Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Forældremødet

Jeg vil vide, hvad de andre gør med deres teenagere!?

Min mand og jeg har to store drenge derhjemme og vores entre er fyldt med enormt store sko, vi kan aldrig købe nok mad og vi diskuterer konstant, hvornår man skal være hjemme om aftenen. Jeg savner at tale med nogen om alt det der sker, når børnene pludseligt for alvor svarer igen og adgangen til deres liv forsvinder. Dengang de var små delte vi, forældrene, alt, men i dag, synes jeg, vi bliver mærkeligt stille, især hvis man ikke kan prale af, hvor godt det går dem.

Nu er du inviteret til det mest interessante forældremøde nogensinde.

Vært: Julia Lahme.

RSS

Alle episoder

Episodetirsdag 24. okt 202346 min.

Mette Blomsterberg betegner sig selv som en vaskeægte husmor. Lige siden hun for 24 år siden blev mor til sin ældste datter, har hun set det som en forpligtigelse at have styr på hjemmet. Allerede fra en tidlig alder, har hun gjort en dyd ud af, at hendes døtre skulle kunne komme til hende - også hvis de havde haft hænderne for langt nede i slikskuffen.

Vært: Julia Lahme.

Episodetirsdag 17. okt 202351 min.

Da datteren var seks år, satte Joachim B. Olsen gang i daglig træning for hende. Også de dage, hun virkelig ikke gad, fordi hun SKULLE lære sin krop at kende og få glæden ved idræt. I dag erkender han, at han var en streng far. I takt med børnene blev teenagere opdagede han nemlig, at børn finder vejen selv. Derfor har han droppet sine bekymringer og besluttet, at børnene skal kunne komme til ham - også når de begår fejl.

Vært: Julia Lahme.

Episodetirsdag 10. okt 202347 min.

Camilla er bange for heste. Alligevel købte hun en hest for at være mere sammen med datteren i ridehallen. For hende handler det nemlig om at være mest muligt sammen med sine børn. Og når hun tænker tilbage på sit forældreskab vil hun kunne se sig selv i sprjlet og sige, jeg var sammen med mine børn.

Vært: Julia Lahme.

Episodetirsdag 3. okt 202342 min.

Der findes tre regler for Klaus Riskær Pedersens seks børn. De må ikke tage hårde stoffer, spirituskørsel er bandlyst og skattesnyd er moralsk forkasteligt. Ellers må de gøre som de vil. Frihed under ansvar er den opskrift han har brugt første gang han blev far for 36 år siden og det er den samme opskrift han bruger med sine små børn i dag.

Vært: Julia Lahme.

Episodetirsdag 3. okt 202352 min.

Özlem Cekic er ikke sine børns ven. Hendes opskrift er enkel: du skal turde stille krav til dine børn. Som mor tager Özlem hellere et skænderi for meget end et skænderi for lidt. Altsammen fordi, hun elsker sine børn og tror på, at de vil trives bedre, hvis de lærer at livet ikke er en dans på roser.

Vært: Julia Lahme.

Du synes måske også godt om

 1. Merete Pryds Helle ville gerne elske sin søster, men hun kunne ikke

 2. Serie26 episoder

  Musikalske milepæle i kendte musikere og danskeres liv

 3. Serie37 episoder

  Kom med Matadorfans ud i alle hjørner og kroge af tv-seriens 24 afsnit

 4. Serie4 episoder

  Filmdivaen Asta Nielsens ven Frede optager i smug deres samtaler

 5. Serie4 episoder

  Ingen ved hvor 25 årige Kresten forsvandt hen under 1. Verdenskrig

 6. Serie4 episoder

  Da en journalist flytter til Sønderjylland for at arbejde på DR's redaktion i Aabenraa, så støder han på kilder, som bliver ved med at nævne det samme navn - H.P. Hanssen. Et navn som tilflytteren aldrig har hørt om, og i starten er han også ret lige glad med H.P. Hanssen. Men alting ændrer sig, da journalisten falder over en bog, som kalder H.P. Hanssen for en "demokratisk frontfigur", som kan sammenlignes med Stauning. Et glemt ikons livshistorie oprulles, og det skal vise sig, at H.P. Hanssens hårde arbejde med at genforene Sønderjylland med Danmark langt fra falder i god jord hos alle.

 7. Serie63 episoder

  Gys og naturkatastrofer. Hverdagsdesperation og kulturelle kontraster. Håndbold og overophedede kedler. Emnerne spænder bredt i de seks romaner, som er nomineret til DR Romanprisen 2024. Nu tager læserne fat. De mødes og endevender romanerne, før de i juni 2024 skal stemme sig frem til en vinder. Her i DR LYD kan du lytte til samtaler med de seks forfattere: Kim Blæsbjerg, Peder Frederik Jensen, Ditte Holm Bro. Theis Ørntoft, Malte Tellerup og Rasmus Theisen. De sætter ord på, hvem deres hovedpersoner er, og hvad der sætter fortællingen i gang.

 8. Serie2 episoder

  At Danmark ikke har atomkraft, skyldes blandt andre Kvinderne på kvisten. Jytte Andersen, Jytte Hilden og Majken Hessner blev i 1979 valgt ind i Folketinget, hvor der dengang ellers mest var plads til herrerne. Kvinderne blev veninder, bedrev politik og spillede en særlig rolle i, at statsminister Anker Jørgensen måtte vælge side i det danske spørgsmål om kernekraft.

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

 9. Serie3 episoder

  Hun er det tætteste, man kommer på en rockstjerne i europæisk politik

 10. Serie4 episoder

  Solskin og skattefrihed, men også lange dage og økonomisk usikkerhed

 11. Serie9 episoder

  Hvem forlader en lottokupon med 9,3 millioner på en kioskdisk og går fra den uden at få svar på, om der var gevinst?

  To journalister fra P1 Dokumentar går på jagt efter en forsvunden lottovinder, der i 2002 efterlod en vinderkupon med millioner i Strandvejens Kiosk i Sædding ved Esbjerg.

  Manden er aldrig blevet fundet, men i dag 16 år senere er der stadig en række mennesker, der jagter den store gevinst. Alle er de helt sikre på, at netop de er vinderen.

  Danske Spil har udtalt, at de stadig er villige til at udbetale præmien, hvis vinderen dukker op - og efter sigende er der et kendetegn på kuponen, som kun den rette ejer kender til. Men hvad er det for et kendetegn og hvad skete der egentlig den dag, hvor kuponen blev efterladt? Findes den rette vinder stadig et sted der ude?

  Tilrettelæggelse: Jens Vithner Hansen og Nicholas Durup Thomsen.

  Klip og Mix: Signe Mansdotter.

  Redaktør: Jesper Hyhne Petersen.

  God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

 12. Serie6 episoder

  Efter at have set dokumentarfilmen 'Det Røde Kapel', (2009) tager den førtidspensionerede kok, Ulrich Larsen (f.1976) kontakt til filmens instruktør, Mads Brügger og tilbyder ham at infiltrere den dansk-nordkoreanske venskabsforening. Udstyret med et kamera, og under dække af at lave en intern film om foreningens arbejde, stiger han hurtigt i graderne, og bliver snart en del af den internationale venskabsforening, Korean Friendship Association (KFA). Sammen med den fiktive forretningsmand 'Mr. James' graver Ulrich sig langsomt, men sikkert ind mod kernen af det nordkoreanske regime, og afslører styrets omfattende engagement i handel med våben og narkotika. En rejse der blandt meget andet bringer dem til Nordkorea, Uganda, Jordan og Spanien.

  Serien tager udgangspunkt i Mads Brüggers dokumentarserie 'Muldvarpen', der havde premiere 11.oktober 2020.

  Medvirkende: Ulrich Larsen, Muldvarpen.

  Mads Brügger, Filminstruktør.

  Peter Engel, Producer.

  Jim LaTrache-Qvortrup, Mr. James og

  fotograferne: Jonas Berlin og Heine Kaarsberg.

  Produceret for DR af Wingman Media.