Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie13 episoder

Folk-ish

Dorthe Gerlach giver dig skarpe, dybsindige tekster og velkomponerede melodier. Kort sagt: alt det bedste folk-genren har at byde på.

Alle episoder

Episodemandag 6. nov 20231 T 19 min.

Slidte klassikere får en ny chance og vi garnerer med friskbagte 2023 udgivelser. Derudover er der mulighed for at få styr på 3-tabellen og være med til befrielsen af Puff, den magiske drage.

Episodemandag 30. okt 202357 min.

Værten indtager positiv energi i så store mængder, at hun næsten kløjes i det. Guldimund er nyforelsket, Jenny Lewis finder lykken i en truck og en hundehvalp, mens Jesus fixer lidt af hvert og solen skinner derudad i Folk-ish.

Episodemandag 23. okt 20231 T 2 min.

Depressiv og fallit. Naboen slår, hjerter brister, og floden går over sine bredder. Vi går gennem svære tider med bl.a. Phoebe Bridgers, John Mogensen og Aimee Mann.

Episodemandag 9. okt 20231 T 2 min.

Nashville blues, tømmermænd i Rotterdam, Billy Joels forsvundne far i Wien og selvfølgelig en hjemstavnssang på vendelbomål.

Episodemandag 2. okt 20231 T 6 min.

Sygdom, mord, uretfærdigheder og henrettelser i både nye og gamle sange beviser én gang for alle, at folk er den mest uhyggelige genre i verden.

Episodemandag 25. sep 20231 T 3 min.

Københavnske værtshuse, salmepop, sange om store traktorer, 4H og The Great Depression. Rigtige venner og livestemning fra en ikonisk klub i West Hollywood

Episodemandag 18. sep 202356 min.

Vi lægger ud med at råbe lidt om hjælp. Bagefter er der smukke sange, giftig sladder fra internettets afkroge, power country og et farvel til en helt særlig spillemand.

Episodemandag 11. sep 202359 min.

Vi forfølger produceren og mulitinstrumentalisten John Leventhal i en slipstrøm af gode plader. Vi længes endnu engang mod Sverige, soulstjerne længes efter Vorherre og countrysangerinde længes efter et one night stand.

Episodemandag 4. sep 20231 T 9 min.

Vi tager på crazy spændende musiketnologisk opdagelsesrejse gennem Sydstaterne i 50'erne. Fra straffefanger, skolepiger, gospelkor og følger sporene videre til EDM i New York og George Clooney

Episodemandag 28. aug 202357 min.

Særlige damer på tapetet og Bobbie Nelson på særegent klaver. Lidt om boomers, et los med en træsko og den bedste Band of Horses version nogensinde.

Episodemandag 21. aug 20231 T 2 min.

En sweater kan sige mere end tusind ord og måske endda få dig til at miste stemmen. Vi dykker ned i stjernernes journaler. Knuder, cyster, polypper ad libitum og selvfølgelig masser af gode sange.

Episodemandag 14. aug 202354 min.

Mislykket date går viralt, mens Kurt Thyboe og Peter Belli står for opdragelsen. Derudover guld i hittegodset, kinesiske gæster og et sommer country crush.

Episodemandag 12. jun 202355 min.

Distortionguitarens første betvinger var en vidunderlig kvinde! En juletræsfest i 1913 endte i blodig tragedie og en Woodie Guthrie sang. Til sidst sæsonafslutning med en skotsk sang på svensk.

Du synes måske også godt om

 1. Serie1 episode

  Vært: Jesper Bæhrenz.

 2. Serie26 episoder

  Szhirley leverer alle de bedste hits du kender og elsker

 3. Serie26 episoder

  Christine Milton giver dig de største hits til dine bedste moves

 4. Serie26 episoder

  Silas spiller flødepop, så både hjerte og smerte driver ned af væggen

 5. Serie4 episoder

  Tag tilbage til midten af 80'erne og tag med til Nordby og Danmarks første nærradio.

  Det var i 1983 at Danmarks Radio kastede sig ud på dybt vand i forsøget på at lave radio til de unge. De havde ikke særlig mange tilbud dengang, og der var ikke andre radiostationer at vælge imellem.

  Hans Otto Bisgaard, Monica Krog-Meyer, Poul-Erik Heilbuth og Hans Bülow var de fire, der startede og siden kom mange til, ikke mindst en perlerække af danske skuespillere og musikere, der optrådte i diverse roller omkring den lille radiostation. Fru Rita (Inger Hovman) var den skrappe ejer af stationen. Hun havde lavet af aftale med sin 'god ven' Laurits, Danmarks Radios generaldirektør Laurits Bindsløv, så der var samsending af Radio Ritas program 'Den rolige time' ml kl 15-16 på Danmarks Radios P3. Hans Otto og Monica (Ritas niece) var DJ's og sørgede for musikken, Poul-Erik og Hans var 'drengene', der stod for det journalistiske indhold i udsendelserne.

 6. Serie19 episoder

  Goa, Berlin og Kina - med Lydmor på rejse i den elektroniske musik

 7. Serie17 episoder

  Tue Track stiller din sult efter rim og seje beats

 8. Serie2 episoder

  Bliv (p)opdateret på de seneste nyheder indenfor poppens verden

 9. Serie4 episoder

  Dit radiofoniske klap på skulderen. Vi siger tak for i dag med god karma og masser af den bedste musik til døgnets sidste timer.

 10. Serie9 episoder

  Et program, der med både et sug i hjertet og et glimt i øjet præsenterer musik fra 7 årtier.

  Fokus er på den gode sang og historiefortælling, som den gennem generationer af sangskrivere har foldet sig ud i netop to vers og et omkvæd.

  Vært: Anne Dorte Michelsen.

  Produceret for DR af Munck Studios København.

 11. Serie17 episoder

  Casper inviterer musikere til en snak om deres yndlingsplader

 12. Sange er med os fra vugge til grav. Katrine Muff og Mathias Hammer undersøger hvorfor nogle sange går i hjertet på os, og hvorfor andre går i glemmebogen. Repertoiret spænder vidt - fra Brorson til Rahim - og værterne går ombord i tekster, musik, temaer, sangteknik m.v. Du bliver klogere på måden, hvorpå en sang er sat sammen, og hvorfor vi bliver ved med at elske at synge sange. Lyt med og få nye yndlingssange.