Serie7 episoder

Knaldperler

I podcasten Knaldperler dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af filmperler for at finde ud af, hvordan romantiske film portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det stadig den måde, vi er seksuelle på i 2022? Inspirerer eller forvrænger det? Er sex i gamle romantiske komedier kikset, smukt eller dybt problematisk? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de ikoniske kærlighedsscener, der har været med til at forme os.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 17. okt 202227 min.

Programtekst: Er Camilla og Barbara ligeså store starfuckere som Hugh Grant? Det er svært at sige og nok endnu sværere at indrømme. Hvem vinder "dårligste-liv-brownien", og er Notting Hill en mega dårlig og urealistisk film, som love-washer romancen mellem starfuckeren og 1990'er-udgaven af en perfekt instagrammer? Anna Scott giver begge værterne mindreværd og en følelse af at være for meget. Og måske er lige netop dét, det hele i virkeligheden handler om.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 10. okt 202223 min.

Kan det være frækt at have sex med et AI-styresystem? Måske tænder du nej, men overvej lige en ekstra gang, om du ikke allerede har en slags sex med din computer, når du ser porno. For hvad er det egentlig, der gør os liderlige, når vi har sex? Er det støn, ord eller den andens krop? Alt det udforsker vi sammen med instruktør Jonas Risvig, hvor vi også konfronterer ham med, om han har et ansvar for, hvor realistisk han selv skildrer virkeligheden i sine fiktionsserier.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 3. okt 202226 min.

I denne uges film finder vi os selv på den helt store klinge med skænderier, dramatik, store armbevægelser og... romantisk demens. Hollywoods hotteste fiktionspar er muligvis også det mest dysfunktionelle, for selvom vi kender tåreperseren 'The Notebook' som et nuttet romantisk drama, så er tingene måske ikke helt så lyserøde. Allie og Noah er meget forelskede, men måske også pisse giftige for hinanden. Og er dét en naturlig del af en stor forelskelse, eller skal man bare løbe skrigende bort? (Spoiler: man skal løbe skrigende bort). Alt det krydrer vi med en masse førstegangsnøgenhed i ugens afsnit.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 26. sep 202233 min.

Er der grænser for, hvor sindssyg jalousi kan gøre dig? Ja. Ja, det er der, men det er ikke noget problem i den danske Netflix-film, Kærlighed for voksne, det tager jalousi og utroskab til helt nye og måske en smule overdramatiske højder. Vi taler i ugens afsnit om at tjekke sin partners telefon, øjenkontakt med fremmede samlejer, mandesnakke og den optimale Hollywood-sexstilling med serieekspert, ufoconnoisseur og podcastvært Frederik Dirks Gottlieb. Bemærk kæmpe spoiler-alert.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 19. sep 202229 min.

Kærlighed på folkeskolens kampplads kan være ligeså magisk, som den kan være rædselsfuld. Det ved både vi, Krumme og dagens gæst, Heino Hansen, der har pålagt os at dissekere en af sine yndlingsfilm, Krummerne 1. Er Krumme og Yrsas kærlighed ægte? Og er Hans en helt eller skurk? Eller er Krummerne i virkeligheden bare en film om børn, der bliver forsømt af deres forældre?

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 12. sep 202233 min.

Hvis du møder et voksent menneske på denne jord, der ikke har set Titanic, skal du løbe så hurtigt, du kan. James Camerons mesterværk er - og skal være - allemandseje, særligt fordi man kan hente direkte inspiration til både sit sexliv og sin selvtillid. En film, hvor det erotiske synes hentet fra virkeligheden, mens det følelsesmæssige nok er faldet i Hollywoodgryden, da det var barn.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 5. sep 202234 min.

Kan sexliv være dyr? Kan man forelske sig i et blik? Er italienere slimede eller sexede? Og er Susanne Biers landeplagens komedie Den Eneste Ene for komisk til at man kan spejle sig i den? Det prøver vi at finde ud af i ugens afsnit, selvom vi ind imellem bliver forstyrret af vores egne jokes og lommefilosofier. Fang os med filmønsker eller andet på prexbgny@dr.dk

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste