Serie5 episoder

En beklagelig fejl

En sen aften tikker der et brev ind i Emmas e-boks.

I brevet fra statsadvokaten står der, at hendes voldtægtssag aldrig kommer for retten. Ikke fordi der mangler beviser i sagen, men fordi myndighederne har begået alvorlige fejl.

Sagen, der ellers skulle have været i retten, afsluttes nu på stedet og det eneste Emma står tilbage med, er et brev, hvor politiet kalder forløbet "En beklagelig fejl".

Hun står tilbage med følelsen af, at hendes retssikkerhed er blevet taget fra hende, og det skal vise sig, at Emma langt fra er den eneste, der modtager sådan et brev med formuleringen om, at der er blevet begået "En beklagelig fejl".

Tilrettelæggelse: Maiken Steen Frederiksen, Line Gertsen og Merle Baeré.

Research: Anna Brage Stevens.

Klip og lyddesign: Marie Kildebæk og Malthe Winter Bothe.

Redaktør: Jens Vithner.

RSS

Alle episoder

Episodesøndag 5. mar 202333 min.

Emmas liv ændres for altid, da hun en lun sommeraften i 2021 fortæller, at hun bliver udsat for en voldtægt i klitterne på Hornbæk strand.

Overgrebet føles som det værste Emma er gået igennem - indtil dén følelse bliver afløst af et nyt traume: politiets fejlagtige håndtering af sagen.

Episodesøndag 5. mar 202326 min.

En mand banker på døren og åbner den forsigtigt. Han står ubekvemt i døråbningen med en æske p-tærter og et håndskrevet brev i hånden.

I brevet undskylder han ordret for, at han har forgrebet sig på Elisabeth. Et brev Elisabeth giver videre til politiet, da hun anmelder manden.

Men et år senere senere får hun en besked om, at der er blevet begået "En beklagelig fejl".

Episodesøndag 5. mar 202330 min.

Den voldtægtssag som Elisabeth har anmeldt bliver afsluttet grundet manglende beviser og vidner, noget en række eksperter i dag ikke forstår.

Men Elisabeth kan ikke klage over afgørelsen, fordi politiet har begået en afgørende fejl.

Episodesøndag 5. mar 202332 min.

Efter en gymnasiefest tager Marie som 16-årig videre på sin allerførste bytur. Men på en natklub i Jomfru Ane Gade, får hun et blackout. Da hun næste morgen kommer til bevidsthed er hun i en kælder med en mand, hun aldrig før har mødt.

Marie mener, at hun har været udsat for drugging og efterfølgende voldtægt, men politiets efterforskning af sagen skal ende med at få skarp kritik af eksperter.

Episodesøndag 5. mar 202332 min.

I et skema skriver Sophie Madsen detaljeret ned, hver gang hun bliver kontaktet af sin voldelige ekskæreste, hun tror hun har et polititilhold mod.

Men fordi politiet laver flere fejl er tilholdene ugyldige og derfor kan manden ikke straffes for igen og igen at kontakte hende. Noget der ender med at få alvorlige konsekvenser for Sophie Madsen.

Og så er der afgørende nyt i Emmas sag.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste