Episode
Episode1. jul 20211 T 46 min.

Suspekt, Roskilde 2015

Festivalfeber

torsdag 1. jul 20211 T 46 min.

Om denne episode

Der var en intens stemning, inden de tre venner i Suspekt gik på scenen den varme sommeraften på Roskilde i 2015. Der var ingen tvivl om, at det her havde alle ventet på. Ventet på festen. Festen, som skulle være klimakset der midt på græsmarken. Klimakset, der også skulle cementere, at Suspekt ikke længere kun var forbeholdt de beskidte klubber. I mange år var gruppen ikke stuerene, men i 2015 sang hele Danmark med foran Orange Scene på alt fra Klam Fyr og Singlepik. Vestegnens Konger indtog deres respektive troner og har siden ikke kigget sig tilbage.

Indhold

Om serien

Festivalfeber

14 episoder

DR Lyd præsenterer et sug i maven af ægte festivalstemning med en vifte af nyere tids mest ikoniske festivalkoncerter fra danske kunstnere. I endnu en sommer må vi undvære festivalernes magi rundt om i Danmark. Den her samling er for dig, der savner at være på græs, synge i kor og opleve musikken tage dig helt nye steder hen. Mens vi venter på at kunne skabe nye festivalminder, så kan du her dykke ned i nogle af de bedste fra Roskilde, Smukfest og NorthSide.

Alle episoder i serien

Episode1. jul 20211 T 18 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 18 min.

Der findes den slags koncertoplevelser, vor tiden står helt stille. Hvor man bagefter bare véd, at man har været vidne til noget helt særlig og magisk. Hvor man sitrer i kroppen efter at have været i symbiose med musikken og følt sig som en del af noget større. Og den slags oplevelse var netop, hvad der indtraf på Smukfest i 2019 , da det legendariske band Savage Rose, ledt an af den ikoniske Anisette, indtog scenen og lod os smelte sammen med dem under bøgens himmel.

Episode1. jul 202148 min.
Episodetorsdag 1. jul 202148 min.

Selv om Clara allerede havde fået store dele af Danmark til at synge med på numrene Crazy og Liar, så var hun ikke bleg for at annoncere fra scenen i P3 Teltet, at hun var en smule nervøs for at stå der i Smukfests grønne omgivelser i 2019. Det behøvede poptalentet dog langt fra at være. I stedet gav de Clara det største bifald, hun på daværende tidspunkt i sin karriere har fået hele vejen igennem koncerten. Udover en sprudlende popoplevelse, husker mange nok koncerten for det rørende øjeblik, hvor taknemmeligheden satte sig i øjenkrogen på stjernen selv, under sing-a-long nummeret What They Say.

Episode1. jul 20211 T 15 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 15 min.

Måske var sommeren 2019 ikke den varmeste på papiret. Men temperaturen er steget med mindst 30 grader, da Scarlet Pleasure transformerede Arena til den hvideste sandstrand, men deres bundcharmerende neo soul pop. Og hvis du var der, sang du sikkert med fra start til slut - det er i hvert fald tydeligt, at publikum var kommet for at skråle deres lunger ud på den hitparade bandet præsenterede. Så find den farvede drink frem og gør dig klar til at synge med på Deja Vu, Good Together og det nu Oscar aktuelle hit What A Life.

Episode1. jul 20211 T 23 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 23 min.

Du kunne oplyse hele Danmark med den energiudladning som MØ præsterede på Orange Scene i 2019. Efter at have indtaget verden med sit kæmpe hit Lean On, vendte MØ hjem til Danmark for at blive hyldet som den absolut kæmpe stjerne, hun er. Og som prikken over i'et inviterede hun alt fra Soleima, Nurse the Universe og Jada med på scenen til at bade i folkemængden, bl.a. med et cover af Spice Girls og til det kæmpe brag, da Lean On selvfølgelig også blev opført.

Episode1. jul 202153 min.
Episodetorsdag 1. jul 202153 min.

Da The Minds of 99 i 2015 åbnede Orange Scene på Roskilde, var de nervøse. Nervøse for, om de ville blev glemt bagefter, fordi historikken pegede på, at mange af de bands, der havde åbnet Orange gennem tiderne, ikke længere var aktive. Men deres nervøsitet, rå energi og absolutte overlegenhed gjorde deres egen bekymringer til skamme, og i 2018 vendte de tilbage på Orange for at indtage den igen. Denne gang bare som fem venner, der ikke var i tvivl om, at Danmark ikke havde glemt dem siden 2015. 2015 bar dem videre og gjorde deres bekymringer til skamme. The Minds of 99 fik med Koncerten på Orange Scene i 2018 cementeret, hvorfor de er Danmarks bedste liveband. De kom, de så, de sejrede.

Episode1. jul 20211 T 18 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 18 min.

De var her der og alle vegne. Raske Penge og Klumben havde været uundgåelige. Om det var i radioen, på klubberne, til gadefesterne og via de mange lomme anlæg og soundbokse rundt om i Danmark året forinden. Der var ikke nogen tvivl om, at det gæve makkerpar med deres musikalske charme var klar til at indtage Orange Scene i solen til en tilbagelænet velfortjent folkefest. Endelig var reggae og dancehall ikke en dille for de få fans, men retmæssigt for folket. Som Raske Penge tydeligt begejstret udbryder under koncerten; "Tænk at få lov til at spille reggae på Orange Scene."

Episode1. jul 20211 T 46 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 46 min.

Der var en intens stemning, inden de tre venner i Suspekt gik på scenen den varme sommeraften på Roskilde i 2015. Der var ingen tvivl om, at det her havde alle ventet på. Ventet på festen. Festen, som skulle være klimakset der midt på græsmarken. Klimakset, der også skulle cementere, at Suspekt ikke længere kun var forbeholdt de beskidte klubber. I mange år var gruppen ikke stuerene, men i 2015 sang hele Danmark med foran Orange Scene på alt fra Klam Fyr og Singlepik. Vestegnens Konger indtog deres respektive troner og har siden ikke kigget sig tilbage.

Episode1. jul 20211 T 12 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 12 min.

Der findes mange slags musikoplevelser, hvor man gerne drukner i en smadret guitar, buldrende trommer og bas, der blæser en bagover - og dét billede er nok det, de fleste forbinder med at gå på festival. Men i 2017 beviste Agnes Obel, at der på ingen måde kun skulle være plads til vildhed i støvet. Bevæbnet med sit klaver og sin drømmende soveværelses stemme, viste hun på Northside os alle, at der også er plads til de intime, rolige og eftertænksomme stunder på en festival.

Episode1. jul 20211 T 18 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 18 min.

Nu skal du være klar til at få en gedigen omgang af kuldegysninger. Den slags der gentager sig igen og igen gennem hele koncerten. Den slags, hvor man langsomt forsvinder ind i essensen af kuldegysningen. For da When Saints Go Machine indtog Arena i 2018 med bl.a. deres mest hitbårne album Konkylie og deres eksperimenterende mesterværk Infinity Pool i bagagen, var det som om, bandet havde regnet med at gå i symbiose med den massive flok, der var mødt op. En symbiose, der tog os fra fællessang til technofest.

Episode1. jul 202147 min.
Episodetorsdag 1. jul 202147 min.

I 2019 stod Danmarks ubestridte indie darlings Liss på scenen på NorthSide i Århus. Passende åbner bandet med at sige godmorgen til de mange fremmødt gæster, der havde taget den tidlige festivaluniform på. Og det var mange, for det her måtte man ikke misse. Koncerten var en lang forløsning på en lang række radio hits henover de sidste par år, og der blev både sunget med på Try og Sorry. Og hvis man stod der dengang, så er man i dag nok ekstra glad for den oplevelse, da vi i foråret 2021 mistede den formidable forsanger Søren Holm i en alt for ung alder. Koncerten står nu cementeret som en af de oplevelser, der aldrig kan genopleves, og derfor skal lyttes til med ekstra stor kærlighed.

Episode1. jul 202153 min.
Episodetorsdag 1. jul 202153 min.

Nogle gange er man heldig at ende midt i en kæmpe fællessang. Og Marie Keys hitparade af en koncert på Arena i 2013 var af lige præcis den slags; en - lang - fællessang. Fra hun gik på scenen med sit band og slog tonen an på andet nummer med Uopnåelig, til den massive basker Uden Forsvar, der sluttede koncerten af med et syngende hav af mennesker. Og hvis det ikke var nok, så gæstede Nik & Jay hendes koncert og fik teltet varmet de sidste grader op, så ekstasen var total.

Episode1. jul 202151 min.
Episodetorsdag 1. jul 202151 min.

En decideret raket - proppet med hits, ført an af sanger mads Bo Iversen og producer Jonathan Elkjær var hvad, der landede på Northside i 2019 - midt på Blue Stage. Og selv om bandet efterhånden har spillet en del koncerter, betegnede de det selv som det største show, de nogensinde havde spillet. Gruppen og deres liveband var tydelig rørte af den massive opbakning som publikum var mødt op med, og smilene var ikke til at tage fejl af da hele forsamlingen stemte i stor fællessang på Angel Zoo, The Rascal og mange flere. Det er den slags koncert, både fans og bands aldrig glemmer.

Episode1. jul 20211 T 38 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 38 min.

Rygterne have svirret i mange år; var Malk de Koijn gået på pension, gået i opløsning, var de tre bananer fortid? Svaret faldt prompte på Arena i 2009, da de indtog scenen, og Roskilde blev forvandlet til Langestrand. Fans fik glæden af at høre hits som Fågt op i Skalle og Å åa Mæoi, og selv om Geolog G, Blæs Bukki og Tue Track - iført versioner af ande-, engle- og cowboykostumer - flere gange benægtede, at et album var på vej, fik vi en smagsprøve på en nye æra med Malk i, som de i 2011 cementerede med albummet; Toback to the fromtime. Det var 6 år siden, de havde stået på Roskilde, men de var bestemt ikke glemt.

Episode1. jul 20211 T 14 min.
Episodetorsdag 1. jul 20211 T 14 min.

Datoen var 07.07.07. Det vådeste Roskilde år nogensinde. Der faldt 100 millimeter regn, og vi druknede alle sammen i mudder og våde telte. Lige så berygtet året blev for regnen, lige så mindeværdig blev netop datoen 7. juli 2007. Nephew lagde Orange Scene ned med en mastodont af en koncert, der bl.a. bød på den legendariske optræden af Hospital sammen med L.O.C.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste