludselig at slå igennem i et fremmed land, og om de største oplevelser på deres musikalske udlandseventyr. Samtidig beskriver musikernes lokale fans, hvad der får lige netop deres danske idoler til at ramme plet i en helt anden kultur. Nogle gange sker gennembruddet takket være en lokal radio-dj eller soundtracket til en tv-serie. Andre gange gennem virale tiktok-videoer eller store tv-optrædener. Men fælles for de danske musikere er, at deres musik kan fylde koncertsale og festivalpladser i helt andre afkroge af verden.

RSS

Alle episoder

Episodesøndag 16. apr 202327 min.

"Det var ligesom når man ser de der kæmpestjerner blive overfaldet af paparazzi. Det var helt vildt!".

Midt under corona-nedlukningen bliver danske Maximillian pludselig en kæmpestor stjerne i Filippinerne. Det sker gennem sociale medier, hvor hans sang "Beautiful Scars" blandt andet er blevet brugt i over 860.000 videoer på TikTok. I 2022 kan Maximillian endelig rejse til Filippinerne og spille koncert, hvor hans lokale megafan, Kim, er helt oppe foran. Men de mange andre fans er så vilde efter at se Maximillian i virkeligheden, at han må løbe i sikkerhed.

Episodesøndag 16. apr 202328 min.

"For at være ærlig har jeg i lang tid været bange for at tale om det, fordi det var så specielt".

Agnes Obel har turneret over det meste af Europa, Nordamerika og Australien. Og store tv-serier har spredt hendes sange ud i alle afkroge af verden. Selv bor hun i Berlin. Men hun er allermest populær i Frankrig. Faktisk så populær, at mange tror, hun er fransk. Det fortæller Agnes Obel om i denne episode, hvor du også møder hendes franske superfan, Jean-Baptiste, der har fulgt hende lige siden gennembruddet med sangen Riverside i 2010.

Episodesøndag 16. apr 202335 min.

"Vi havde en weekend, hvor vi kom hele jorden rundt. Vi startede i London, spillede i Los Angeles, så var det Tokyo og tilbage til London"

I 2002 kommer verdens største pladeselskaber i budkrig om det helt nye danske rockband The Raveonettes. Bandet slår igennem på verdens største musikmarked, USA, og har siden spillet på mange af de vigtigste scener i landet. Blandt andet to gange på festivalen Coachella og hele tre gange hos talkshow-legenden David Letterman. Her fortæller Sune Wagner og Sharin Foo om et vildt liv på de amerikanske landeveje, hvor deres lokale fan, Wendy, har set bandet spille hele syv gange.

Episodesøndag 16. apr 202330 min.

"Jeg har aldrig kunnet mærke så tæt en connection med et sted, før jeg kom til Brasilien"

Sarah Finne Christensen er født i Næstved og vokset op i Cairo. Men det er i Brasilien, hun er slået kæmpestort igennem som dj, producer og sanger. Under navnet Ashibah har hun samarbejdet med Brasiliens største stjerner og spillet for over 20.000 mennesker. Hendes brasilianske kæmpefan, Elton, rejser gerne i over 7 timer for at se Ashibah spille. Og her tager hun dig med til kæmpe karnevalsfester og ind i Rios største slumkvarter, hvor de synger med på hendes sange.

Episodesøndag 23. apr 202347 min.

"Det er overvældende, vildt, sygt, grineren, grænseoverskridende, provokerende, chokerende, vanvittigt fedt og vanvittigt hårdt. Alting på én gang. Men jeg ville ikke have været foruden noget af det." Christopher er en kæmpe popstjerne i Danmark. Men de færreste ved, hvor stort et navn han er blevet i Asien, med førstepladser i flere lande. Det startede med en live-optræden for over 200 millioner kinesiske tv-seere. Og nu bliver alle hans koncerter i Sydkorea udsolgt på få minutter. Hans koreanske kæmpefan Yoojin har givet ham mange gaver og endda indrettet en Christopher Café.

(foto: Jonas Togo)

Episodesøndag 23. apr 202335 min.

"Jeg har haft et liv som musiker, som mange ikke aner, jeg har haft. For det, der foregår i Norge, er der sgu ingen, der kender til"

Med over 2,5 millioner solgte albums er Hanne Boel den bedst sælgende danske sangerinde nogensinde. Hun har haft kæmpe succes i det meste af Nordeuropa med sange som "Don't Know Much About Love" og "I Wanna Make Love to You". Men i Norge er de så vilde med hende, at hun faktisk spiller flere koncerter der end i Danmark. Og hendes norske fan, Susann, ser hende spille flere gange på hver turné.

Episodetirsdag 25. apr 202329 min.

"På mange tidspunkter har jeg været mest afrikansk, og måske også fortrængt min danske kultur"

Navnet Mzungu Kichaa får ikke de helt store klokker til at ringe herhjemme. Det gør hans borgerlige navn, Espen Sørensen, måske heller ikke. Men i Tanzania og andre østafrikanske lande er han en superstjerne, der spiller koncerter for tusindvis af mennesker og konstant bliver standset på gaden. "Den skøre hvide mand" flyttede til Afrika som 6-årig og fortæller her om at synge på swahili, være med til at skabe en ny musikgenre og blive dommer i den tanzaniske pendant til X-factor. Og hans lokale fan Kevin Joseph fortæller, hvad der gør netop den danske musiker til noget helt særligt.

Episodesøndag 30. apr 202356 min.

"Vi havde aldrig forestillet os, at vi skulle være store i Asien"

Egentlig ville Michael Learns To Rock slå igennem i USA. Men da sangen "The Actor" tilfældigt landede på en indonesisk lokalradio i 1991, blev de i stedet stjerner i hele Sydøstasien. Siden har bandet solgt over 11 millioner albums - endnu flere piratkopier - og fået et gigantisk streaming-hit i Kina. Deres filippinske superfan, Brent, lærte sangene at kende på karaoke-tv og hørte dem live på bandets seneste turné i Asien, der kulminerede i Indien foran ca. 150.000 mennesker!

Du synes måske også godt om

 1. Serie11 episoder

  Pelle Peter Jencel giver dig de vildeste historier fra musikbranchen

 2. Serie72 episoder

  En musikalsk opdagelsesrejse hvor vi går helt ind i musikken

 3. Serie24 episoder

  I Radiobio kan du hver uge høre uddrag af de bedste radiofortællinger og P1-dokumentarer. To timers billeder, stemninger og oplevelser for øret.

 4. Serie4 episoder

  Ingen ved hvor 25 årige Kresten forsvandt hen under 1. Verdenskrig

 5. Serie55 episoder

  Kunstnere fortæller om skelsættende øjeblikke med andres kunst

 6. Serie28 episoder

  Clement Kjersgaard stiller livets og tidens store spørgsmål

 7. Serie20 episoder

  Regeringens ministre og partiledere sidder klar ved telefonen!

 8. Serie93 episoder

  Fra drama til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier

 9. Ugentlig, pan-skandinavisk familieterapi

 10. Serie5 episoder

  Samtaler med Troels Kløvedal, om at følge de drømme vi andre ikke turde

 11. Serie5 episoder

  På menneskesafari i Europa, hvor venskaber, flirts og dilemmaer venter

 12. 2. oktober var det Gandhis fødselsdag. De fleste kender ham som manden, der førte inderne ud af det britiske kolonistyre. En spirituel leder, hvis eneste våben var sultestrejker, ikke-voldsfilosofi og civil ulydighed.

  Katarina Lewkovitch har kigget om bag "myten" Gandhi, og i stedet set på "manden" Gandhi.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste